Foto: Privātais arhīvs
Kāpostu tīteņi, pildīta paprika, šķiet, ir klasika, ko jau pagūts izbaudīt, bet vai esi jau pierādījis saules brāļa ķirbja fantastisko pielietojumu, to pasniedzot pildītā veidā?

Ja skapja augšā vai istabas kaktā gaida kāds ķirbis, vēl nepierādījis savu izcilību, iespējams, šī ir tā īstā reize, kad to pagodināt. Pildījumam var izmantot malto gaļu, bet papildu sātam pievieno arī saceptus sīpolus, burkānus, novārītus rīsus vai kādus citus graudaugus. Izcepot saulaino ogu cepeškrāsnī, iegūsi pamatēdienu vienā pannā – būs gan gaļa, gan piedevas. Neaizmirsti par bagātīgu siera kārtu – derēs gan labi kūstoši sieri, piemēram, Ementāles un Čedaras siers, gan arī kāds mīkstāks, ko var sadrupināt īsi pirms pasniegšanas, piemēram, fetas vai zilais siers.

Vai esi mēģinājis pagatavo saldu pildīto ķirbi? ''Tasty'' recepšu arhīvā atradām arī šādu recepti, kur samtainais ķirbis mijas ar kraukšķīgiem riekstiem un skābenām dzērvenēm. Pamēģini arī saldo versiju!

Lai vai kā, šādi gatavojot lielo ogu, pirms tam nav jācīnās ar cietās mizas nogriešanu, jo pēc cepšanas ļoti viegli ar dakšiņu atdalīt mīkstumu.

Pildīts ķirbis ar malto gaļu, tomātiem un sieru

Pavisam rudenīga un garda recepte, kurā skaisti pasniegts oranžais ķirbis – tas pildīts ar malto gaļu, tomātiem, cukīni gabaliņiem un pat sieru. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Inese Baranovska, kura piedalās Cālis.lv un Zoombook recepšu konkursā.

Lasīt vairāk

Ar malto gaļu pildīts ķirbis

Pildīts ķirbis ar malto gaļu - pagatavot nav tik sarežģīti, kā varētu likties.

Lasīt vairāk

Ar malto gaļu, rīsiem un fetas siera drumstalām pildīts ķirbis

Foto: Shutterstock
Īpaši sulīgs un kārdinošs veids, kā pagatavot rudens ražas karali – ķirbi. Maltā gaļa ar dažādām piedevām labi sader ne vien ar papriku vai kabačiem, bet to var pildīt arī nelielos ķirbīšos, īpašam sulīgumam pievienojot pildījumam arī fetas siera drumstalas.

Lasīt vairāk

Ātrais ķirbju karijs

Ķirbis kokosriekstu pienā ar pistācijām, papildināts ar aromātiskām indiešu garšvielām, patīkami pārsteigs pat tos, kuri ar šo lielo, oranžo ogu ir uz "jūs".

Lasīt vairāk

Cepti pildītie ķirbīši ar dzērvenēm un riekstiem

Foto: Shutterstock
Atraktīvi un kārdinoši, pildīti mazie ķirbīši ar dzērvenēm un riekstiem. Pasniedz kā pamatēdienu vai kā piedevu pie gaļas ēdieniem.

Lasīt vairāk

Ar sieru, sēnēm un pupiņām pildīti ķirbji

“Es dievinu ķirbjus, dievinu to dažādību un iespējas no tiem pagatavot visu, ko vien vēlies. Šajā receptē jāņem tāds ķirbis, lai, to sadalot divās daļās, ar vienu daļu pietiek vienam cilvēkam. Jāatceras, ka ķirbis būs piepildīts, līdz ar to būs sātīgi. Pagatavojams tagad, kad ir baravikas vai gailenes, bet visu ziemu to var gatavot ar saldētām sēnēm,” atklāj garšu eksperte un "Rimi" gardēde Signe Meirāne.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!