Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kad pienākusi kārtējā karstā diena, tad neko citu nekārojas, kā vien aukstu, patīkamu un atsvaidzinošu veldzējumu ēdamā formā. Tāpēc šajā īpaši saulainajā svētdienā noteikti jāpagatavo aukstie deserti – kāds sezonas ogu saldējums, piemēram, zemeņu, mutē kūstošs sorbets (pieaugušajiem īpaši patiks saldētais mohito) vai kas pavisam īpašs. Piemēram, saldēta siera kūka.

Jā, jā – siera kūku var arī sasaldēt! Tāpēc smelies iedvesmu no Tasty.lv gardajām receptēm, un pagatavo saldējumu pats, jo tas it nemaz nav tik grūti. Saules lolotie būs tev pateicīgi!

Atspirdzinošais zemeņu un jogurta saldējums


Kas gan būtu vasara bez saldējuma! Kamēr vēl zemeņu laiks rit pilnā sparā, pagatavo šo zemeņu, jogurta saldējumu uz kociņa, lai iepriecinātu ne tikai sevi, bet arī mazākos kārumniekus.

Lasīt vairāk

Šokolādes sorbets

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press


Atspirdzinošs un ledus auksts deserts tveicīgajām vasaras dienām – šokolādes sorbets. Lai gan par sorbetu parasti dēvējam tādus saldētos krēmus, kuriem pievienots pavisam nedaudz alkohola, šoreiz noteikti jāpiedēvē nosaukums šim gardajam šokolādes brīnumam. Jo mēli var norīt!

Lasīt vairāk

Rabarberu saldējums


Tas laiks ir klāt! Rabarberu laiks! Un saldējums siltā jo siltā dienā ir tieši tas, kas vajadzīgs. Saldējums, kas garšo pēc rabarbermaizes, tā manējie šo saldējumu noraksturoja. Laikam tāpēc, ka kanēlis klāt.

Lasīt vairāk

Fiksais ogu un jogurta saldējums


Viss, kas tev būs vajadzīgs šī saldējuma pagatavošanai – saldētas ogas, jogurts un nedaudz kļavu sīrupa. Īpaši gards tas būs, ja sajauksi vairākas ogas – pa drusciņai no saldētām zemenēm, mellenēm, ķiršiem vai upenēm.

Lasīt vairāk

Mohito sorbets

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press


Mohito var būt ne tikai dzēriens, bet karstai vasaras pēcpusdienai var pagatavot burvīgu, viegli reibinošu sorbetu. Šī deserta priekšrocība ir tā, ka to var glabāt saldētavā līdz 3 mēnešiem.

Lasīt vairāk

Zibenīgais mājas saldējums, kas gatavs divās minūtēs

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press


Tikai trīs sastāvdaļas un pāris minūtes laika - un mājās gatavots veselīgs kārums gatavs! Šī saldējuma burvība ir ne tikai atvēsinoši spirdzinošā garša, bet arī fakts, ka tam nav nepieciešama saldējuma gatavošanas ierīce, kā arī ilga saldēšana. Viss, kas nepieciešams - izejvielas un jaudīgs blenderis, kuram pa spēkam sasmalcināt sasalušas ogas. Ļoti garšīgs variants, kā iztukšot saldētavas krājumus pirms jaunās ogu sezonas!

Lasīt vairāk

Džina un tonika saldējums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press


Sagatavo laicīgi šo atsvaidzinošo pieaugušo cilvēku saldējumu un izmanto pēc vajadzības. To var glabāt ledusskapī līdz 3 mēnešiem

Lasīt vairāk

Ātrais banānu saldējums no divām sastāvdaļām


Šī neticami vienkāršā un gardā banānu saldējuma recepte noderēs gan aizņemtām māmiņām, gan svaigēdājiem, gan svara vērotājiem. Gaisa temperatūras svārstības nenozīmē, ka par auksto kārumu ir jāaizmirst līdz nākamajai vasarai, jo ir daudz veidu, kā tu vari saldējumu izmantot arī gada vēsajos mēnešos: pildi to plānajās pankūkās, pasniedz ar siltu ābolu pīrāgu vai, ko tur daudz, vienkārši ņem lielo karoti un našķējies.

Lasīt vairāk

Medus saldējums

Foto: Shutterstock


Medus saldējums - visvienkāršāk pagatavojamais saldējums.

Lasīt vairāk

Gandrīz saldējums - dzesētas arbūzu šķēles

Foto: Shutterstock


Atjautīgs veids, kā pasniegt arbūzu, turklāt atspirdzinošs un tik vēsinošs karstā vasaras dienā.

Lasīt vairāk

Dievīgais siera kūkas saldējums

Foto: DELFI


Viens no iecienītākajiem vasaras svētku kārumiem mūsu ģimenē ir neceptā siera kūka ar dažādām sezonas ogām, tādēļ, kad pagājušajā nedēļā žurnālā Ieva ieraudzīju Lauras Dumberes recepti siera kūkas saldējumam ar upenēm, man prātā iešāvās uzreiz divas domas. Pirmā - o, man ledusskapī aizkavējušās trīs citronu krēmsiera kārbiņas, kas gaidīt gaida garšīgu pielietojumu, bet otrā - kā man pašai neienāca prātā, ka to kūku var saldēt?!

Lasīt vairāk

Pašu gatavots jogurta saldējums ar avenēm

Atsvaidzinoša saldējuma recepte, turklāt deserts būs draudzīgs arī tiem, kas skaita kalorijas - atšķirībā no daudziem citiem mājas saldējumiem, šim saldā krējuma un piena vietā tiek izmantots bezpiedevu jogurts!

Lasīt vairāk

Mājās gatavots zemeņu saldējums


Protams, vienkāršāk ir aiziet uz veikalu un nopirkt saldējumu, bet daudz interesantāk un garšīgāk, ja saldējums tapis pašu rokām mājās! Šai receptei, ko atradām laikrakstā Latgales Laiks, nav nepieciešama saldējuma gatavošanas ierīce.

Lasīt vairāk

Zemeņu un 'Baileys' sorbets

Foto: Shutterstock


Bloga "Meklejotpriekus.blogspot.com" autore Anita Kunda iesaka gardu sorbeta recepti, kurā ir tikai divas sastāvdaļas - svaigas zemenes un liķieris "Baileys". Vēl labāk šis sorbets garšojot jūnija otrajā pusē, gatavots no tā brīža sezonas ogām - avenēm.

Lasīt vairāk

Upeņu sorbets


Karsti? Atvēsinies ar mājās gatavotu upeņu sorbetu, ko iesaka bloga "Maltite.lv" autore Inese Rozentāle.

Lasīt vairāk

Aveņu un banānu smūtijs (vai sorbets)


"Mana iecienītākā smūtija/sorbeta recepte sastāv tikai no četrām sastāvdaļām un ir pagatavojama piecu minūšu laikā, izmantojot virtuves kombainu vai blenderi," recepti iesaka bloga "Kikasvirtuve.lv" autore Kristīne Strazdiņa.

Lasīt vairāk

Fotorecepte: Mājās gatavota ķiršu saldējuma kūka


Kādudien pastaigājoties aizdomājos par saldējumiem. Domāju, ka vajadzētu šokolādes saldējumu pagatavot, tad vēl šādas tādas idejas pa galvu maisījās, līdz prātā iesēdās doma par ķiršu saldējumu. Un ar katru pastaigā sperto soli, mana doma tikai un vienīgi nostiprinājās. Uzsāku jau kārdinošo reklāmu vīram. Nostrādāja un ķēros tik klāt.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!