Foto: PantherMedia/Scanpix
Tasīte espreso vai šķīstošās kafijas pulveris ar savu patīkami rūgteno garšu lieliski iedaras dažādos desertos, ļaujot izvairīties no pārlieku šķebinoša salduma. Šis aromātiskais, uzmundrinošais dzēriens ir neaizstājums, gatavojot kaut vai, piemēram, tiramisu, jo espreso tiek mērcēti "dāmu pirkstiņi" – trauslie cepumi, kas ir šī klasiskā deserta pamatā.

Savukārt šķīstošā kafija labāk kā espreso noderēs situācijās, kad desertu paspilgtināt ar kafijas aromātu un garšu vajag zibenīgi. Piemēram, ja gatavo sviesta krēmu kūkai, tā vietā, lai vārītu kafiju, vienkārši pievieno tam tējkaroti šķīstošās kafijas granulu. Arī klasiskais olu krēms kļūs tikai gardāks, ja tā masā iemaisīsi kādu drusciņu kafijas putekļu.

Viens no atpazīstamākajiem kafijas desertiem, neapšaubāmi, ir jau pieminētais itāliešu tiramisu, kas tiek dēvēts arī par eņģeļu ēdienu. Kā jau pavārmākslā bieži mēdz būt, tad nav vienas "īstās" tiramisu receptes, tomēr tā nav liela bēda, jo šajā rakstā uzskaitītas pat 14 pasaulslavenā deserta garšu variācijas, bet zemāk atradīsi vēl 17 receptes kūkām, cepumiem, saldējumam, trifelēm un citiem kārdinošiem našķiem ar uzmundrinošo kafijas aromātu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!