Pārnākot mājās pēc nogurdinošas darba dienas, ne vienmēr ir iedvesma veltīt vēl pāris stundas vakariņu gatavošanai. Reizēs, kad nav ne vēlmes, ne laika rosīties virtuvē, īsts glābiņš būs ātri pagatavojamu ēdienu receptes, kuras noderēs gan ikdienā, gan svētku reizēs.

"Tasty" piedāvātais ātro recepšu špikeris ir īpaši ērti lietojams, jo receptes jau ir sadalītas pa kategorijām, un tev atliks vien izvēlēties, kuru no, piemēram, 30 zupām, 24 pamatēdieniem vai 13 desertiem izmēģināt jau šodien pat.

Gaidot viesus, tev noteikti noderēs 30 karstmaižu, 17 necepto kūku un 10 ātro pīrāgu mīklu receptes.

Neesam aizmirsuši arī tievētājus un sporta draugus, iekļaujot kolekcijā 12 smūtijus, 12 sulīgus burkānu salātus un 15 idejas ātriem un figūrai draudzīgiem lavaša vai tortilju pildījumiem.

Lai labi garšo!

Vakariņas 20 minūtēs – veikli pagatavojami un sātīgi salāti laiskām brīvdienām

Foto: Shutterstock kolāža

Darba nedēļas izskaņā slinkums ņem virsroku un neko pamatīgu gatavot negribas, bet vēlme sevi palutināt ar ko gardu ir tik liela, kā nekad. Lai roka nebūtu jāsniedz pretim našķiem, kā glābiņš nāk klajā ''Tasty'' ar vienkārši un zibenīgi pagatavojamu salātu receptēm.

Lasīt vairāk

Saldais kārtojums – kārdinošs našķis bez liekām pūlēm: 13 receptes kārumniekiem

Foto: Shutterstock

Lai brīdienas noslēgtu uz īpaši saldas nots, nekādi neiztikt bez deserta. Saldais kārtojums ir ģeniāli vienkārša, bet tāpēc ne mazāk garda izvēle. Šī deserta pamatā vari izvēlēties sasmalcinātus cepumus, sadrupinātu aizvakardienas kēksu vai zefīra gabaliņus, saldās kārtas papildinot ar putukrējumu, jogurtu, bezpiedevu krēmsieru un skābeniem augļiem vai ogām, katrā kumosā sajūtot visu kārtu labumus.

Lasīt vairāk

Fiksās zupas – aizņemtu vecāku glābiņš: 30 receptes vakariņām 30 minūtēs

Foto: Shutterstock kolāža

Jaunā mācību gada sākumu vecāki allaž gaida ar bažām, nojaušot, ka paies krietns laiciņš, līdz izdosies ikdienas nebeidzamo pienākumu virkni "salikt pa plauktiņiem". Vēlu vakarā, ierodoties mājās pēc nogurdinošas darba dienas, septembrim raksturīgajām vecāku sapulcēm un atvašu transportēšanas uz neskaitāmiem pulciņiem, vēl jāatrod spēks doties uz virtuvi, lai pagatavotu vakariņas izsalkušajai ģimenei. Skolas gaitu sākumā īsts nevaļīgu vecāku glābiņš būs fiksās zupas, jo daudzas no mūsu atlasītajām receptēm var pagatavot pat mazāk nekā pusstundas laikā.

Lasīt vairāk

Ideāls brokastu ēdiens – ātri pagatavojamās olmaizes: 14 brīvdienīgas receptes

Foto: Shutterstock

Kas gan tās par brokastīm, ja galdā netiek celtas olas? Tās ir gan gardas, gan ātri un daudzveidīgi pagatavojamas. Turklāt, rīta cēlienā nolokot pāris oliņas, sāta sajūta ir garantēta līdz pat pusdienu reizei. It īpaši, ja olas pasniegsi uz maizes šķēles. Tā tikai šķiet, ka olmaizes ir pavisam vienkāršs ēdiens jo mēs, pētot savu pavārgrāmatu un izvēloties receptes, bijām pārsteigti par olmaizīšu neiedomājamo daudzveidību. Cerams, ka mums izdosies pārsteigt arī tevi.

Lasīt vairāk

Veselīgi zaļie kokteiļi – brangu brokastu alternatīva: 12 sātīgu smūtiju receptes

Foto: Shutterstock

Liela glāze svaigi pagatavota zaļā kokteiļa jeb smūtija, ko var nesteidzīgi malkot, sūcot caur salmiņu, ir lieliska smagu brokastu ēdienu alternatīva. Veselīgais un vitamīniem bagātais dzērien-ēdiens tevi atspirdzinās, sniegs sāta sajūtu un, pretēji ceptām olām ar speķi, piešķirs arī patīkamu vieglumu, teju vai ceļot spārnos un jau no paša rīta noskaņojot jauniem varoņdarbiem.

Lasīt vairāk

10 ātrās pīrāgu mīklas, ko var pagatavot ne ilgāk kā 30 minūtēs

Foto: DELFI

Šodien daudzās virtuvēs valda īsts haoss – ar vienu roku jākapā rasols, ar otru – jāapmaisa štovētie kāposti, nepiemirstot pieskatīt arī krāsnī iešauto ābolu plātsmaizi. Svētku trakumā atrast laiku stundām ilgai pīrāgu mīklas raudzēšanai būs īsta neiespejamā misija, tādēļ nākam tev talkā ar 10 ātro mīklu receptēm.

Lasīt vairāk

Kad veselīgi nozīmē arī garšīgi. 15 lavaša pildījumu idejas sporta draugiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Apņemoties regulāri sportot un ēst veselīgāk, bieži vien tieši otrā apņemšanās daļa ir visgrūtāk izpildāma, turklāt veselīgas un sabalansētas maltītes ir galvenā panākumu atslēga ceļā uz sapņu augumu. Ne vienam vien veselīga dzīvesveida uzsācējam noteikti ir nācies lauzīt galvu, cenšoties izprātot, kādu ēdienu pagatavot, lai to varētu gan baudīt darbā kā pilnvērīgu maltīti, gan ērti apēst pa ceļam uz treniņu vai ātri remdēt izsalkumu pēc krietnas pasvīšanas sporta zālē. Varam tevi iepriecināt – mums ir izdevies atrast šādu universālu produktu salikumu, un tie ir visiem zināmie lavaša vai tortilju rullīši.

Lasīt vairāk

Ātrās uzkodas negaidītiem viesiem – 30 karstmaižu receptes mājas ballītēm

Foto: Shutterstock/Privātais arhīvs kolāža

Piektdienas vakari ir kā radīti garšīgām un ātrām uzkodām labā kompānijā. Ja ciemiņi pieteikušies pēdējā brīdī, tad karstmaizītes būs īstais variants. Jāuzsilda vien cepeškrāsns, jāsagatavo liela plāts, bet uz tās jāliek skaisti garnētas maizes šķēlītes. Šim mērķim no "Tasty" recepšu klāsta izvēlējāmies variantus, kuru pagatavošana lielas pūles neprasīs.

Lasīt vairāk

Žvīks, žvāks un gatavs – 24 pamatēdieni fiksām vakariņām

Foto: Shutterstock

Pēc ražīgas darba nedēļas, kas līdzi paņēmusi daudz enerģijas, nopelnītas gardas vakariņas. Lai nebūtu ilgi jāvergo virtuvē gatavojot, piedāvājam fikso pamatēdienu recepšu izlasi, lai spēkus pietaupītu arī gardu maltīšu gatavošanai sestdien.

Lasīt vairāk

Vakariņas 20 minūtēs: makaronu salāti ātrām maltītēm bez liekām klapatām

Foto: Shutterstock kolāža

Darbdienu vakaros, kad tā vien gribas atgūt pa dienu iekavēto siltuma izbaudīšanu, būtu grēks ilgi un dikti kavēties virtuvē, gatavojot vakariņas. Kamēr vāras makaroni, sagriez citas sastāvdaļas, visu sajauc un vakariņas ātrai notiesāšanai būs gatavas!

Lasīt vairāk

Kad siera kūkas apnikušas: 17 ātrās tortes un kūkas bez cepšanas

Foto: Paula Freimane

Siera kūkas - gan ceptās, gan neceptās – ir stabila vērtība, kas nekad neiziet no modes. Tās ir vienkārši pagatavojamas, nenoliedzami garšīgas, bet maķenīt garlaicīgas – ar cepumu pamatni un krēmsiera krēmu vairs nevienu nepārsteigsi. Pāršķirstot "Tasty.lv" virtuālo pavārgrāmatu, secinājām, ka mūsu saimniecibā iekrājies vesels lērums interesantu recepšu ātrajām kūkām bez cepšanas.

Lasīt vairāk

Burkānu salāti – veselīgi un figūrai draudzīgi: 12 receptes īpaši sulīgai maltītei

Foto: Shutterstock

Sulīgie un saulaini košie burkāni ir īsts pašmāju superprodukts, kas vai plīst pušu no vitamīnu pārbagātības. Mēs piedāvājam svaigu, kraukšķīgu, turklāt vienkārši un ātri pagatavojamu burkānu salātiņu receptes, kas palīdzēs spert pirmo soli veselīga dzīvesveida un ideālas pludmales figūras virzienā.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!