Foto: Shutterstock
Ir divu tipu cilvēki – tādi, kuri jūtas pārēdušies, no rīta noknakstot mazo jogurtiņu un izdzerot tasi kafijas, un tādi, kuru ieskatā brokastis sākas no vismaz divām olām un četrām karstmaizēm. Ja piederi pie otrajiem, tad šī recepšu kolekcija ir veltīta tev. Lūk, 12 idejas gruntīgām brokastīm, lai izsalkums tevi nemocītu līdz pat vēlai pēcpusdienai!

Atlasot receptes kolekcijai, secinājām, ka bagātīgas brokastis ir daudzu tautu kulināro tradīciju stūrakmens. Piemēram, angļu brokastis ir pamatīgs pasākums, kas sastāv no siltām desiņām, olām, kraukšķīgām bekona šķēlēm, tomātu mērcē apceptām pupiņām un sēnēm. Visus šos labumus briti nereti cep vienā pannā.

Izraēlā gandrīz svēta lieta ir šakšukas gatavošana brokastīs – tas ir sātīgs cepiens no olām un tomātiem, ko pirms pasniegšanas pārslaka ar olīveļļu, pārkaisa ar smalki sagrieztiem pētersīļiem un bauda ar svaigu maizi, desiņām vai cepta šķiņķa šķēlēm.

Fritata ir itāļu brokastu maltīte, kuru gatavo pannā. Vizuāli tā ir līdzīga omletei, tomēr sastāvdaļu ziņā tā ir daudz bagātīgāka.

Spāņi, gluži tāpat kā latvieši, ir lieli kartupeļmīļi un ir iemanījušies tupeņus iecept pat brokastu omletē jeb "tortilla de patatas". Tā vienlīdz labi garšos gan silta, gan istabas temperatūrā, gan atdzesēta un sagriezta šķēlēs, liekot tās uz grauzdētas maizes šķēlēm un pārlejot ar olīveļļu vai kādu mērci.

Laiks ķerties no vārdiem pie darbiem! Sākt rīta cēlienu, izvēloties kādu no 12 "Tasty" piedāvātajām sātīgo brokastu receptēm!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!