
Prasmīgi pagatavota karbonāde ir kas vairāk kā miltos un olā apviļāta gaļas šķēle. Ja ietērpsi gaļu kraukšķīgā panējuma garoziņā vai kārdinošā kūstoša siera mētelītī, pasutināsi baltvīnā vai pasniegsi ar gardu mērci, karbonāde var kļūt par svētku galda karalieni. It īpaši tādēļ, ka karbonādes gatavošana tev aizņems daudz mazāk laika nekā stundām ilga rosīšanās ap cepeti, bet rezultāts būs, iespējams, pat vēl gardāks.
Lai pirms svētkiem atsvaidzinātu un dažādotu tavus karbonāžu cepšanas ieradumus, esam apkopojuši 14 gardas, klasiskas un arī mazliet citādākas receptes.
Īsta žanra klasika, protams, ir cūkgaļas karbonādes, bet nevajag aizmirst arī par vistas gaļu. Bet ēdienkartes dažādošanai vari pamēģināt arī maigo jēra vai teļa gaļu.
Pirms karbonāžu cepšanas jāatceras, ka gaļu vajag izdauzīt ar gaļas āmuriņu, bet maigākus karbonādes gabalus, piemēram. vistas gaļu vari uzmanīgi padauzīt ar gaļas āmuriņa plakano pusi vai izrullēt ar mīklas rulli, lai nesabojātu gaļas struktūru.
Lai gaļas sagatavošanas process būtu mazāk ķēpīgs, ieliec gaļas šķēles atstatus vienu no otras celofāna maisiņā, ierīvē ar sāli, pipariem u.c. garšvielām, un tikai tad ķeries pie klapēšanas.
Un vēl, ļoti svarīgi ir karbonādes nepārcept, lai gaļa nebūtu pārāk sausa.
Lai labi garšo!