Foto: Shutterstock

Vistas fileja pavisam noteikti ir vakariņu klasika, neatkarīgi no gadalaika un tā, kādi citi sezonas produkti pievienoti maltītei. To mēs varam vārīt, tvaicēt, cept un grilēt – atliek tikai izvēlēties recepti un ķerties pie gatavošanas. Lūk, 10 dažādas un interesantas idejas no "Tasty" recepšu krājumiem, kā pagatavot vistas fileju!

Ja iegādāts iepakojums ar svaigām vistas filejām, tās jāliek lietā, piemēram, kādā uzkodā – vistas fileju gabaliņus var panēt čipsos, gluži kā nagetus, pagatavot no tām gardas ruletītes ar bekonu vai apvienot ar sieru gardos plācenīšos. Sautējums, žuljēns, zupa – arī šiem trim ēdieniem var pievienot vistas fileju. Sautējumā vistas fileja saskanēs ar tomātiem, bet žuljēnā un zupā – ar sieru.

Tiem, kam rūpīgs darbs virtuvē nav sveša lieta, noteikti garšos ar svaigu garšaugu sviestu pildītas Kijevas kotletes. Bet vasarīgas vēsmas šķīvī var panākt ar kuskusa salātiem, kur vistas fileja draudzējas ar meloni, avokado un aso čili mērci. Lai garšīgi!

Vistas filejas gabaliņi, kas panēti čipsos

Foto: Publicitātes attēls

Īpašu kraukšķīgumu mājās gatavotiem panētajiem vistas gabaliņiem jeb nagetiem var piešķirt ar sadrupinātu čipsu palīdzību. Gatavos našķus var pasniegt ar mērci, veseliem čipsiem vai, piemēram, svaigajiem lapu salātiem.

Lasīt vairāk

Tomātu un vistas gaļas sautējums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Burvīgs un vienkāršs pusdienu vai vakariņu sautējums. Sautētie tomāti veidos biezu mērci, bet olīvas un kaperi piešķirs maltītei nedaudz asumiņa.

Lasīt vairāk

Fotorecepte: Kijivas kotletes jeb vistas filejas rullīši ar garšaugu sviestu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Cepeškrāsnī gatavotas Kijivas kotletes ar pētersīļu un ķiploku sviestu. Klasiskā recepte nedaudz modernākā variācijā.

Lasīt vairāk

Vistas fileja sēkliņās ar svaigajiem rukolas un biešu salātiem

Foto: Privātais arhīvs

Reizēm gardai maltītei vajag itin maz – fantastisku garšu var panākt, vistas filejas panējot nevis miltos, bet gan kraukšķīgu sēkliņu maisījumā. Apceptos vistas gabaliņus pasniedz ar svaigiem salātiem.

Lasīt vairāk

Vistas filejas un bekona ruletītes ar žāvētiem ķiršiem

Foto: Shutterstock

Pildītās filejas ar žāvētiem ķiršiem, satītas bekonā, var izmantot gan kā silto uzkodu, gan kā pamatēdienu. No divām filejām uzkodās sanāks četras vai sešas porcijas, pamatēdienam divas.

Lasīt vairāk

Vistas gaļas un sēņu žuljēns

Foto: Privātais arhīvs

Sildošais vistas gaļas, smalki sagrieztu sēņu un karsta, kūstoša siera gardums, kuru baudīt kopā ar mutē kūstošu bagetes gabaliņu. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Inese Baranovska, viena no Cālis.lv un Zoombook rīkotā konkursa uzvarētājām.

Lasīt vairāk

Vistas gaļas bumbiņas ar ceptiem puķkāpostiem un brokoļiem

Foto: Shutterstock

Ļoti maigās vistas gaļas bumbiņas ceptas kopā ar puķkāpostiem un brokoļiem iepriecinās ikvienu. Ēdienu īpaši izcels un papildinās pikantā ķiploku un siera mērce.

Lasīt vairāk

Vistas filejas siera zupa

Novembra "Zupu konkursam" lasītāja Ilze iesūtījusi savas ģimenes iecienītāko zupu - vistas filejas siera zupu. Garšas buķeti zupā paspilgtinās ne vien šķīvī esošais kausētais siers, bet arī fenhelis, kas zupai itin labi piestāv.

Lasīt vairāk

Kuskusa salāti ar vistu Karību gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Īsts garšu sprādziens, kurā saldais mijas ar sāļo un augļi ar "nopietno" ēdienu. Graudaino kuskusu papildinās nedaudz pikanta vista, taču to visu vēl vairāk atsvaidzinās mango, granātābols un garda apelsīnu sulas mērce.

Lasīt vairāk

Vistas filejas un siera plācenīši

Foto: Shutterstock

Supervienkārša un ātra ideja pusdienām vai vakariņām - vistas gaļas plācenīši jeb kotletes ar sieru, olām un majonēzi. Pasniedz ar rīsiem vai svaigajiem salātiem!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!