Sulīgos sārtvaidžus pankūku mīklai var gan pierīvēt uz rupjās vai smalkās rīves, gan sablendēt biezenī – ja vēlies, lai mīkla ir viendabīga un pankūkās nav sajūtami ābolu gabaliņi, bet tikai to garša.
Ābolus vari kombinēt ar biezpienu, rikotu vai citiem dārzeņiem, piemēram, ķirbjiem un kabačiem. Ja vēlies, vari izcept parastās rauga pankūkas vai biezpiena plācenīšus un pasniegt to ar nule kā pagatavotu, vēl siltu ābolu ievārījumu vai mērci. Aromātiska zapte ar kanēļa vai vaniļas piedevu lieliski iederēsies arī plāno pankūku pildījumā. Pilnai laimei iesakām ābolu pankūkas celt galdā ar plombīra bumbu vai gaisīgu putukrējumu.
Lai labi garšo!
Ābolu pankūkas ar dzērveņu mērci
Saldeni skābas ābolu pankūkas, kam pāri pārlieta karsta dzērveņu mērcīte – īstens gardums! Recepti piedāvā "Tasty" brokastu recepšu konkursa dalībniece Lita.
Biezās pankūkas ar āboliem un saldu krējuma mērcīti
Pufīgas amerikāņu stila pankūkas ar saldenu mērcīti un sviestā apceptiem āboliem. Būs garšīgas kā brokastīs, tā kādā vēlākā ēdienreizē.
Ziemas ābolu pankūkas ar kanēli
Kas var būt labāks par karsti kūpošām, mīkstām un gardām pankūkām? Iepriecini savus vistuvākos ar šīm ziemīgi kūpošajām pankūkām, kas pagatavotas no vēlajiem āboliem, gaisīgas mīklas un smaržīgā kanēļa.
Pufīgās ābolu un kanēļa pankūkas
Kad mājās pilni grozi ābolu, jākļūst radošam un jāmeklē vēl iespējas, kā tos izmantot bez ābolkūku cepšanas. Pufīgās pankūkas izcili garšos gan ar ābolu ievārījumu, gan karameļu mērci un skābenām ogām. Pasniedz brokastīs vai kā desertu pēc pamatēdiena.
Ābolu riņķīšu pankūkas ātrām brokastīm
Ja ierasts brīvdienu rītos cept pankūkas, šī varētu būt nedaudz (bet tiešām tikai nedaudz) veselīgāka alternatīva, jo katrā pankūkā slēpjas veselīgā un vitamīniem bagātā rudens velte - ābols. Turklāt pankūku cepšanu var padarīt jautrāku darbošanās kopā ar bērniem, ļaujot viņiem sajaukt mīklu un stingrā mammas uzraudzībā cept pašas pankūkas!
Ābolu pankūkas ar brūklenēm
"Latvijā audzis ābols ir viens no maniem mīļākajiem augļiem, tā neierobežotās pielietojamības dēļ. No āboliem iespējams pagatavot gandrīz jebkuru ēdienu, vai dzērienu, kā arī tos var izmantot kā kafijas aizvietotu, jo tie palīdz aizgaiņāt nogurumu, kā arī uzmundrina prātu aktīvai domāšanai," stāsta ēdināšanas uzņēmuma Lido šefpavāre Ilga Joma, piedāvājot vienu no saviem iecienītākajiem ābolu ēdieniem - ābolu un brūkleņu pankūkas.
Mazās biezpiena - ābolu pankūkas
Pufīgas un gardas mazās biezpiena - ābolu pankūkas.
Biezās pankūkas ar āboliem
Ikdienas našķim biezās pankūkas ar āboliem.
Pankūciņas ar ābolu gabaliņiem
Našķis brīvdienas rītam.
Ābolu un ķirbju pankūkas
Ābolu un ķirbju pankūkas - paēst un panašķēties visai ģimenei.
Mazās ābolu pankūciņas ar safrānu
Garšīgas ābolu pankūkas ar safrānu saldām brokastīm vai launadziņam. Autore iesaka cept mikroviļņu krāsnī, taču var cept, kā ierasts, uz pannas!
Ķirbja un ābolu pankūkas ar citronu sulu
Ķirbja - ābolu pankūkas garšo pat tiem, kam ķirbji negaršo.