Ceļam galdā siļķi un kartupeļus! Garšīgas receptes pēdējai gavēņa nedēļai
Foto: Shutterstock

Šķiet, nav universālāku produktu kā siļķe un kartupeļi – vismaz latviešu ēdienkartē. Tie ir ārkārtīgi vienkārši un visiem pieejami, taču pagatavojami pārsteidzoši dažādos garšīgos veidos. Ne velti kartupeļi tiek dēvēti par mūsu otro maizi, un arī siļķi lielākoties ēd visi – arī tie, kuri apgalvo, ka zivis neēdot. Tā iederēsies gan pieticīgākai ikdienas maltītei, piemēram, kopā ar vārītiem vai ceptiem kartupeļiem un biezpienu, gan dažādos salātos – ar bietēm, āboliem, burkāniem. Tāpat siļķe lieliski piestāv arī svētkiem – kurš svētku galds gan būtu iedomājams bez klasiskās siļķes "kažokā"?

Vecāka gadagājuma saimnieces atminas, ka siļķe un kartupeļi izsenis ir celti galdā arī gavēņa laikā, gatavojot no šiem produktiem garšīgus un daudzveidīgus ēdienus, kas neesot bijuši nekādi garlaicīgie. Kā zināms – viss jaunais ir labi aizmirsts vecais, tādēļ pirmssvētku gavēņa izskaņai esam sarūpējuši daudzveidīgas kartupeļu un siļķu receptes.

Lai labi garšo!

Source

Tasty

Tags

Atslodze Diēta Gavēnis Kartupeļi Biezpiens Siļķe Kartupeļu ēdieni
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form