Ar rīsiem, grūbām, prosu un mannu: 7 ķirbju putras vienkāršām maltītēm
Foto: Shutterstock kolāža

Krēmīga, irdena vai ar sviesta actiņu viducī – kāda ir tava iecienītākā putra? Lai tu rudenī varētu izmēģināt dažādas putru variācijas un izvēlēties visgaršīgāko, mēs piedāvājam septiņas idejas ar rudens dižogu – saulaini oranžo ķirbi.

Lai pagatavotu pavisam vienkāršu ķirbju putru bez liekām sastāvdaļām, nomizotu, gabaliņos sagrieztu ķirbja mīkstumu liek katliņā, pārlej ar pienu un sautē uz lēnas uguns, līdz gabaliņi mīksti, tad sastampā līdz vēlamajai struktūrai, iemaisa putrā gabaliņu sviesta un cukuru vai sāli – kā nu kuram labpatīk.

Ķirbju putrai sāta sajūtu piešķirs graudaugi – īsta klasika ir ķirbju mannā, kas garšo gan lieliem, gan maziem ēdājiem. Krievijā iecienīta ir prosas putra ar ķirbi, savukārt no Itālijas virtuves vari aizgūt ķirbju risoto recepti. Savukārt, latviskajā versijā, aizstājot rīsus ar grūbām, varēsi baudīt sātīgu un rudenīgām garšām bagātu gruboto.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form