
Katram no mums ir sava izpratne par to, ko ēst brokastīs, – vienam pietiek ar kārtīgu kafijas krūzi, citam diena nesāksies bez putras šķīvja, vēl kāds nepaslinkos un padarbosies virtuvē nedaudz ilgāk, lai pagatavotu ko sarežģītāku par vēršacīm un siermaizēm. Šonedēļ nolēmām nedaudz paceļot pa pasauli, darbojoties savā virtuvē...
Šajā garšu ceļojumā esam izvēlējušies 24 ēdienus nesteidzīgām brīvdienu brokastīm, kas var iestiepties arī ilgākā ēdienreizē. Un kas zina? Varbūt dzims ideja ceļojuma galamērķim nākamajām brīvdienām vai atvaļinājumam? Amerikāņu pankūkas, franču grauzdiņi un gaisīga omlete vācu gaumē daudzās virtuvēs kļuvusi par klasiku.
Bet vai esat mēģinājuši rītu sākt ar rasolu? Igauņi tādu gatavo no bietēm un siļķes, bet poļi – bez gaļas. Sātīgo mīklas izstrādājumu cienītāji var uzsiet priekšautu un atrotīt piedurknes, lai rītu nesteidzīgi aizvadītu, gatavojot siera plātsmaizi kazaku gaumē, hičini plāceņus, kā to dara kaukāzieši, vai neganti gardās empanjadas puertorikāņu manierē.
Ja bez olām brokastīs nekādi, tad pasaules virtuve ir gana dāsna, lai izmēģinātu šo klasisko produktu pagatavot vēl nesajustās garšu vibrācijās. Holandes mērci var pārliet perfektām plaučolām, visai ģimenei galdā var celt milzu šakšukas pannu, kurā starp paprikas un citu dārzeņu gabaliņiem paslēpušās olas. Un vai kādreiz esat ēduši olas skotu gaumē? Kraukšķīgs mētelītis, mīksti vārīta ola vidū – mēli var norīt!
Ja vēl nenoķēri iedvesmu, palūkojies, kas paslēpies starp visām 24 receptēm no "Tasty" klāsta, lai kaut nedaudz garšīgi pasapņotu par galamērķiem, kurus vērts apmeklēt ēdiena dēļ vien!