Ātrie sacepumi no baltmaizes: 14 elementāras receptes
Foto: Shutterstock kolāža

Kā zināms, kārumi vislabāk garšo, ja tie ir gatavoti mājās ar mīlestību, tādēļ nesteidzies jozt uz veikalu, bet labāk apsien lielo priekšautu un dodies revidēt ledusskapja un skapīšu krājumus. Mums padomā ir 14 elementāras receptes, kā, liekot lietā pavisam vienkāršus produktus, pagatavot debešķīgi gardus saldos sacepumus, turklāt bez liekām pūlēm un laika patēriņa.

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Svarīgākā sastāvdaļa, kas vieno visas mūsu atlasītās receptes, ir baltmaize, turklāt tai nav obligāti jābūt pirmā svaiguma.

Lai pagatavotu pavisam elementāru saldo sacepumu, baltmaizes šķēles pārziež ar sviestu un kārtām liek cepamajā traukā (šķēles var arī sagriezt kubiņos vai saplucināt), pa starpām pārkaisot ar cukuru un kanēli, bet noslēgumā visu dāsni pārlejot ar olu un piena maisījumu un cepot līdz zeltainam "iedegumam". Šo kompozīciju pēc savas gaumes un ieskatiem vari papildināt ar ogām, ābolu šķēlītēm, kaltētiem augļiem, riekstiem un citiem, ceļot galdā ar plombīra saldējumu vai vaniļas mērci (kā to pagatavot, stāstījām te).

Lūk, receptes tētu lutināšanai!

Array ( [id] => 43620645 [title] => Ātrā un vienkāršā rabarberu plātsmaize no tostermaizes [is_paid] => [lastnews_mostread_disabled] => 0 [short_title] => [custom_small_title] => [lead] => Ja tev nav laika un vēlmes ķēpāties, gatavojot mīklu, bet gribas baudīt gardu rabarberu plātsmaizi, tad risinājums ir tostermaize un īpaši pagatavota saldā krējuma mērce. Arī rabarberus šajā gadījumā nav nepieciešams sīki smalcināt – pietiks, ja tos sagriezīsi stienīšos, jo tāpat kūka izdosies gana garda. [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/atra-un-vienkarsa-rabarberu-platsmaize-no-tostermaizes.d?id=43620645 [publish_date] => 2017-05-30 15:37:00 [picture_alt] => Ātrā un vienkāršā rabarberu plātsmaize no tostermaizes [targetblock_name] => [podcast_id] => [pictures] => Array ( [736x320] => https://g4.delphi.lv/images/pix/659x295/nJ9HwUj6or8/rabarberu-kuka-ediens-48895045.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/lj84Gq_GDGA/rabarberu-kuka-ediens-48895047.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/yvbqiMueFN8/rabarberu-kuka-ediens-48895043.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/0z-aQC3MRZc/rabarberu-kuka-ediens-48895047.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/WUcrYPRbcKY/rabarberu-kuka-ediens-48895047.jpg [150x150] => //g.delfi.lv/images/pix/150x150/df4TTW_VZdI/rabarberu-kuka-ediens-48895041.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [children] => Array ( ) )
Ātrā un vienkāršā rabarberu plātsmaize no tostermaizes 

Array ( [id] => 47466155 [title] => Fiksais pudiņš no tostermaizes jeb rabarberu šarlote [is_paid] => [lastnews_mostread_disabled] => 0 [short_title] => [custom_small_title] => [lead] => Iespējams, sākotnēji varētu šķist, ka šāda garduma pagatavošana prasīs šefpavāra cienīgas iemaņas, taču patiesībā kārums ir vieglāk par vieglu pagatavojams, un rezulāts cerības pilnībā attaisnos. Tā kā rabarberu sezona turpina ritēt pilnā sparā, šī var būt ļoti laba alternatīva ierastajām rabarberu plātsmaizēm un klimpu zupai. [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/fiksais-pudins-no-tostermaizes-jeb-rabarberu-sarlote.d?id=47466155 [publish_date] => 2016-05-22 08:50:54 [picture_alt] => Fiksais pudiņš no tostermaizes jeb rabarberu šarlote [targetblock_name] => [podcast_id] => [pictures] => Array ( [736x320] => https://g4.delphi.lv/images/pix/659x295/jjIBMAGs86E/rabarberu-pudins-sarlote-47466245.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/IP1ncqMuNMM/rabarberu-pudins-sarlote-47466247.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/6D2p5klm3VY/rabarberu-pudins-sarlote-47466243.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/waY8geR3oiM/rabarberu-pudins-sarlote-47466243.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/n7oo09aItNk/rabarberu-pudins-sarlote-47466243.jpg [150x150] => //g.delfi.lv/images/pix/150x150/YfjMFqO2Gtc/rabarberu-pudins-sarlote-47466241.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [children] => Array ( ) )
Fiksais pudiņš no tostermaizes jeb rabarberu šarlote 

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form