Foto: Privātais arhīvs
Pankūkas ir ideāls risinājums darbadienu vakariņām, kad ātri un bez liekām pūlēm kārojas panašķoties ar ko saldu, bet tajā pašā laikā satīgu. Tā kā pilnā sparā turpinās ābolu sezona, tad šoreiz izvēlējāmies 12 receptes, kas palīdzēs nošaut divus zaķus ar vienu šāvienu – tikt pie gardām vakariņām un realizēt bagātīgo ražu.

Sulīgos sārtvaidžus pankūku mīklai var gan pierīvēt uz rupjās vai smalkās rīves, gan sablendēt biezenī – ja vēlies, lai mīkla ir viendabīga un pankūkās nav sajūtami ābolu gabaliņi, bet tikai to garša.

Ābolus vari kombinēt ar biezpienu, rikotu vai citiem dārzeņiem, piemēram, ķirbjiem un kabačiem. Ja vēlies, vari izcept parastās rauga pankūkas vai biezpiena plācenīšus un pasniegt to ar nule kā pagatavotu, vēl siltu ābolu ievārījumu vai mērci. Aromātiska zapte ar kanēļa vai vaniļas piedevu lieliski iederēsies arī plāno pankūku pildījumā. Pilnai laimei iesakām ābolu pankūkas celt galdā ar plombīra bumbu vai gaisīgu putukrējumu.

Lai labi garšo!

Ābolu pankūkas ar dzērveņu mērci

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Saldeni skābas ābolu pankūkas, kam pāri pārlieta karsta dzērveņu mērcīte – īstens gardums! Recepti piedāvā "Tasty" brokastu recepšu konkursa dalībniece Lita.

Lasīt vairāk

Biezās pankūkas ar āboliem un saldu krējuma mērcīti

Foto: Shutterstock

Pufīgas amerikāņu stila pankūkas ar saldenu mērcīti un sviestā apceptiem āboliem. Būs garšīgas kā brokastīs, tā kādā vēlākā ēdienreizē.

Lasīt vairāk

Ziemas ābolu pankūkas ar kanēli

Foto: Shutterstock

Kas var būt labāks par karsti kūpošām, mīkstām un gardām pankūkām? Iepriecini savus vistuvākos ar šīm ziemīgi kūpošajām pankūkām, kas pagatavotas no vēlajiem āboliem, gaisīgas mīklas un smaržīgā kanēļa.

Lasīt vairāk

Pufīgās ābolu un kanēļa pankūkas

Foto: Shutterstock

Kad mājās pilni grozi ābolu, jākļūst radošam un jāmeklē vēl iespējas, kā tos izmantot bez ābolkūku cepšanas. Pufīgās pankūkas izcili garšos gan ar ābolu ievārījumu, gan karameļu mērci un skābenām ogām. Pasniedz brokastīs vai kā desertu pēc pamatēdiena.

Lasīt vairāk

Ābolu riņķīšu pankūkas ātrām brokastīm

Foto: Shutterstock

Ja ierasts brīvdienu rītos cept pankūkas, šī varētu būt nedaudz (bet tiešām tikai nedaudz) veselīgāka alternatīva, jo katrā pankūkā slēpjas veselīgā un vitamīniem bagātā rudens velte - ābols. Turklāt pankūku cepšanu var padarīt jautrāku darbošanās kopā ar bērniem, ļaujot viņiem sajaukt mīklu un stingrā mammas uzraudzībā cept pašas pankūkas!

Lasīt vairāk

Ābolu pankūkas ar brūklenēm

Foto: Shutterstock

"Latvijā audzis ābols ir viens no maniem mīļākajiem augļiem, tā neierobežotās pielietojamības dēļ. No āboliem iespējams pagatavot gandrīz jebkuru ēdienu, vai dzērienu, kā arī tos var izmantot kā kafijas aizvietotu, jo tie palīdz aizgaiņāt nogurumu, kā arī uzmundrina prātu aktīvai domāšanai," stāsta ēdināšanas uzņēmuma Lido šefpavāre Ilga Joma, piedāvājot vienu no saviem iecienītākajiem ābolu ēdieniem - ābolu un brūkleņu pankūkas.

Lasīt vairāk

Mazās biezpiena - ābolu pankūkas

Foto: Shutterstock

Pufīgas un gardas mazās biezpiena - ābolu pankūkas.

Lasīt vairāk

Biezās pankūkas ar āboliem

Foto: Shutterstock

Ikdienas našķim biezās pankūkas ar āboliem.

Lasīt vairāk

Pankūciņas ar ābolu gabaliņiem

Foto: Shutterstock

Našķis brīvdienas rītam.

Lasīt vairāk

Ābolu un ķirbju pankūkas

Foto: Shutterstock

Ābolu un ķirbju pankūkas - paēst un panašķēties visai ģimenei.

Lasīt vairāk

Mazās ābolu pankūciņas ar safrānu

Foto: Shutterstock

Garšīgas ābolu pankūkas ar safrānu saldām brokastīm vai launadziņam. Autore iesaka cept mikroviļņu krāsnī, taču var cept, kā ierasts, uz pannas!

Lasīt vairāk

Ķirbja un ābolu pankūkas ar citronu sulu

Ķirbja - ābolu pankūkas garšo pat tiem, kam ķirbji negaršo.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!