Foto: Shutterstock
Svēta brīvdiena ir tāda, kas pavadīta garšīgi un saldi. Vismaz ideālā pasaulē tā vajadzētu būt. Tāpēc, lai mazliet aizbēgtu no rudens, kas sadomājis pārtapt pāragrā ziemā, ar garšu palīdzību aizceļosim tuvāk tropiem – tur, kur aug kokospalmas un paukšķoši uz zemes noskan tropu "kastaņi" kokosrieksti. Lūk, 14 receptes, cita par citu gardākas un interesantākas, kurās galvenajā lomā – kokosrieksti un to skaidiņas, kas ir mūsu platuma grādiem pieejamāks produkts.

Noteikti vairākumam kokosriekstu skaidiņas asociējas ar gardajām, vārdā neminamajām (jo tas draud sakārdināt tik ļoti, ka nāksies doties uz veikalu) konfektēm un jogurta kūku garnēšanu. Bet no kokosriekstu skaidiņām var pagatavot daudz, daudz labu un ārkārtīgi garšīgu lietu. Piemēram, pavisam vienkāršus cepumus, kam nevajadzēs ne miltus, ne taukvielas. Vai arī gardas piena vai šokolādes konfektes, kas apviļātas kokosriekstu skaidiņās.

Ja deserta gatavošanai pieķersies tā nopietnāk, tad kokosriekstu skaidiņas vari iemaisīt kādā gardā kūkas krēmā vai rīsu pudiņā. Kēksiņu cienītājiem iesakām pamēģināt kokosriekstu mafinus, bet tie, kuriem patīk sevi izaicināt ar ko sarežģītāku, mājās var mēģināt pagatavot lukumu. Un kur nu bez tortēm – kokosrieksti garšos debešķīgi persiku vai "pina colada" tortē. Lai garšīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!