Foto: Shutterstock
Sensenos laikos, kad tortes bija deficīta prece, neviena svētku reizē neiztika bez mammas vai vecmāmiņas mājās ceptas kūkas. Ļoti iespējams, šis garšīgais pasākums tika gaidīts pat vairāk nekā paši svētki, jo tā bija reize, kad mamma ļāva ar pirkstu izķeksēt no bļodas gardās mīklas kripatiņas, daloties ar brāli vai māsu nolaizīt no miksera putojamās slotiņas gardo šokolādes krēmu un, ja īpaši paveicās, varēja asistēt arī sviesta rozīšu un citu tortes rotājumu veidošanā. Iespējams, tieši tādēļ gala iznākums vienmēr šķita īpaši garšīgs un joprojām saldā atmiņā ir "tā" garša, kas tiek meklēta vēl šobaltdien. Kas zina, varbūt tev beidzot izdosies to atrast, pagatavojot kādu no šīm septiņām klasiskajām tortēm.

Iespējams, tieši tādēļ gala iznākums vienmēr šķita īpaši garšīgs un joprojām saldā atmiņā ir "tā" garša, kas tiek meklēta vēl šobaltdien. Kas zina, varbūt tev beidzot izdosies to atrast, pagatavojot kādu no šīm septiņām klasiskajām tortēm.

Mājās cepta torte 'Cielaviņa'

Foto: DELFI

Kuram gan negaršo torte "Cielaviņa"? Mutē kūstošs bezē, šokolādes krēms un kraukšķīgi rieksti, mmmm! Vēl gardāka kūka būs, ja pagatavosi to pati! Vien nedaudz jāiemanās, cepot bezē kārtas, pārējais jau pavisam vienkārši! Piedāvājam portāla "Cālis.lv" lietotājas Sonicfox recepti. Pierakstā saglabāta autores oriģinālrakstība un stils.

Lasīt vairāk

Vīramātes medus kūka

Foto: PantherMedia/Scanpix


Vīramātes medus kūka - klasiskā, sen pārbaudītā, pati gardākā meduskūka.

Lasīt vairāk

Bērnības ābolu kūka 'Sapnis'

Foto: Shutterstock

Pati gardākā kūka – bērnības ābolu kūka 'Sapnis'

Lasīt vairāk

Ļoti ātrā un vienkāršā kūka 'Napoleons' svētku galdam

Foto: Shutterstock

Pusstundas laikā pagatavojama kūka "Napoleons"? Jā, tas ir iespējams, ja izmantosi saldētu kārtaino mīklu un "Mascarpone" – iebiezinātā piena pildījumu.

Lasīt vairāk

Torte 'Melnais princis'


Foto: Shutterstock

Gaidot viesus jācep lepna torte 'Melnais princis'.

Lasīt vairāk

Greznā lauku torte ar divu veidu biskvītiem un trīs krēmiem

Foto: Privātais arhīvs

Mūsu lasītāja Agnese Berezovska piedāvā greznas lauku tortes recepti, kuras ideju aizguvusi no žurnāla "Ievas Virtuve", pielāgojot savai gaumei.

Lasīt vairāk

Švarcvaldes ķiršu torte 'Kaprīze'

Foto: Shutterstock

'Kaprīze' - garda šokolādes biskvīta torte ar ķiršiem un putukrējumu īstiem kārumniekiem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!