Lai pagatavotu pavisam vienkāršu ķirbju putru bez liekām sastāvdaļām, nomizotu, gabaliņos sagrieztu ķirbja mīkstumu liek katliņā, pārlej ar pienu un sautē uz lēnas uguns, līdz gabaliņi mīksti, tad sastampā līdz vēlamajai struktūrai, iemaisa putrā gabaliņu sviesta un cukuru vai sāli – kā nu kuram labpatīk.
Ķirbju putrai sāta sajūtu piešķirs graudaugi – īsta klasika ir ķirbju mannā, kas garšo gan lieliem, gan maziem ēdājiem. Krievijā iecienīta ir prosas putra ar ķirbi, savukārt no Itālijas virtuves vari aizgūt ķirbju risoto recepti. Savukārt, latviskajā versijā, aizstājot rīsus ar grūbām, varēsi baudīt sātīgu un rudenīgām garšām bagātu gruboto.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit