Foto: Shutterstock
Kefīra maigais radinieks jogurts ir atvērts visa veida sadarbībai desertu jomā. Tam pa spēkam ir gan kārdinošas brokastu vafeles, gan sātīgs kēkss, gan veldzējošs saldējums. Ļauj jogurtam izpausties tavā virtuvē!

Brokastu granola ar augļiem un jogurtu ir perfektas vasaras rītu brokastis, kad ola ar desiņām vai karstmaizes galīgi negribas. Jogurts ar medus karoti, jogurts ar ievārījumu – pieliec , ko sirds kāro un sāc rītu! Sablendē ar jogurtu ar ogām, augļiem, garšaugiem un baudi nesteidzoties! Taču jogurtam pa spēkam ir daudz nopietnākas lietas par brokastu bļodu un smūtija glāzi.

Pankūkas kā dūnu spilvens

Foto: Shutterstock

Gatavojot pankūkas, aizstāj receptē paredzēto pienu ar jogurtu! Rezultātā iegūsi pufīgas, maigas, mutē kūstošas pankūkas!

Kēksu klasika

Foto: Shutterstock

Uz jogurta bāzes gatavoti kēksi ir irdenāki, mīkstāki un maigāki par saviem ciltsbrāļiem, kur jogurts nav piedalījies. Francijā šie kēksi "gâteau au yaourt" ir ļoti populāri. Daudzās ģimenēs šī ir pirmā recepte, ko bērns prot uztaisīt pats. Olas, milti, eļļa, cukurs, jogurts un cepamais pulveris! Voila! Kā saka francūži!

Būvējam un kārtojam

Foto: Shutterstock

Ņemam glāzi, bļodu, deserta trauku vai burku un krāmējam iekšā, ko vien vasara piedāvā. Jogurtu izmantojam "cementa" vietā, bet cepumi, zefīri un vasaras veltes būs ķieģelīši. Tā līdz māja traukā uzcelta un gatava baudīšanai!

Svētku smarža– vafeles

Foto: Shutterstock

Līdzīgi kā pankūkas un kēksi, arī vafeles, pateicoties jogurta piedevai, ir mīkstākas un maigākas. Pilnīgai baudai, izceptās vafeles vari ēst ar jogurtu, kas pārkaisīts ar vasaras ogām! Atturēties neiespējami!

Salds, salts un debešķīgs!

Foto: Shutterstock

Viss, kas ir salds, tad diezgan liela garantija, ka arī kalorijām bagāts! No jogurta gatavotie saldējumi, lai arī par nelielu kriksīti, bet ir liesāki un draudzīgāki tiem, kuri negrib uzņemt liekas kalorijas. Jogurta saldējumiem piemīt arī tā fantastiskā, viegli skābenā un atveldzējošā garša.

Dažnedažādi deserti

Foto: Shutterstock

Panna cotta no jogurta? Kāpēc ne! Dievīgi un veldzējoši! Dažādas jogurta želejas – strīpu strīpām, kārtu kārtām – ne tikai skaisti, bet gardi arī.

Vasaras kūkas

Foto: Shutterstock

Protams, ka neviens neaizliedz jogurta kūkas gatavot ziemā un rudenī, bet visvairāk pieprasītas un vislabāk tās smeķē tieši vasarā. Te gan der atcerēties, ka īpaši karstā dienā šo kārumu labāk neturēt dārza svētkos uz galda, lai neizplūst. Glabā ledusskapī un cel galdā īsi pirms servēšanas!

Lai mums visiem skaista vasara ar jogurta garšu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!