Foto: Shutterstock
Kad negribas gatavot neko sarežģītu un laikietilpīgu, risinājums ir pica, uz kuras vari uzlikt jebko no tā, kas ir mājās, turklāt izdabājot visām mājinieku vēlmēm. Tomēr bez dažiem produktiem picu neizcepsi, jo kā saka paši itāļi - labas picas pamatā ir garšīga tomātu mērce un siers, pārējais ir gaumes jautājums.

Picas mīklu var pagatavot mājās, bet var nopirkt arī jau gatavu saldētu picas sagatavi, kuru vajadzēs tikai sasildīt līdz istabas temperatūrai, pirms to papildināt ar dažādiem gardumiem un ielikt krāsnī. Izvēlies iedvesmai kādu no "Tasty.lv" receptēm un izcep savu picu!

Bezglutēna pica ar fetas sieru un ķiršu pipariem

Foto: Vida Press

Tiem, kuriem veselība neļauj uzturā lietot glutēnu saturošus produktus, picas pagatavošana noteikti nav šķērslis, ja vien receptē ievērota pareiza mīklas pagatavošana. Šo recepti vērts pamēģināt gan bezglutēna piekritējiem, gan visēdājiem, jo rezultāts patīkami pārsteigs katru skeptiķi.

Lasīt vairāk

Ātri pagatavojamas picas maizītes ar tomātiem un mocarella sieru

Foto: DELFI

Negaidītu viesu pieteikšanās vai arī pašu spontānais plāns doties pie kāda ciemos nereti ir tās labākās reizes, kad virtuvē top kāds šedevrs. Lai arī šīs vienkāršās picas maizītes nevar nodēvēt par šedevru, jo tik ''skaļš'' vārds pienāktos kaut kam grūtāk pagatavojamam, tomēr šī gatavošanas reize ar produktiem, kas bija atrodami ledusskapī, veicinājusi mani padalīties ar viegli pagatavojamo recepti, kas var noderēt arī citiem. Neviens veikalā pirktais cienasts nepārspēs pašu sarūpētos gardumus, tas nu gan ir jau sen pierādīt fakts.

Lasīt vairāk

Vidusjūras pica ar anšoviem un sīpoliem

Foto: Vida Press

Ja arī tavas garšu kārpiņas ir sailgojušās pēc Vidusjūras garšas, kuras neatņemamā sastāvdaļa ir zivis un olīvas, pagatavo šo picu, kur šīs gardās lietas ir veiksmīgi apvienotas. Ja esi picu cienītājs, noteikti pamēģini pagatavot šo neparasto picu un tu sapratīsi, ka arī bez tomātiem un siera var būt lielisks garšu savienojums.

Lasīt vairāk

Kārdinoši sulīgā dārzeņu un siera pica

Foto: Vida Press

Kāda laimīga sagadīšanās, ka Starptautiskā picas diena, ko pasaulē svin 9.februārī, sakrīt ar nedaudz grūto nedēļas sākumu – pirmdienu. Lai jaunā nedēļa iesāktos garšīgāka un darbiem rosinošāka, pagatavo šo grēcīgi kārdinošo picu, kur netrūkst itin nekā – ne siera, ne sulīgas vasaras garšas ar dažādiem dārzeņiem.

Lasīt vairāk

Sīpolu pica ar fetas sieru un rozmarīnu

Foto: Shutterstock

Ātrā sīpolu pica tev neliks vilties. Salikumā ar krēmīgo fetas sieru un sildošo rozmarīnu, sīpolus iemīlēs pat rūdīti to pretinieki. Turklāt šis ēdiens arī otrajā dienā garšos debešķīgi, protams, ja vien no tā vēl būs kas palicis pāri.

Lasīt vairāk

Pica pannā - labs variants tiem, kam nav cepeškrāsns.

Foto: Shutterstock

Pica pannā!

Lasīt vairāk

Pica ar šampinjoniem no sausā picas maisījuma

Foto: Shutterstock

Pica ar šampinjoniem - ikdienā un svētkos - no sausā picas maisījuma.

Lasīt vairāk

Pica ar ananasiem

Foto: Shutterstock

Pica ar ananasiem tikai 20 minūtēs – tik ātri pagatavojama, jo tiek likta lietā gatavā pamatne.

Lasīt vairāk

Pica ar bumbieriem, valriekstiem un rukolu

Foto: Shutterstock

Garšīgākā pica pasaulē - izmēģini, lai saprastu!

Lasīt vairāk

Saldā pica ar šokolādi un riekstiem

Foto: Vida Press

Lai pagatavotu šo picu, mīklu vari jaukt pati, bet tikpat veiksmīgi var izmantot jau gatavās picas pamatnes, kuras veikalā atrodamas pie saldētajiem produktiem. Mēs izmantojām jau gatavo pamatni, tādējādi krietni saīsinot gatavošanas laiku.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!