Foto: Privātais arhīvs
Rudenīgi vēsos vakaros virtuve ir viena no labākajām laika pavadīšanas vietām. Apvienojot patīkamo ar lietderīgo, iesakām likt pie darba cepškrāsni, lai izceptu cukurotus biezpiena cepumiņus, tā gan piesildot drēgno māju, gan padarot tējas vakarus īpaši garšīgas.

Ja biezpiena skābenā garša tev ir pa prātam, ikdienas ēdienreizēs to vari baudīt dažādos veidos – gan ar lielākiem, gan mazākiem graudiņiem, gan treknāku, gan pavisam liesu. Bet, ja vēlies izmantot biezpienu cepumu pagatavošanai, lai gatavais produkts būtu viendabīgāks, biezpienu pirms gatavošanas ieteicams saspaidīt ar dakšiņu vai – vēl labāk – izberzt caur sietu.

Cepumu receptēs biezpienu vari aizstāt arī ar krēmīgo rikotu, kas pēc struktūras ir maigāka, krēmīgāka un viendabīgāka.

Iespējams, dietologi nebūs sajūsmā par mūsu viedokli, tomēr atļausimies apgalvot, ka cepumi garšos daudz labāk, ja izmantosi biezpienu ar lielāku tauku saturu. Garšas kārpiņas ik pa laikam ir jāpalutina, jo ar saldumiem tomēr nenašķojamies gluži katru dienu.

Lai labi garšo!

Soli pa solim: kā pagatavot cukurotus biezpiena cepumiņus


Šo cukuroto biezpiena cepumiņu pagatavošanai būs nepieciešamas vien pāris vienkāršas un teju katrā virtuvē atrodamas sastāvdaļas. Bērni būs sajūsmā par saldo darbiņu – katru cepumu pirms likšanas uz plāts dāsni apviļāt cukurā. Recepti iesaka Sandija Zeltiņa.

Lasīt vairāk

Ātrie biezpiena rausīši


Biezpiena rauši ir Jāņu laika etnogrāfiskais saldais ēdiens, kas pieminēts par latvju dainās, tomēr mūsdienās tie nepelnīti aizmirsti. Steidzīgajiem mūsdienu līgotājiem ''Elvi'' piedāvā ātru un viegli pagatavojamu biezpiena rausīšu recepti – šī deserta pagatavošana neprasīs daudz laika, tomēr pats ēdiens noteikti iepriecinās Jāņu bērnus un ātri vien pazudīs kārajās mutēs.

Lasīt vairāk

Fiksie biezpiena plācenīši, cepti cepeškrāsnī


Cepeškrāsnī cepti biezpiena plācenīši, ko var ēst arī kā cepumiņus vai uzsildīt, pārlietus ar krējumu un sviestu. Recepti iesaka Sarmīte Znotiņa.

Lasīt vairāk

Zeltainās biezpiena vafeles

Foto: Shutterstock


Lielu ciemiņu pulku gaidot, jācep biezpiena vafeles!

Lasīt vairāk

Biezpiena un auzu pārslu cepumi


Vienkārši biezpiena cepumiņi, kuriem miltu vietā izmanto auzu pārslas. Piemērotākas būs ātrvārāmās auzu pārslas, kas straujāk uzsūks biezpiena mitrumu.

Lasīt vairāk

Biezpiena cepumi 'austiņas'


Gardas biezpiena "austiņas" viesību galda kārumiem vai ēšanai pie kāda silta dzēriena.

Lasīt vairāk

Biezpiena cepumi 'Žagariņi'


Kas gan var būt gardāks par "Žagariņiem"? Iepriecini sevi un citus, pagatavojot šos cepumus, un izbaudi kopā ar tēju vai kafiju. No norādītajiem daudzumiem iegūsi aptuveni 100 cepumus.

Lasīt vairāk

Mīkstie biezpiena cepumi


Vienkārši biezpiena mīkstie cepumiņi, ne pārāk saldi un ne pārāk trekni. Neliels gardumiņš pie pēcpusdienas tējas. Var pasniegt arī ar medu vai ievārījumu.

Lasīt vairāk

Cukurotie biezpiena trīsstūrīši – 'zosu kājiņas'

Foto: Shutterstock


Ļoti vienkārša un garšīga mājas cepumu recepte, kas neprasa daudz pūļu. Ātra gatavošana un neticami gards rezultāts - šos cepumus reizēm mēdz dēvēt par trīsstūrīšiem vai zosu kājiņām.

Lasīt vairāk

Biezpiena zvaigznītes ar šokolādes glazūru


Gardas un skaistas, rotās galdu un priecēs kārumniekus - biezpiena zvaigznītes ar šokolādes glazūru.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!