Foto: Shutterstock
Avokado neitrālā garša un maigi krēmīgā konsistence sader ar ļoti daudziem produktiem, tostarp arī ar klasiskām brokastu vērtībām – dažādos veidos gatavotām olām, zeltainām bekona šķēlēm un biezpienu. Ja smūtiju gatavošana nav sveša, tad avokado vari pievienot arī dažādiem veselīgiem un spēcinošiem brokastu kokteiļiem.

Avokado ir viens no veselīgākajiem produktiem – to ir ieteicams ēst svaigu, tādējādi uzņemot daudz nepiesātināto tauku, kas ir ļoti noderīgi veselībai.

Pusīte avokado satur 3,4 gramus šķīstošo un nešķīstošo šķiedrvielu, kas veicina gremošanas sistēmas darbību. Turklāt šķīstošās šķiedrvielas palēnina ogļhidrātu sašķelšanos, kas ļauj ilgāk justies paēdušam un samazina vēlmi našķoties starp ēdienreizēm.

Lai gan avokado augļi kaloriju skaita ziņā pārspēj olas un gaļu, ir labā ziņa – avokado kalorijas nav tās, kuras veicina liekā svara rašanos. Vairāki pētījumi pat rāda – cilvēkiem, kas uzturā regulāri lieto avokado, parasti ir zemāks ķermeņa masas indekss nekā tiem, kas šo augli savā ēdienkartē neiekļauj. Lai rosinātu tevi dienu sākt uz veselīgas un garšīgas nots, sarūpējām 16 brokastīm piemērotas receptes ar avokado klātbūtni.

Foto: Shutterstock

Lai brokastu piedāvājums priecētu ne vien vēderu, bet arī acis, iemācies no avokādo šķēlēm pagatavot glītas rozītes. Kā tas pavisam vienkārši paveicams, stāstījām šajā rakstā.

Ja tevi neuzrunā ne putra ar avokado, ne avokado pusītēs ceptas olas, ar avokado pildīti pankūku rullīši vai pat veselīgs mango–avokado smūtijs, bet kārojas baudīt gardus salātiņus, tad šeit atradīsi plašu avokado salātu recepšu kolekciju.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!