Cepam banānmaizi – 10 gardi varianti
Foto: Shutterstock

Iedomājieties siltu, pirms mirkļa no krāsns izņemtu maizīti, uz kuras šķēles uzziestais sviests patīkami izkusis, bet katrs kumoss – debešķīgi gards. Iekārdinājām? Tas nu ir lielisks iemesls garšīgo kārumu sarūpēt pašiem, izcepot gardas banānmaizes kukulīti pēc kādas no Tasty.lv receptēm.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Nenoliedzami, atkarību izraisošās banānu maizes noslēpums ir tieši tās saldās sastāvdaļas – labi nogatavojušies banāni, kas kalpo par veiksmīgu maizes vai kēksa (kā nu kuram labpatīk saukt) pamatu. Bez banāniem, lieliskai maizei nepieciešamas arī olas, nedaudz miltu, sāls, brūnais cukurs, kas piešķirs maizei patīkamu garšu un tekstūru, mazliet riekstu, kā arī vaniļas ekstrakts.

Katram ir vismaz viena pārbaudīta banānmaizes recepte, kas izdodas vienmēr. Tai varam pievienot kā riekstus, tā žāvētas un svaigas ogas. Banānmaizi var pagatavot ar vai bez miltiem un olām, padarot to vegānisku. Bet, ja pašu cepto saldo maizīti gribas īpaši sulīgu un maigu, neskopojies ar sviestu. Mitrumam var izmantot arī skābo krējumu vai maskarponi.

Patīkams pārsteigums, sagriežot banānmaizi šķēlītēs, būs tās vidū paslēpušās piedevas. No riekstiem banānmaizēm lieliski piestāvēs valrieksti un pekanrieksti. Bet no ogām – mellenes, avenes, dzērvenes. Un kur nu vēl bez neatņemamās klasikas – žāvētām aprikozēm, rozīnēm, datelēm un citiem līdzīgiem gardumiem! Iepriecini sevi un mīļos un izcep garšīgu saldās maizes kukulīti!

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form