Ceļam galdā siļķi un kartupeļus! Garšīgas receptes pēdējai gavēņa nedēļai
Foto: Shutterstock

Šķiet, nav universālāku produktu kā siļķe un kartupeļi – vismaz latviešu ēdienkartē. Tie ir ārkārtīgi vienkārši un visiem pieejami, taču pagatavojami pārsteidzoši dažādos garšīgos veidos. Ne velti kartupeļi tiek dēvēti par mūsu otro maizi, un arī siļķi lielākoties ēd visi – arī tie, kuri apgalvo, ka zivis neēdot. Tā iederēsies gan pieticīgākai ikdienas maltītei, piemēram, kopā ar vārītiem vai ceptiem kartupeļiem un biezpienu, gan dažādos salātos – ar bietēm, āboliem, burkāniem. Tāpat siļķe lieliski piestāv arī svētkiem – kurš svētku galds gan būtu iedomājams bez klasiskās siļķes "kažokā"?

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Vecāka gadagājuma saimnieces atminas, ka siļķe un kartupeļi izsenis ir celti galdā arī gavēņa laikā, gatavojot no šiem produktiem garšīgus un daudzveidīgus ēdienus, kas neesot bijuši nekādi garlaicīgie. Kā zināms – viss jaunais ir labi aizmirsts vecais, tādēļ pirmssvētku gavēņa izskaņai esam sarūpējuši daudzveidīgas kartupeļu un siļķu receptes.

Lai labi garšo!

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Atslodze Diēta Gavēnis Kartupeļi
0
Biezpiens
0
Siļķe
43596533
Kartupeļu ēdieni
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.
Lasi vēl
 

Comment Form