Bagātīgs sacepums, klasiska šnicele un zeltainas kotletes – 14 sātīgas cūkgaļas receptes vakariņām
Foto: Shutterstock

Kārtīgu darbarūķ vakariņās labprāt bauda ko sātīgāku, tādēļ tajās noteikti jābūt gaļai. Lieliski pagatavotu cūkgaļu pratīs novērtēt ikviens – galvenais, lai gaļa būtu pietiekami mīksta, sulīga un garšvielām bagāta. Ja to visu papildina vēl aromātiska, silta un bieza mērce, tad izdevies vakars ir garantēts. Un kā nu ne, ja maltīte pasniegta kopā ar sutinātiem kartupelīšiem, to biezputru vai mīkstiem makaroniem, kas palikti zem lielām un sulīgām cūkgaļas frikadelēm tomātu mērcē.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Cepešiem piemērotākie būs cūkas kājas gabaliņi, plecs vai muguras karbonāde. Bet kraukšķīgās ādiņas noslēpums slēpjas tajā, ka cūkas āda pirms gatavošanas ir izžāvēta sausa, tāpēc to gatavošanas laikā nav nepieciešams apliet ar eļļu vai mērci. Tāpat, kā cepot jebkuru citu gaļu, arī cūkgaļas cepeši ir gatavi tad, kad no dūruma vietas nesūcas rozā gaļas sulas.

Cūkgaļas pavēderes gabaliņš ir viens no ekonomiskākajiem, jo šie gaļas gabali ir salīdzinoši lētāki. Vislabākais pavēderes cepetis būs tāds, kas cepts ilgi un pacietīgi, panākot to, ka gaļa būs patiesi mīksta un maiga. Bet biezais tauku slānis pie ādas palīdz gaļai saglabāt mitrumu ilgās cepšanas laikā. Bet uz pannas apcepti cauraudzīši būs lieliska piedeva šķovētiem kāpostiem.

Cūkgaļas kaula un kakla karbonāde, steika gabali un pleca daļas gabali ir ideāli piemēroti gan cepšanai cepeškrāsnī, gan grilēšanai. Nelielās porcijās sagrieztie gabaliņi būs ideāli piemēroti, lai visiem ēdājiem būtu vienādas porcijas. Tas, vai kauls karbonādē ir vai nav neko nemaina – gaļas gabaliņus atliek izvēlēties vien pēc katra gaumes. Protams, lai pagatavotu šniceles, vispiemērotākie būs tīrie filejas gabali.

Bet cūkgaļas maltā gaļa ir klasiska frikadeļu un kotlešu sastāvdaļa. Pie reizes, maltā gaļa būs lieliska piedeva dārzeņu un gaļas sacepumos. Atšķirībā no liellopa maltās gaļas, cūkas gaļa ir mazāk trekna (ja vien netiek gatavota liesa liellopa gaļa, kas veselīguma ziņā cūkgaļu pārtrumpo). Lieliskai garšai cūkgaļu ieteicams malt mājās, lai zinātu, kuri gabaliņi nonāk maltās gaļas sastāvā.

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Kartupeļi Kotletes Augu eļļa Cūkas āda Cūkgaļa Cūkgaļas fileja Cūkgaļas karbonāde Cūkgaļas maltā gaļa Kartupeļu biezputra Makaroni Tomātu mērce Karstās mērces
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form