Foto: Shutterstock
Pat ja nesirgsti ar hronisku slinkuma kaiti, ne vienmēr ēst gatavošanai iespējams atvēlēt pietiekami daudz laika. Bet ko iesākt, ja kārojas sevi palutināt ar plovu, kāpostu tīteņiem, pelmeņiem, lazanju vai citiem gardumiem, kuru pagatavošana ir pietiekoši laikietilpīga? Izrādās, visām šīm receptēm ir "slinkie" varianti, kurus mēs tev par prieku apkopojām vienuviet, piemetot klāt vēl pāris iecienītus ātri pagatavojamos ēdienus – gan sāļus, gan saldus.

'Slinkie' kāpostu tīteņi tomātu mērcē

Foto: Shutterstock


"Slinkie" tīteņi jeb kotletes no tīteņu sastāvdaļām. Sulīgi un bezgala gardi - lieliska ideja sātīgām vakariņām,

Lasīt vairāk

Ātrais vistas plovs ar čili un pistācijām

Kādēļ ātrais? Jo tiek gatavots no iepriekšējās dienas vakariņu pārpalikuma! Ja, gatavojot ceptus vistas šķiņķīšus ar dārzeņiem (recepti aplūko šeit), pārcenties un ģimenes lokā nevarējāt visu apēst, pārpalikumus var izmantot, nākamajā dienā pagatavojot pikantus rīsus ar gaļu, dārzeņiem un pistācijas riekstiem. Ja tev nav vakardienas šķiņķīšu, vari tos aizstāt ar kūpinātu vistu. Garšīgi!

Lasīt vairāk

Ātrie hačapuri

Gardi un mutē kūstoši siera pīrāgi - hačapuri, kurus piedāvājam pagatavot, izmantojot saldētu kārtaino mīklu.

Lasīt vairāk

Ļoti ātri pagatavojama biešu zupa sliņķu gaumē

Šī tiešām ir ļoti ātri pagatavojama, bet tāpēc ne mazāk garda biešu zupa. Protams, ir daudz izdevīgāk pirkt svaigas bietes, bet to pagatavošana prasa samērā daudz laika, tādēļ reizēm nav grēks ļaut vaļu slinkumam un aiztaupīt sev produktu sagatavošanas darbus.

Lasīt vairāk

Slinkā lazanja ar krabju gaļu

Patiesībā šī nemaz nav lazanja, šis nosaukums izvēlēts, pateicoties lazanjas makaronu plāksnēm. Ātra un vienkārša ideja vakariņām vai pusdienām - sātīga pasta, maiga krabju gaļa, asumiņš no čili un ķiplociņa!

Lasīt vairāk

Ātrā 'Siļķe kažokā'

Foto: Shutterstock


Klasisko salātu "Siļķe kažokā" ātrā versija. Tiesa, ātra tā būs tikai tad, ja pa rokai jau ir vārīti kartupeļi, bietes un olas.

Lasīt vairāk

Ātrā tunča un turku zirņu zupa

Ar šo nedaudz austrumniecisko tunča - turku zirņu zupu pārtikas pētniece Laura Grēviņa piedalās BioLoģiskās zupas izaicinājumā. Visas zupas sastāvdaļas, izņemot laima lapas un konservēto tunci, ir bioloģiskas. Savukārt tuncis nāk no ilgtspējīgas zivjsaimniecības, nozvejots ar tradicionālām metodēm, nekaitējot citiem jūras iemītniekiem.

Lasīt vairāk

Ātrā ķīniešu zupa

Ātrā ķīniešu zupa ar bambusa dzinumiem un olu.

Lasīt vairāk

Slinkie pelmeņi

Foto: Shutterstock


Slinkie pelmeņi ir sātīgs ikdienas ēdiens, kas ir ļoti ātri pagatavojams. Tie garšos tāpat kā ierastie pelmeņi, bet aiztaupīsi sev laikietilpīgo un nogurdinošo pelmeņu tradicionālo gatavošanas procesu.

Lasīt vairāk

'Slinkie riekstiņi' no cepumiem un vārīta iebiezinātā piena

"Tā sakārojās nobaudīt bērnu dienu kārumu - pildītus riekstiņus, bet nebija formiņu pie rokas. Mazliet padomāju un atradu risinājumu - viens, divi, trīs un "slinkie riekstiņi" gatavi," recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.

Lasīt vairāk

Slinkā frikadeļu zupa

Foto: Shutterstock


Recepte īsteniem sliņķiem – ātrā frikadeļu zupa, kas neprasīs īpašu piepūli. Izvēlies tos dārzeņus un malto gaļu, kas pašam tīk, lai zupa sanāktu visgardākā, kāda ēsta.

Lasīt vairāk

Ātrie ābolu virtuļi ar vaniļas saldējumu

Franču virtuvē iecienīto gardo ābolu virtuļu recepte, kas aizņems tikai nepilnu pusstundiņu.

Lasīt vairāk

Ātrais plovs ar atkaulotiem vistu šķiņķīšiem

Plovs no atkaulotiem vistu šķiņķīšiem bez ādas - ātri pagatavojams, sātīgs un varen gards.

Lasīt vairāk

Ātrais rasoļņiks ar rīsiem un kūpinātu vistu

Ātrās vakariņas, improvizējot ar visu, kas mājās. Rasoļņiks ar rīsiem, pašu kūpinātu vistiņu un mammas skābētajiem gurķiem. Kartupeļi, burkāni, sīpoli, ķiploki - no Sēlijas laukiem, pētersīļi - no pagaidām vēl salnu nenokostajiem pašu dārza krājumiem. Laiks - 30 minūtes vai 40, ja mizošanas un kapāšanas prasmes nav tava stiprā puse.

Lasīt vairāk

Ātrie čebureki no lavaša

"Ātro lavaša čebureku garša praktiski neatšķiras no īstiem čeburekiem, ārpusē lavašs kraukšķīgs, un pildījums sulīgs. Ļoti labs risinājums, ja gribas mieloties ar čeburekiem, bet negribas ķēpāties ar garu procesu. Lavašu pirku tādu, kāds nu bija – no apaļā sanāktu trīstūrīši, bet tā jau gaumes lieta," skaidro receptes autors, mūsu lasītājs Uldis Grīnbergs.

Lasīt vairāk

'Slinkie' tīteņi ar papriku un siera 'cepuri'

"Slinkie" tīteņi ar papriku un siera "cepuri" - kuplākam ēdāju pulciņam. Garšos tikpat labi kā parastie tīteņi, bet to gatavošanas process būs vienkāršāks un ātrāks.

Lasīt vairāk

Fiksais jogurta saldējums no trīs sastāvdaļām

Foto: Shutterstock


Kas gan būtu gada siltā sezona bez saldējuma! Ja esi pieņēmis, ka pašam pagatavot saldējumu ir pārāk sarežģīti, nāksies to pieņemt kā stereotipu, jo šī recepte ir katram pa spēkam, turklāt rezultāts garšos tik labi, ka roka nemaz vairs nesniegsies pēc veikalā nopērkamajiem saldējumiem.

Lasīt vairāk

Supervienkāršie kausētā siera pīrādziņi ar gaļas un marinētu gurķīšu pildījumu

"Šī rīta fiksie pīrādziņi no kausēta siera mīklas. Pildījumā ir maltā gaļa ar marinētiem gurķīšiem un vārītu olu," recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Lasīt vairāk

Beramā ābolkūka 'Četras glāzes'

Ātrā ābolkūka bez liekām sastāvdaļām, bez mīklas iejaukšanas un rullēšanas. Ābolus receptē var aizstāt ar dzērvenēm vai brūklenēm. Šī kūka garšos lieliski gan karsta, pasniegta ar saldējuma bumbu, gan arī atdzisusi. Recepti iesaka mūsu lasītāja Baiba Kalniņa.

Lasīt vairāk

'Slinkie' Cēzara salāti ar krāsnī ceptu vistas fileju

Šī ir "slinkā" Cēzara salātu versija, kas noderēs brīžos, kad negribas ķēpāties ar mērces kulšanu, grauzdiņu gatavošanu un sarežģītām gaļas marinādēm. "Pirmo reizi sanāca tik garšīgi salāti, tāpēc arī gribu padalīties ar recepti," atklāj mūsu lasītāja Annija Paulauska.

Lasīt vairāk

Foto recepte: Ātrā medus kūka soli pa solim

"Mana pirmā medus kūka, ko gatavoju, bija laikietilpīga un sarežģīta, bet šī ir pagatavojama uz ātru roku – tā teikt, slinkais variants," pārbaudītu recepti iesaka "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Lasīt vairāk

Ātrās tortilju picas ar tomātiem un mocarellu

Traki kārojas mieloties ar picu, bet nav vēlēšanās ķēpāties ar laikietilpīgo mīklas gatavošanu? Picas pamatnēm izmantojot tortiljas, gardo rezultātu varēsi baudīt jau pēc 15 minūtēm. Ja tev nav cepeškrāsns, nebēdā, jo šādi picas var gatavot arī mikroviļņu krāsnī vai čuguna pannā ar vāku.

Lasīt vairāk

Ātrā lazanja

Ātrā lazanja - un visa ģimene pilniem vēderiem.

Lasīt vairāk

Pavisam slinkie tīteņi

Pavisam slinkie tīteņi - tiešām slinki, jo pa visu gatavošanas laiku jāmaisa tikai 3 reizes.

Lasīt vairāk

Foto recepte: 'superslinkie' kāpostu tīteņi

Šī "superslinko" tīteņu variācija iepriecinās tos kāpostu tīteņu cienītājus, kuriem nav laika un pacietības oriģinālās receptes gatavošanai, bet gribas baudīt kopš bērnības iemīļoto garšu kombināciju. Sasautējot visus labumus lielajā katlā, varēsi mieloties kaut trīs dienas pēc kārtas, jo uzsildot šis ēdiens kļūst arvien gardāks. Recepti iesaka mūsu lasītāja Lūcija.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!