Foto: Shutterstock kolāža
Kā zināms, kārumi vislabāk garšo, ja tie ir gatavoti mājās ar mīlestību, tādēļ nesteidzies jozt uz veikalu, bet labāk apsien lielo priekšautu un dodies revidēt ledusskapja un skapīšu krājumus. Mums padomā ir 14 elementāras receptes, kā, liekot lietā pavisam vienkāršus produktus, pagatavot debešķīgi gardus saldos sacepumus, turklāt bez liekām pūlēm un laika patēriņa.

Svarīgākā sastāvdaļa, kas vieno visas mūsu atlasītās receptes, ir baltmaize, turklāt tai nav obligāti jābūt pirmā svaiguma.

Lai pagatavotu pavisam elementāru saldo sacepumu, baltmaizes šķēles pārziež ar sviestu un kārtām liek cepamajā traukā (šķēles var arī sagriezt kubiņos vai saplucināt), pa starpām pārkaisot ar cukuru un kanēli, bet noslēgumā visu dāsni pārlejot ar olu un piena maisījumu un cepot līdz zeltainam "iedegumam". Šo kompozīciju pēc savas gaumes un ieskatiem vari papildināt ar ogām, ābolu šķēlītēm, kaltētiem augļiem, riekstiem un citiem, ceļot galdā ar plombīra saldējumu vai vaniļas mērci (kā to pagatavot, stāstījām te).

Lūk, receptes tētu lutināšanai!

Ātrā un vienkāršā rabarberu plātsmaize no tostermaizes

Foto: Shutterstock

Ja tev nav laika un vēlmes ķēpāties, gatavojot mīklu, bet gribas baudīt gardu rabarberu plātsmaizi, tad risinājums ir tostermaize un īpaši pagatavota saldā krējuma mērce. Arī rabarberus šajā gadījumā nav nepieciešams sīki smalcināt – pietiks, ja tos sagriezīsi stienīšos, jo tāpat kūka izdosies gana garda.

Lasīt vairāk

Sulīgie ogu kēksiņi no tostermaizes

Foto: Vida Press

Lai izceptu gardus kēksiņus, ne vienmēr ir nepieciešami milti. Šoreiz iesakām izmēģināt ko neierastu, gardām brīvdienu brokastīm uztapinot sulīgus ogu kēksiņus no tostermaizes.

Lasīt vairāk

Fiksais pudiņš no tostermaizes jeb rabarberu šarlote

Foto: Shutterstock

Iespējams, sākotnēji varētu šķist, ka šāda garduma pagatavošana prasīs šefpavāra cienīgas iemaņas, taču patiesībā kārums ir vieglāk par vieglu pagatavojams, un rezulāts cerības pilnībā attaisnos. Tā kā rabarberu sezona turpina ritēt pilnā sparā, šī var būt ļoti laba alternatīva ierastajām rabarberu plātsmaizēm un klimpu zupai.

Lasīt vairāk

Maizes sacepums jeb pudiņš ar biezpienu un mellenēm

Garšīgs veids kā izlietot ne vien maizes kastē aizķērušos čabatas kukulīti, bet arī saldētavā esošās ogas. Vienkāršs, ātrs un kārdinošs biezpiena un maizes sacepums ar ogām.

Lasīt vairāk

Ātrā baltmaizes - ābolu šarlote

Foto: Shutterstock

Ābolu šarlote no kukuļa baltmaizes.

Lasīt vairāk

Ātrais ābolu pudiņš ar baltmaizi

Foto: Shutterstock

Ja kārojas vienkāršu desertu ābolu laikā, izmēģini šo pudiņu!

Lasīt vairāk

Ābolu un baltmaizes pudiņš ar saputotiem olu baltumiem

Foto: Shutterstock

Ābolu pudiņš ar saputotiem olu baltumiem pagatavojams no baltmaizes.

Lasīt vairāk

Ķiršu un baltmaizes pudiņš

Foto: Shutterstock

Ķiršu un baltmaizes pudiņš visgardāk, ja pasniedz ar vaniļas mērci vai vaniļas saldējumu.

Lasīt vairāk

Saldais maizes un olu pudiņš

Foto: Shutterstock

Saldais maizes un olu pudiņš ļoti gards ar augļu mērci.

Lasīt vairāk

Ābolu un tostermaizes sacepums

Foto: Shutterstock

Ābolu un tostermaizes sacepums labam brīvdienu sākumam.

Lasīt vairāk

Video: Gardās ābolmaizes no tostermaizes

"Virtuves mītu grāvēji" - Lietuvā iecienīts kulinārijas raidījums. Alfs, Ali un Martins pārsteidz Lietuvu ar saviem radošajiem kulinārijas risinājumiem. Šoreiz Ali pierādīs, ka sulīgas ābolmaizes ir pagatavojamas nieka septiņu minūšu laikā.

Lasīt vairāk

Baltmaizes un maskarpones sacepums ar āboliem

Foto: Shutterstock

Baltmaizes - maskarpones un ābolu sacepumu var ēst karstu/siltu ar pienu vai vaniļas mērci.

Lasīt vairāk

Saldais baltmaizes pudiņš

Foto: Shutterstock

Baltmaizes pudiņš - garšos gan mazajiem, gan lielajiem ēdājiem.

Lasīt vairāk

Ābolu šarlote ar skābā krējuma un olu mērci

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojama, ļoti garda ābolu šarlote ar baltmaizi un rupjmaizi.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!