Foto: Shutterstock

Sācies brūkleņu laiks! Brūklenes ir īsts Latvijas mežu dārgums. Skaistas kā mazi ziemeļu dārgakmeņi, tik izturīgas un vērtīgas. Un tik garšīgas!

Brūklene ir fantastiska oga. Daži to sauc par ziemeļu vārtu sargātāju – brūklenē ir tik daudz labumu, ka tā tiešām kā mazs karavīrs sargā mūsu veselību, stiprina imunitāti un dod enerģiju. Taču brūkleņu ieguldījums gastronomijā, iespējams, ir vēl lielāks. Nu kur tad bez brūklenēm pie medījuma, asinsdesas un citiem rudenīgi štengriem un sildošiem ēdieniem! Brūklenes, tāpat kā māsas dzērvenes, ir lieliskas dažādos salātos – gan garšai, gan skaistumam.

Brūklenes ir īsts kulinārijas dārgums, un, ja runājam par ķirsīti uz tortes, tas nav nekas, salīdzinot ar brūklenēm uz medus kūkas. Un pankūkas… Kas ēdis pankūkas ar brūkleņu-ābolu zapti, tas zina, kas ir īsta laime! Un tikai iedomājieties brūkleņu ievārījuma kārtu pamīšus ar kārtīgu vārīto krēmu īstā lauku tortē. Un to ne ar ko nesalīdzināmo rudens garšu, iekožoties ābolu plātsmaizē, kas bagātīgi apbērta ar brūklenēm, kas karstumā pašķīdušas un sajaukušās ar kanēļa garšām un smaržām.

Vēl jau laiks līdz pirmajām salnām, pēc kurām brūkleņu saldenskābā garša kļūst vēl pilnīgāka, bet jau tagad gribas iecep brūklenes plātsmaizēs, kēksiņos, medus kūkās un citos gardumos. Lai top šī rudens pirmie brūkleņu kārumi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!