Foto: Shutterstock
Tuvojoties garajām maija brīvdienām un meklējot receptes piknikam vai dārza ballītei, piedāvājam dažas gardas un viegli pagatavojamas idejas no saviem recepšu krājumiem. Lai gan sinoptiķi nav pārāk optimistiski savās prognozēs par laika apstākļiem, cerams, ka šajās brīvdienās tiks izmēģinātas daudz un dažādas grila receptes, kas iedvesmos visai garajai vasarai.

Lai labi garšo!

Grilēta forele ar ķiploku sviestu

Pavasarīgi garda ideja piknikam vai dārza ballītei - grilēta forele ar ķiploku sviestu. Recepti iesaka "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis.

Lasīt vairāk

Vīnā marinēts šašliks

Foto: Shutterstock

Laiku pa laikam man uznāk nostalģija pēc sen pagājušiem laikiem, kad fotografēšanās bija Notikums (jā, jā, tieši ar lielo "N"), kad bija filmiņas attīstīšanas un bilžu gaidīšanas svētki – diez, vai bildes būs sanākušas un vai būs izdevušās. Un tādi paši gaidīšanas svētki bija šašlika cepšanai, jo savulaik to cepa tik vasarā – pa lieliem svētkiem. Šodien fotografē gandrīz visi un visu, pārsteiguma momenta praktiski nav. Tāpat zudusi arī šašlika "ekskluzivitāte" – grilē visi un visu, un praktiski jebkad. Līdzko parādās pirmās siltās un saulainās dienas, pat pilsētā gaisā virmo ceptas gaļas aromāts, jo grilēšanas sezona taču!

Lasīt vairāk

Vistas filejas ļuļa kebabs ar grilētu papriku

Foto: Shutterstock

Pārsvarā ļuļa kebabus gatavo no jēra vai liellopa gaļas. Piedāvājam vienkāršotu ļuļa-kebaba recepti, kurā izmanto vistas fileju. Vasarā cep uz grila, ziemā - cepeškrāsnī. Pasniedz ar grilētu marinētu papriku.

Lasīt vairāk

Turku kebabs ar šašliku un svaigo jogurta mērci

Ideja vakariņām - turku kebabi ar šašliku, zaļumiem un svaigu jogurta mērci. Recepti iesaka "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis.

Lasīt vairāk

Pavasara piknika salāti ar mocarellu, tomātiem un olīvām

Meklējot idejas piknikam vai dārza ballītei, noteikti noderēs šī salātu recepte, kas ir ļoti ātri un vienkārši pagatavojama. Piknika salātus ar mocarella sieru, tomātiem, olīvām un papriku iesaka "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis.

Lasīt vairāk

Vistas un kuskusa salāti ar gurķu mērci

Foto: Publicitātes foto

Vistas un kuskusa salātu recepte tapusi "Aikāgaršo" pavārskolas ietvaros, un to kopā ar šefpavāru Normundu Baranovski gatavojuši Tukuma evaņģēliski luteriskās draudzes "Štābiņa nometnes" dalībnieki.

Lasīt vairāk

Avokado, olu un kukurūzas salāti

Foto: Privātais arhīvs

Vienkārša un garšīga salātu recepte - avokado, vārītas olas un kukurūza!

Lasīt vairāk

Pikanti saldās kukurūzas vālītes ar sieru un papriku

Foto: DELFI

Kukurūzas vālītes ar sieru var pasniegt gan kā atsevišķu uzkodu, gan kā piedevu pamatēdienam. Pikanti sāļais siers un asais paprikas pulveris brīnišķīgi papildina kukurūzas saldumu, ēšanas laikā ļaujot baudīt dažādas garšas nianses. "Tasty.lv" šo recepti izmēģināja restorānā "Aqua Luna", kur aprīļa otrajā nedēļā notika šefpavāra Ginta Aizupieša vadītā "Džiugas" siera ēdienu meistarklase.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!