Diētiskā un maigā truša gaļa: 10 receptes ēdienkartes dažādošanai
Foto: Shutterstock

Kad apnicis dienu no dienas celt galdā tikai vistas, liellopa un cūkgaļas ēdienus, jālauž ieradumi un jālūkojas pēc jauniem garšu piedzīvojumiem. Šoreiz iesakām ieviest ikdienas ēdienkartē jaunas vēsmas, iemācoties pagatavot gardo,vērtīgo un diētisko truša gaļu.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Truša gaļu vari gan šmorēt, gan cept no tās kotletes, gatavot galertu, vārīt zupā, grilēt, gatavot no tās frikadeles vai klapēt karbonādi – viss atkarīgs no pieejamā gaļas daudzumu. Nopērkot vienu trusi, visizdevīgāk, protams, būs to sadalīt un šmorēt ar dažādām piedevām.

Visgardākā un mīkstākā būs 4–6 mēnešus jauna truša gaļa. To pirms gatavošanas jāsadala pa daļām (kājas, gurni, lāpstiņas, ribas, mugurkaula gabaliņi), atdalot taukus, kam var būt specifiska piegarša.

Lai no truša gaļas pagatavotu gardu maltīti, nebūt nav nepieciešamas dārgās aizjūras garšvielas. Pilnīgi pietiks ar sīpoliem, ķiplokiem, rozmarīnu, pētersīļiem, papriku, čili, sinepēm un dažādām garšsaknēm.

Īpaši patīkamu garšas niansi truša gaļai piešķirs sausais baltvīns, bet, ja vēlies, vari gaļu sutināt arī buljonā, tomātos vai saldajā krējumā – mūsu sagatavotajā truša gaļas ēdienu izlasē atradīsies receptes visām gaumēm.

Lai labi garšo!

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Diētisks Gaļas ēdieni Sautējumi Truša gaļa
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form