Foto: Shutterstock
Izvēloties gatavot kādu no mūsu piedāvātajām gardajām laša receptēm, paturi prātā Mārtiņa Rītiņa leģendāro teicienu: "Nekas, pilnīgi nekas nevar būt sliktāks par pārceptu lasi!" Tas tiesa, jo lasis ir ļoti vienkārši un ātri pagatavojams, bet "nemoki" to uz pannas pārāk ilgi, citādi tas zaudēs sulīgumu, un nepārcenties ar garšvielām, lai nenomāktu šīs cēlās zivs maigo, delikāto garšu.

Avokado, laša un olas salāti

Foto: Shutterstock
Avokado - laša un olas salāti viesībām un svētku reizēm.

Lasīt vairāk

Cepts lasis ar pētersīļu pesto

Foto: Vida Press
Šodien vakariņām, rīt - uzkodām! Plānojot ēdienreizes, pagatavo vienai maltītei nedaudz vairāk ēdiena, atlikumu izmanto citā receptē. Piemēram, sekojot šai receptei, pagatavosi sātīgas vakariņas četrām personām, bet, ja nevarēsiet pievārēt visu, atlikušo lasi var sacept kārtainās mīklas pīrādziņos!

Lasīt vairāk

Pasta ar lasi un degvīnu

Interesanta recepte itāļu virtuves mīļotājiem.

Lasīt vairāk

Cēzarsalāti ar kale kāpostu un lasi

Visātrākais un veselīgākais veids, kā maltītē iekļaut veselīgo un vērtīgo kale kāpostu, ir pagatavojot tos svaigos salātos, taču jāatceras, ka kale kāpostam ir izmantojamas tikai lapas. Šis kāposts lieliski garšos kopā ar tomātiem, lociņiem, ķiplokiem, riekstiem, baziliku, seleriju, pētersīļiem, svaigo sieru, kā arī svaigi spiestās sulās. Cēzarsalātu recepti iesaka šefpavārs Normunds Baranovskis.

Lasīt vairāk

Svaigie lapu salāti ar kartupeļu pankūku un laša tartaru

Svinībām vai īpašai ēdienreizei - svaigie lapu salāti ar kartupeļu pankūku un laša tartaru. Recepti iesaka restorānu tīkls "Tex-Mex".

Lasīt vairāk

Cepts lasis sinepju un brūnā cukura glazūrā

Foto: Scanpix
Lasis saldu garšvielu glazūrā ir visai neierasta, tomēr neizsakāmi garda kombinācija. Šai sakarā piedāvājam recepti, kuras pagatavošana neprasīs daudz laika, tomēr noteikti kļūs par vienu no iecienītākajām maltītēm jūsu virtuvē.

Lasīt vairāk

'Pufīga' pildītā omlete ar kūpinātu lasi un krēmsieru

Foto: Vida Press
Reizēm gadās, ka jau pēc pamošanās jūties tik ļoti noguris, ka, lai saņemtos ikdienas gaitām, nepieciešamas sātīgākas brokastis. Izmēģini šo "pufīgo" omleti, kas pildīta ar krēmsieru un kūpinātu lasi.

Lasīt vairāk

Mazsālīts lasis

Foto: Shutterstock
Tradicionālais mazsālītais lasis priekš lašmaizītēm.

Lasīt vairāk

Laša sacepums ar dārzeņiem un kārtaino mīklu

Viegla un sātīga maltīte - laša sacepums ar dārzeņiem zem kārtainās mīklas "segas". Recepti iesaka "Rimi" veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo!" šefpavārs Normunds Baranovskis.

Lasīt vairāk

Pankūku rullīši ar lasi

Foto: Shutterstock
Pasniedz plānās pankūkas citādāk kā ierasts - pagatavo pankūku rullīšus ar svaigo sieru un mazsālītu lasi. Garšo tikpat labi, kā izskatās!

Lasīt vairāk

Laša galvas zupa ar kausēto sieru

Foto: Shutterstock
Sātīga un garda laša galvas zupa ar kausēto sieru.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!