Foto: Shutterstock
Lai gavējot neciestu tava veselība un nepasliktinātos ādas stāvoklis, kas pavasarī, kad jau tā cīnāmies ar vitamīnu deficītu, ir īpaši svarīgs faktors, šīs nedēļas bagātīgā recepšu apkopojuma "galvenās varones" ir uzturvērtīgās zivis un jūras veltes. Papildus lieliskam olbaltumvielu sastāvam, šie produkti satur arī veselībai svarīgās nepiesātinātās taukskābes, vitamīnus un minerālvielas. Turklāt tās, salīdzinot ar gaļu, organismam ir vieglāk pārstrādājamas.

Kraukšķīgie zivs plācenīši ar tartara mērci

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press


Zināms, ka zivs ēdieniem ļoti labi piestāv skābas lietas, tas pats attiecas uz salikumu ar sulīgi skābeno tartara mērci. Šie kraukšķīgie zivs plācenīši ne tikai izskatās, bet arī garšo brīnumgardi, turklāt pašu gatavotā mērce ir kas vairāk, kā parasta mērce. Izcila recepte, kā ikdienas ēdienkartē iekļaut zivis.

Lasīt vairāk

Spinātu salāti ar kūpinātu lasi un mocarellu

Spinātu salāti ar kūpinātu lasi - izsmalcinātam gardēdim.

Lasīt vairāk

Ātrā kokosriekstu zupa ar citronzāli un mīdijām

Šī ir lieliska zupa vēsai svētdienas pēcpusdienai - eksotiska, bet tajā pašā laikā mājīgi sildoša. Un, kas pats labākais - ātri un vienkārši pagatavojama!

Lasīt vairāk

Cepts jūras asaris ar fenheli un ķirštomātiem

Skaidrs, ka zivis ikdienā mēs ēdam mazāk, nekā vajadzētu, tāpēc šī viegli īstenojamā recepte ir vēl viens atgādinājums tam, ka zivis var pagatavot ļoti dažādi un garšīgi. Šai receptei piemīt Vidusjūras noskaņa, ko piešķir pesto, ķirštomāti un olīvas, tāpēc tā lieliski piestāv šai sezonai, kad saules siltums mūs vēl pilnībā nelutina.

Lasīt vairāk

Pangasija selerijas - burkānu marinādē

Pangasija selerijas - burkānu marinādē smeķīgām uzkodām ciemiņus gaidot.

Lasīt vairāk

Ātrā tunča un turku zirņu zupa

Ar šo nedaudz austrumniecisko tunča - turku zirņu zupu pārtikas pētniece Laura Grēviņa piedalās BioLoģiskās zupas izaicinājumā. Visas zupas sastāvdaļas, izņemot laima lapas un konservēto tunci, ir bioloģiskas. Savukārt tuncis nāk no ilgtspējīgas zivjsaimniecības, nozvejots ar tradicionālām metodēm, nekaitējot citiem jūras iemītniekiem.

Lasīt vairāk

Mīdijas Taizemes gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press


Lai arī mīdijas nav tas ēdiens, ko atļaujamies ēst katru dienu, tas pat būtu vēlams, jo šo jūras velšu gaļa ir ļoti veselīga un satur daudz labu vielu. Ja uzskati, ka mīdijas var gardi pagatavot tikai restorānā, tad aizspriedumi tiks kliedēti, izmēģinot šo recepti. Pāris minūtes laika un restorāna cienīga maltīte būs tapusi pašu virtuvē.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgā alus mīklā panēta zivs ar ceptiem kartupeļiem

Perfektam nedēļas sākumam jaunu sparu un kārdinošu noskaņu radīs recepte ar slaveno angļu fish and chips ēdienu. Protams, šis nav ēdiens, ko var atļauties ēst katru dienu, taču lietainā pirmdienā, tā, iespējams, būs labākā izvēle sevis palutināšanai, turklāt pagatavošana nav nemaz tik sarežģīta, kā tas varētu sākotnēji šķist.

Lasīt vairāk

Bujabēze - karaliska jūras velšu zupa franču gaumē

Foto: Shutterstock


Bujabēze sākotnēji radās kā nabaga ļaužu ēdiens. Šo sātīgo zupu, kuras pamatā ir pamatīgs zivju buljons, sāka gatavot Marseļas zvejnieku sievas no svaigi nozvejotajām zivīm, kas nederēja tirdzniecībai. Garneles, mīdijas, astoņkājus un citas jūras veltes bujabēzei sāka pievienot krietni vēlāk un, ja tie neiet pie dūšas, bez šīm sastāvdaļām var tīri labi iztikt.

Lasīt vairāk

Kartupeļu un heka sacepums

Heks ir universāla, salīdzinoši lēta zivs ar maigu garšu, kas lieliski sader arī ar izteiksmīgas garšas sastāvdaļām ēdienos. Tieši tāpēc šis nedaudz pikantais sacepums būs ideāla maltīte tiem, kuri novērtē jūras veltes un tik vienkāršos kartupeļus.

Lasīt vairāk

Tvaicēta bute ar augļu kuskusu

Bute un kuskuss uz viena šķīvja būs īsts pārsteigums, kas garšos lieliski! Zivs maigo garšu papildinās saldais kuskuss ar žāvētām aprikozēm.

Lasīt vairāk

Laša krēmzupa ar kausēto sieru

Laša krēmzupa ar kausēto sieru - kaloriju neskaitītājiem.

Lasīt vairāk

Siltie garneļu salāti

Foto: Vida Press


Šie siltie salāti ir īsta Āzijas virtuves paraugstunda, kurā garneļu maigā garša sajaukta ar aso čili, atspirdzinošo laimu un spēcinošo ingveru.

Lasīt vairāk

Zaļumos sutināts lasis

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press


Lēni cepeškrāsnī sutināts lasis (vai forele) garšo īpaši labi, it īpaši, ja zivs "sēdējusi" uz aromātiskiem dārzeņiem - burkāniem, puraviem, selerijām un brokoļiem.

Lasīt vairāk

Samtaina kukurūzas zupa ar garnelēm un lociņiem

Īsti ziemīga un samtaini maiga kukurūzas zupa, kurai garneles piešķir izsmalcinātību un vieglumu. Lielisks veids kā sevi nedaudz palutināt nogurdinošas darba nedēļas izskaņā.

Lasīt vairāk

Tunča crostini

Tunča krostini – īpaši garda uzkoda.

Lasīt vairāk

Sviestā cepta bute ar burkāniem un pupiņām

Garšas kārpiņām atmaigt liks sviestā pagatavota bute, kurai pievienoti gardi baltvīnā sautēti dārzeņi ar kaperiem, kurus atsvaidzinās citronu sula. Varbūt tieši šī recepte liks no jauna iemīlēt zivs ēdienus, lai tie kļūtu par pastāvīgu sabiedroto tavā ēdienkartē?

Lasīt vairāk

Zaļie salāti ar tunci un olām

Gardi zaļie salāti ar tunci - slaveno "Nicoise" salātu variācija.

Lasīt vairāk

Mencas kotletes ar zirņu biezeni un zeltainiem kartupeļu stienīšiem

Foto: Vida Press


Mencas kotletes ar kartupeļu stienīšiem ir variācija par angļu virtuves "fish and chips". Karijs klasiskajam garšu salikumam piešķir nedaudz eksotisku noti.

Lasīt vairāk

Laša zupa ar fenheli un olu

Sātīga un aromātiska laša zupa ar fenheli un olu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!