Debešķīgās tīģergarneles – kā tās izvēlēties un cik ilgi cept: 19 receptes gardēžiem
Foto: Shutterstock/Woman's Weekly/REX/Vida Press kolāža

Tīģergarneļu pagatavošanai nepieciešams pavisam īss laiks – vien pāris minūtes, lai tās būtu perfekti rozā un maigas. Pārāk ilgi ceptas garneles kļūs sīkstas un būs nebaudāmas. Kā zināt, ka garneles ir gatavas? Pavēro, kā tās izskatās pannā – ja garneles ieliekušās un izskatās pēc skaista "C" burta, ir viegli rozā, tad tās ir ideāli apceptas. Bet, ja garneles ir sarāvušās un atgādina apaļu "O" burtu, tad tās jau būs pārceptas un sīkstas.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Ja vēlies, lai tīģergarneles ir īpaši sulīgas, labāk izvēlies tādas, kas iepriekš nav termiski apstrādātas. Tās veikalos ir nopērkamas saldētas vai atvēsinātas un atpazīstamas pēc pelēkas nokrāsas.

Saldētās garneles pirms gatavošanas iepriekš atlaidini. Tas ir izdarāms pavisam ātri un vienkārši, saberot garneles caurdurī un liekot zem tekoša ūdens strūklas, kas drīz vien izkausēs ledus apvalciņus.

Lobīt garneles vai nelobīt, tas ir gaumes jautājums. Lobītā veidā tās būs ērtāk apēdamas, bet čaulās ceptas – sulīgākas.

Izkausē pannā pāris karotes sviesta. Sviestam uz pannas viegli jāputo un jāsaglabā gaišā krāsa – tiklīdz tas kļūst brūns, tas jau tuvojas degšanas punktam. Ir kāds vienkāršs triks, kas var palīdzēt izvairīties no sviesta pāragras apdegšanas, un tā ir augu eļļa. Brīdī, kad sviesta piciņa tiek ielikta pannā, piepilini tai klāt pavisam nedaudz augu eļļas – tas palīdzēs sviestam tik ātri nekļūt brūnam, norāda "Cook's Illustrated".

Ber sakarsētajās taukvielās sakapātas ķiploku daivas un uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, cep aptuveni minūti, jo ķiploki apcepas ļoti strauji (svarīgi tos nepiededzināt!). Ja vēlies baudīt pikantāku maltīti, pievieno arī kādu sakapātu čili piparu. Kolīdz ķiploki apcepti, pievieno atlaidinātas tīģergarneles, pārkaisi sāli un cep. Pēc aptuveni divu minūšu sutināšanas garneles būs kļuvušas rozā – tas arī ir gatavības rādītājs, kad laiks pannu celt nost no plīts. Ņem vērā, ka pārāk ilgi ceptas garneles kļūs sīkstas un būs nebaudāmas.

Noslēgumā pārkaisi svaigi sakapātus zaļumus (svaigs rozmarīns, timiāns vai oregano būs labākā izvēle, bet vari likt lietā arī dilles vai pētersīļus) un pasniedz ar visu gardo mērcīti, kas izveidojusies pannā, tajā mērcējot bagetes vai čabatas šķēles. Ja vēl nodrošināsies ar glāzi baltvīna, nebūs tālu līdz Vidusjūras noskaņas izbaudīšanai.

Taču bez šī pagatavošanas veida vari iedvesmoties no kādas receptes, kur ceptas garneles izmantotas vēl 14 garšīgos veidos, te atradīsi receptes kārdinošiem garneļu salātiem, bet, lūk, šeit - receptes zupām ar garnelēm.

Lai labi garšo!

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form