Aromātiska un sulīga maltīte māla podiņā: 12 receptes sildošām vakariņām
Foto: Shutterstock

Ierasts, ka mūsdienās lielākoties gatavojam katlos un pannās, bet agrāk ēdienu gatavošana podiņos, kurus lika krāsns mutē, bija gandrīz vai vienīgā iespēja. Jāatzīst, ka podiņos gatavota maltīte ir īpaši aromātiska un sulīga, un ēdiens saglabājas silts daudz ilgāk, nekā uzlikts uz šķīvja. Turklāt šāds gatavošanas veids ir arī ļoti parocīgs, jo katrs ģimenes loceklis var, kombinējot dažādas sastāvdaļas, pagatavot tieši savai gaumei atbilstošu ēdienu. Izmēģini arī tu kādu no šīm kārdinošajām receptēm un atklāj māla podiņā gatavotas maltītes priekšrocības.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Šis ēdienu gatavošanas veids ir īpaši ieteicams tiem, kuri cenšas ēst veselīgi, jo podiņā jebkuru ēdienu var pagatavot praktiski bez taukvielām. Liec kārtām dažādus sezonas dārzeņus, pākšaugus, sēnes, gaļas gabaliņus vai malto gaļu, devīgi papildini ar garšaugiem un šauj krāsnī. Tā kā no dārzeņiem izdalīsies šķidrums, kurā gaļa izsautēsies īpaši aromātiska, tad ar ūdens pievienošanu pārspīlēt nebūtu ieteicams, it īpaši, ja podiņā tiek likti sulīgi dārzeņi kā, piemēram, tomāti vai paprika.

Ja vēlies, vari vēl lielākam garšu baudījumam pievienot podiņa saturam arī riekstus vai mandeles, žāvētas aprilkozes, rozīnes vai plūmes, kā arī kādu šļuku sausa baltvīna, karoti pesto, salsas vai citas mērces.

Ja kalorijas tevi nebiedē, tad gatavošanas noslēgumā lej podiņā saldo krējumu un devīgi pārber visus labumus ar sieru, turpinot gatavošanu tik ilgi, līdz siers izkusis un kļuvis tīkami staipīgs.

Kā sagatavot podiņu cepšanai

Kādu brīdi pirms podiņa likšanas cepeškrāsnī to ir ieteicams izmērcēt ūdenī. Ēdienam gatavojoties, podiņa uzsūktais ūdens lēnām tvaikos ārā un radīs tvaicēta ēdiena efektu – maltīte izdosies īpaši sulīga.

Ja podiņš nav klāts ar glazūru, tas viegli uzsūc aromātus. Tādā gadījumā katram ēdienu veidam –zivīm, gaļai un citiem produktiem – ieteicams izmantot savu podiņu.

Ieteicamā cepeškrāsns temperatūra podiņā gatavotiem ēdieniem ir 175 grādi. Laiks – no 30 minūtēm līdz vienai stundai. Podiņu vislabāk likt aukstā krāsnī un tikai tad to ieslēgt. Ja uzreiz ieliksi podiņu karstā cepeškrāsnī, tas var sasprāgt.

Podiņu ieteicams izņemt no krāsns 5-10 minūtes pirms ēdiena gatavošanas beigām, jo, arī izņemts no krāsns, tas kādu laiku ir karsts un ēdiens turpina gatavoties.

Lai labi garšo!

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form