Foto: Shutterstock
Makaronu sacepumu lielākais pluss ir gatavošanas ātrums un vienkāršība. Atliek tikai novārīt pastu, sekojot instrukcijai uz paciņas, tas būs pavisam vienkārši, izvēlēties pildījumu – malto gaļu, sieru, apceptus vistas gabaliņus, lasi, šķiņķi vai ko citu pēc taviem ieskatiem. Tad papildini garšu kombināciju ar sulīgiem dārzeņiem, apceptām sēnēm, olīvām, kaperiem un zaļumiem. Un, protams, neaizmirsti par atbilstošu mērci – pesto, saldo krējumu, Boloņas, tomātu mērci, čili vai klasisko Bešamelu. Ja nevēlies nopūlēties, arī veikalu plauktos ir atrodams visai plašs gatavo mērču klāsts, kas padarīs gatavošanas procesu vēl ērtāku un ātrāku.

Lai sacepums izskatītos īpaši kārdinoši un arī garšotu nevainojami, kā punktiņš uz "i" būs zeltaina, staipīga siera "cepure", ko pagatavo no rīvēta siera, kam pievienots saldais krējums vai piens, kā arī pāris sakultas olas. Ja vēlies piešķirt pikantu noti, pievieno siera–olu maisījumam arī pāris daiviņas ķiploka.

Ja tev tīkamāka ir kraukšķīga garoziņa, tad no rīvmaizes, kas sajaukta ar sviestu, sāli un kapātiem zaļumiem, pagatavo drumstalas un pārkaisi ar tām savu meistardarbu.

Tas arī viss! Pats jaukākais – visu lielāko darbu tavā vietā paveiks cepeškrāsns, bet tu pa to laiku varēsi nesteidzīgi pagatavot svaigus salātiņus, ko pasniegt kā piedevu sacepumam. Iedvesmu vari smelties šeit atrodamajās receptēs.

Izmanto garos ziemas vakarus, lai palutinātu sevi un ģimeni, pagatavojot kādu no "Tasty" plašās pavārgrāmatas 14 kārdinošajām makaronu sacepumu receptēm.

Lai labi garšo!

Makaronu un siera sacepums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Viena no klasiskākajām makaronu ēdienu receptēm, kāda atrodama. Makaroni baltajā bešamela mērcē ar siera un rīvmaizes cepurīti – ideāla ģimenes maltīte, kura garšos kā bērniem, tā pieaugušajiem.

Lasīt vairāk

Makaronu sacepums ar siera mērci

Foto: Shutterstock

Makaroni siera mērcē ar sezamu un dārzeņiem - pilnīgām vakariņām.

Lasīt vairāk

Makaronu sacepums ar dārzeņu salātiem

Foto: Privātais arhīvs

"Šī ir viena no manām favorītreceptēm pēc treniņa, jo satur gan šķiedrvielas, gan olbaltumvielas, gan ogļhidrātus," raksta Agate Lorence Tasty.lv "Ātro vakariņu" recepšu konkursa pieteikumā. Makaronu un siera sacepums, kas uz šķīvja likts kopā ar salātiem, īpaši pavasarīgi garšos, ja pievienosi arī dīgstus.

Lasīt vairāk

'Knorr' receptes: Makaronu sacepums ar Boloņas mērci

Garda ideja makaronu cienītājiem.

Lasīt vairāk

Makaronu un gaļas sacepums ar sieru

Foto: Shutterstock

Makaronu - gaļas sacepums ar sieru ikdienas pusdienu maltītei.

Lasīt vairāk

Makaronu sacepums ar kabačiem, tomātiem un salami

Foto: Shutterstock

Ātrām un sātīgām vakariņām - makaronu sacepums ar kabačiem, tomātiem un salami.

Lasīt vairāk

Vienkāršais makaronu–gaļas sacepums

Foto: Shutterstock

Sātīgs gaļas un makaronu sacepums brangai pusdienu vai vakariņu maltītei. Īpaši labi garšos ar svaigajiem salātiem.

Lasīt vairāk

Spageti sacepums ar kūpinātu gaļu un papriku

Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojamai un sātīgai maltītei - spageti sacepums ar kūpinātu gaļu un papriku.

Lasīt vairāk

Knorr Fix receptes: Sacepums romiešu gaumē

Ļoti ātras vakariņas.

Lasīt vairāk

Makaronu sacepums ar lasi, garnelēm un zaļajiem zirnīšiem

Foto: Privātais arhīvs

"Laikam jau visvienkāršāk ir kaut ko pagatavot, par pamatu izmantojot makaronus," norāda receptes autors Aivars. Šī recepte piedalās Tasty.lv "Ātro vakariņu" konkursā.

Lasīt vairāk

Krēmīgs makaronu sacepums ar Parmezāna garoziņu

Foto: Vida Press

Makaroni ar krēmīgu siera mērci un zeltainu Parmezāna garoziņu, papildināti ar atsvaidzinošiem zaļajiem salātiem, piestāv mājīgām ģimenes vakariņām. Īsti vēderprieki gan lieliem, gan maziem!

Lasīt vairāk

Makaronu sacepums ar lasi saldkrējuma mērcē

Foto: Vida Press

Vakariņas fiziska darba darītājiem, jo tie, kuriem ir sēdošs darbs, šādas kaloriju bumbas ēst nedrīkst! Protams, ja nebiedē kaloriju jūra, uz priekšu, jo garšo izcili labi!

Lasīt vairāk

Makaronu sacepums ar dārzeņiem un sieru

Foto: Shutterstock

Makaronu un dārzeņu sacepums ar sieru - gardai maltītei bez gaļas.

Lasīt vairāk

Saldais makaronu-biezpiena sacepums ar āboliem

Foto: Shutterstock

Makaronus var baudīt ne vien ar gaļas mērci vai kotletēm, bet arī izmantot ļoti garšīga saldā sacepuma pagatavošanai, papildinot ar biezpienu un ābolu šķēlītēm.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!