Viens no lielākajiem vasaras jaukumiem ir tas, ka siltajos mēnešos varam uz nebēdu izbaudīt uz grila gatavotas maltītes priekšrocības. Lai grilētā gaļa vai zivs garšotu neatvairāmi, nevajadzētu aizmirst arī par atbilstošām piedevām. Viegli dārzeņu salāti būs ideāla izvēle, piešķirot grilētajiem labumiem kārdinošu sulīgumu.

Aizmiršana par piedevām ir viena no biežāk pieļautajām kļūdām, gatavojot maltīti uz grila. Parasti izlīdzamies, uz kāda lielāka šķīvja ātri sagriežot šķēlēs tomātus un gurķus. Čaklākie papūlas vairāk, sarūpējot mazsālītus gurķīšus, kas, protams, kaut gaužām paredzams, tomēr nav peļams variants (te atradīsi trīs receptes nevainojamam rezultātam pavisam īsā laikā).

Tomēr, ja vēlies šašliku, grilētas ribiņas, ļuļa kebabu vai laša steiku izgaršot jaunā kvalitātē, mēs rosinām tevi paspert solīti tālāk, sarūpējot gardus dārzeņu salātus, kas maltītei piešķirs gan garšu buķeti, gan īpašu sulīgumu. Izvēlējāmies receptes bez gaļas un treknām majonēzes mērcēm, akcentu liekot uz sprigani kraukšķīgiem dārzeņiem, kas šobrīd ir īpaši gardi un no vitamīniem vai pušu plīstoši.

Foto: Shutterstock

Grilētai gaļai piestāvēs gan etiķotās mērcēs iemarinēti, pikanti dārzeņi, gan arī bez jebkādām mērcēm gatavoti salāti. Piemēram, tomātus papildinot ar ķiplokiem, bagātīgu dārza zaļumu bunti, šķipsnu sāls un grauzdētu valriekstu gabaliņiem, salātiem netrūks ne garšas, ne sulīguma.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!