Foto: Shutterstock
Kad šašliki un steiki jau grilēti neskaitāmo reizi, nenāk par ļaunu pamēģināt pagatavot ko jaunu. Tāpēc, lai grilēšanas sezonu pavadītu radoši, pamēģini grila ballītē pagatavot kārdinošus un sulīgus burgerus!

Burgeri sanāks izcili gardi kā no liellopa un cūkgaļas, tā no vistas gaļas un pat tītara gaļas, nemaz nerunājot par jēra gaļu un meža zvēru gaļu. Bet, ja jāizdabā kādam veģetārietim, gaļu vari aizvietot ar sulīgām bietes šķēlēm vai turku zirņu plācenīšiem – falafelēm. Padomus, kā pareizi veidot burgerus, meklē šeit, bet te atradīsi recepti mājās ceptām burgermaizītēm.

Liellopa gaļas burgeri, ko pagatavot mājās

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sātīgs liellopa maltās gaļas burgers ar tomātiem, sarkanajiem sīpoliem un saldo kukurūzas mērci. Ātrā uzkoda, kuru pagatavot mājās – patiks kā mazākajiem ēdājiem, tā pieaugušajiem.

Lasīt vairāk

Mazie jēra un biešu burgeri

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Nelieli, gardi un īpaši – mini burgeri no jēra maltās gaļas. Īstu mājās gatavotu burgeru sajūtu piešķirs neparastās kārtas ar bietēm un fetas sieru.

Lasīt vairāk

Zivs filejas vrapi ar zaļumiem un marinētiem gurķīšiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Reizēm tā vien kārojas ko vienkāršu, rokās paņemamu un gardu. Baltās zivs filejas "burgeri", kas ietīti tortiljā, būs interesants risinājums vienkāršai maltītei, kuru ēst tāpat, turot rokās.

Lasīt vairāk

Veģetārais kuskusa un pupiņu burgeris ar pildītiem asajiem pipariem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kuskusa un pupiņu burgeris ar pildītiem halapenjo pipariem būs īsts pārbaudījums garšas kārpiņām. Nenoliedzami, baudāms un atkārtojams vēl. Izmēģini!

Lasīt vairāk

Austrumnieciskie cūkgaļas burgeri ar svaigiem ananasiem un gurķiem

Foto: Vida Press

Kurš teicis, ka burgeri ir neveselīgi? Viss atkarīgs no tā, kāds ir pildījums! Brīvdienu pusdienām vai vakariņām ģimenes vai draugu lokā izmēģini šo interesanto recepti, kurā cūkgaļu izcili papildina svaigs ananass un karijs.

Lasīt vairāk

Sulīgi cūkgaļas burgeri ar timiānu un karamelizētu ābolu

Foto: Vida Press

Šie burgeri noteikti garšos bērniem, jo tie ir vienkārši - bez asām mērcēm un neskaitāmām grūti savaldāmām sastāvdaļām. Turklāt, pateicoties pievienotajam rīvētajam ābolam un timiānam, gaļa izdodas īpaši sulīga un aromātiska.

Lasīt vairāk

Sulīgs liellopa gaļas burgers ar ceptiem sīpolu gredzeniem mājas gaumē

Foto: Vida Press

Sulīga liellopa gaļas kotlete, kraukšķīga salātlapa un marinēti gurķīši, grauzdēta maizīte un pikantas sinepes - izcila kombinācija! Bruņojies ar mājās gatavotiem burgeriem, kraukšķīgiem kartupeļu frī un ceptiem sīpolu gredzeniem, sagādā piemērotu dzērienu un izbaudi vakaru, piemēram, šo piektdien skatoties, kā brašie Rīgas "Dinamo" hokejisti cīnās ar Zagrebas "Medveščak" ledus bruņiniekiem.

Lasīt vairāk

Cūkgaļas burgers ar bietēm un saldā kartupeļa daiviņām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kurš gan spēj atteikties no burgera? Ja burgers tiek gatavots mājās, tas noteikti ir veselīgāks par ātro ēstuvju piedāvājumiem, turklāt tad var eksperimentēt ar dažādām sastāvdaļām. Šajā gadījumā frī kartupeļi tiek gatavoti no saldā kartupeļa, savukārt burgeram ir pievienotas bietes, kas šo ēdienu padara ne tikai neparastāku, bet arī vērtīgāku.

Lasīt vairāk

Apetīti rosinošais liellopa gaļas burgers

Siltais laiks jābauda ar gardām maltītēm. Kafejnīcas Šķūnis šefpavāre Dana Ivanova iesaka apetīti rosinoša liellopa gaļas burgera recepti, kuras pamatā ir klasiskas virtuves vērtības, ko papildina pāris knifiņi.

Lasīt vairāk

Sulīgi burgeri ar gurķu-sinepju mērci

Foto: DELFI

Sulīgi burgeri, kas garšos visiem, bet īpaši iecienīti būs bērnu un jauniešu ballītēs.

Lasīt vairāk

Tītara burgers ar pētersīļu pesto

Foto: Publicitātes foto

Gardus un veselīgus burgerus vari pagatavot mājās. Protams, tas prasīs mazliet vairāk pūļu, nekā ieiet tuvējā ātrās ēdināšanas restorānā un laiski pagaidīt, kamēr tavu ēdienu uztaisa kāds cits, tomēr mājās gatavots burgers noteikti ir šo pūļu vērts. Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu tīklu "Elvi" piedāvā recepti tītara burgeram ar pētersīļu pesto.

Lasīt vairāk

Smukburgeri ar plucinātu cepeti un avokado-laima krēmu

Foto: Privātais arhīvs

Ja tiktu rīkots burgeru skaistuma konkurss, tad, ļoti iespējams, šie mazulīši plūktu uzvarētāja laurus, jo tie izskatās tik dzīvelīgi koši, daudzkrāsaini un apetītlīgi, gluži vai sadzirdami vilinot: "Apēd mani!"

Lasīt vairāk

Burgeri ar vistas gaļas bumbiņām Naura Brikmaņa gaumē

Foto: Publicitātes foto

Katru gadu 9. martā pasaulē tiek svinēta Starptautiskā gaļas bumbiņu diena. Mazās maltās gaļas bumbiņas jau kopš seniem laikiem dažādās valstīs tiek gatavotas, pasniegtas un ēstas neskaitāmos veidos. Savu versiju par gaļas bumbiņu tēmu iesaka mūziķis un improvizators Nauris Brikmanis sadarbībā ar "Ikea" restorānu.

Lasīt vairāk

Video: Katrīnes Saulietes burgeri salātlapās

Ja drēgnajos rudens un ziemas vakaros ir vēlme pagatavot ko gardu un pavisam vienkāršu vakariņām ģimenes lokā, iesakām izmēģināt Katrīnes Saulietes burgeru recepti, kas, papildināta ar "Coca-Cola", garšos neatkārtojami.

Lasīt vairāk

Liellopa gaļas burgers ar aso tomātu mērci mājas gaumē

Foto: DELFI

Mājas ēdiena burvība ir tajā, ka pats ļoti labi zini, kādi produkti izmantoti, kā arī vari pieregulēt garšas, sev tīkamāko izceļot, bet tos produktus, kas ne pārāk garšo, neizmantot vispār, tādējādi veidojot savas receptes. Šajā receptē galvenais uzsvars ir uz kvalitatīvu liellopa gaļu un aso mērci, kas sajaukta pašu virtuvē. Pagatavo jau šajās brīvdienās un baudi ar kraukšķīgiem kartupeļu frī salmiņiem!

Lasīt vairāk

Grieķu burgeri ar vēršaci

Jūs visi jau sen zināt, ka esmu 100% brokastu cilvēks un mēģinājums kļūt par veģetārieti izgāzās - tas viss pateicoties olai. Nu nevaru un pat negribu mācēt bez tās! Tā ir mana trešā roka virtuvē un, šķiet, viens no nedaudzajiem pārtikas produktiem, kas kā iepirkumu groziņā, tā ledusskapī atrodams vienmēr.

Lasīt vairāk

Veģetārie riekstu burgeri ar sēnēm

Foto: J.Roze

Pikantie riekstu burgeri ar kuskusu, papriku un ceptiem šampinjoniem.

Lasīt vairāk

Armanda Simsona pikantais liellopa burgers

Foto: DELFI

20. jūlijā notikušajā ''Borjomi'' piknikā ar savu iecienītāko burgera recepti padalījās arī Armands Simsons, demonstrējot, kā visai gardi var pagatavot pikantu un sātīgu burgeru mājās.

Lasīt vairāk

Pikantais burgers ar baklažāniem un kazas sieru

Foto: Publicitātes attēls

Sātīgi burgeri grila piknikam pie mājas. Tā garšu mazliet interesantāku padarīs baklažāni un kazas siers. Recepti piedāvā "Rakveres" gaļas meistari.

Lasīt vairāk

Saldskābmaizes burgers ar ievārījumu un skābētiem kāpostiem

Foto: Publicitātes foto

Neskatoties uz to, ka latvieši ļoti iecienījuši burgerus, šo ēdienu esam pieraduši asociēt ar amerikāņu virtuvi. Lai piešķirtu burgeram latviskās tradīcijas, "Latvijas Pārtikas ražotājs" piedāvā patriotisku burgeru recepti no neierastām sastāvdaļām.

Lasīt vairāk

Brokastu burgers ar olu un bekonu

Foto: Publicitātes attēls

Sātīgs brokastu burgers ar liellopa gaļas kotletēm, bekonu un ceptu olu. Recepti piedāvā "Rakvere" gaļas meistari.

Lasīt vairāk

Hamburgers

Foto: Shutterstock

Hamburgers, ko katrs var "uzbūvēt" pats.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!