Foto: Shutterstock
Viss labais ir sen aizmirsts pazīstamais – šo varam attiecināt arī uz ēdienu. Jo kas gan ir labāks, kā pa dienu izvārīto kartupeļu izmantošana kādā maltītē? Vakariņās nenoslogi sevi un pagatavo vienkāršus, bet ļoti apetītlīgus kartupeļu salātus.

Vasarā jo īpaši gardi kartupeļi sanāks no jaunajiem kartupeļiem. To pagatavošanai izvēlies tādas šķirnes, kas nav pārlieku miltainas. Mērcei izvēlies ne tikai majonēzi, bet arī krējumu vai grieķu jogurtu. Lai salātus padarītu pikantākus, pievieno sinepes, svaigus ķiplokus, sīpolus, kādu marinēto gurķīti, kaperus vai anšovus. Un neaizmirsti par zaļumiem – svaigi garšaugi padarīs maltīti jo aromātiskāku!

Jauno kartupeļu salāti ar kariju

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Jaunajiem kartupelīšiem pašiem par sevi ir fantastiski maiga garša, taču nelielu asumiņu un izteiksmīgāku garšu tiem piešķirs karijs. Nevajag satraukties – šoreiz to pievieno pavisam nedaudz, lai garšas kontrastētu.

Lasīt vairāk

Kartupeļu salāti ar seleriju kātiem un marinētiem gurķiem

Foto: DELFI

Kārdinājums pēc jaunajiem kartupelīšiem ir tik liels, ka gribās tos pagatavot visdažādākajos veidos. Meklējot jaunas garšas ikdienas maltītēs, pagatavo šos salātus, kas sātīgi pabaros un atklās jaunas garšu nianses.

Lasīt vairāk

Klasiskie kartupeļu salāti

Foto: Shutterstock

Kartupeļu salāti ar selerijām, marinētiem gurķiem un sīpoliem. Klasiskā recepte, kur mērces pagatavošanai izmantota majonēze un sinepes.

Lasīt vairāk

Tomātu un jauno kartupeļu salāti

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Mazliet vasaras vienā šķīvī – sulīgu tomātu un jauno kartupelīšu salāti ar sarkano sīpolu sīvumam un granātābolu sēkliņām saldumam. Salātiem pievieno tādas garšvielas, kas vislabāk garšo, kā arī apkaisa ar sakapātiem garšaugiem.

Lasīt vairāk

Kartupeļu salāti ar bekonu, sīpoliem un lociņiem

Foto: Shutterstock

Šādi sagatavotus kartupeļus var pasniegt grila vakarā pie grilētas gaļas, kopīgi ar kādiem svaigajiem, zaļajiem salātiem vai pasniegt kā uzkodu dienas vidū.

Lasīt vairāk

Kartupeļu salāti ar lokiem un krējuma mērci

Foto: Shutterstock

Vasarīgi kartupeļu salāti, kurus pasniegt grila vakarā vai vieglās pusdienu uzkodās.

Lasīt vairāk

Jauno kartupeļu salāti ar pētersīļu un anšovu mērcīti

Foto: Shutterstock

Brīnišķīgi jauno kartupeļu salāti, kurus var pasniegt vienus pašus kā vieglu uzkodu dienas vidū vai kā piedevu pie gaļas ēdieniem. Kartupeļu salātus pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas, viegli siltus, bet tos var arī atdzesēt un pasniegt aukstus.

Lasīt vairāk

Jauno kartupeļu salāti ar saulē kaltētiem tomātiem un olīvām

Nereti pārdomas sagādā, kādas piedevas pasniegt piknikā kopā ar grilēto gaļu, tādēļ šefpavāri Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants piedāvā vienkāršu un vasarīgu salātu recepti, kas ir tikpat vienkārši pagatavojama kā ierastie dārzeņu salāti, bet vienlaikus ļaus radoši atsvaidzināt grila maltīti un pārsteigt ģimeni un draugus. Baudi kopā ar grilētu cāļa fileju!

Lasīt vairāk

Kartupeļu salāti ar krēmīgu avokado mērci

Foto: Shutterstock

Varen gardi kartupeļu salāti. Avokado tiem piešķir krēmīgumu, zaļumi rūpējas par svaigumu, bet etiķis un sinepes - par asumiņu.

Lasīt vairāk

Vācu kartupeļu salāti ar mazsālītiem gurķiem un olām

Foto: Shutterstock

Vācu kartupeļu salāti ar mazsālītiem gurķiem un vārītām olām būs laba piedeva grilētai gaļai vai šašlikam. Mazsālīto gurķu vietā var izmantot arī marinētus gurķus.

Lasīt vairāk

Olu, kartupeļu un šampinjonu salāti

Foto: Shutterstock

Ja pa rokai ir vārītas olas un kartupeļi, bet ledusskapī aizķērusies marinētu šampinjonu un kukurūzas bundža, šos salātus var pagatavot ļoti ātri!

Lasīt vairāk

Kartupeļu un olu salāti

Foto: Shutterstock

Šī nedaudz vecmodīgā salātu recepte ir ļoti vienkārša un universāla, noderēs gan kā sātīga piedeva piknikam vai kuplākām mājas viesībām, gan kā pamatēdiens ātrām vakariņām.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!