Foto: Shutterstock kolāža
Tradicionāli plovu gatavo no jēra gaļas, sastāvdaļas noteiktā secībā liekot īpaši šim nolūkām kaltā kazanā un nekādā gadījumā nemaisot. Bet kuram gan ikdienā pa ķērienam ir kazans, īstās šķirnes rīsi un pareizais jēra izcirtums? Tā kā virtuvē ir atļauts viss, kas nav aizliegts un ir garšīgs, tad neviens tev nevar liegt pagatavot viltoto plovu, saliekot katlā vai pannā visu, kas atrodas pa ķērienam.
  • Šajā rakstā skaidrojām, kādu gaļu izvēlēties klasiskam plovam, kāda ir ieteicamākā rīsu šķirne šī ēdiena gatavošanai un kādas garšvielas piešķir plovam tā īpašo garšu un aromātu.

Plovs izdosies ne mazāk gards, ja izmantosi ātri pagatavojamo vistas gaļu, vari izvēlēties gan fileju – ja rūpējies par vidukļa apkārtmēru – gan sulīgos vistu šķiņķīšus vai stilbiņus.

Laba izvēle ātrajam plovam ir arī maltā gaļa – derēs gan cūkas, gan vistas, gan tītara, liellopa vai medījuma gaļa, kāda nu ir pa rokai. Un arī bez kripatiņas gaļas var pagatavot izcili gardu, aromātisku un sātīgu rīsu miksli, kam vari pievienot kādu sauju sēņu, vārītas vai konservētas pupiņas, turku zirņus, uzbriedinātus sojas gabaliņus vai apceptu tofu.

Ja ledusskapī stāv vistas cepeša pārpalikumi no iepriekšējās dienas vakariņām vai pēc brokastīm skumst gabaliņš šķiņķa, tad liec tos lietā! Bez sīpoliem, burkāniem, ķiplokiem, kas ir tradicionālas plova sastāvdaļas, ļaujies fantāzijas lidojumam, papildinot sastāvdaļu sarakstu arī ar papriku, baklažāniem, cukīni. Arī augļi – saldskābie mango, ananāss vai pašmāju ābolu gabaliņi – lieliski papildinās maigo vistas gaļu.

Arī viltotā plova gatavošanas metodes var būt bezgala daudzveidīgas. Vari izmantot klasisko paņēmienu, vispirms apcepot gaļu, tad dārzeņus, pievienojot rīsus, pārlejot visu ar ūdeni un zem vāka sautējot, līdz rīsi gatavi, un tikai tad visu samaisot. Rīsus var novārīt atsevišķi un tad iemaisīt pārējās sastāvdaļās, kas iepriekš apceptas pannā.

"Tasty" kolekcijā ir īpaši "slinkas" receptes, kas paredz vienkārši salikt visus produktus "pīlē" vai karstumizturīgā pannā un ļaut, lai par tālāko gatavošanu parūpējas tava čaklā cepeškrāsns.

Lūk, 14 viltoto plovu receptes ātrām un sātīgām darbdienu vakariņām. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!