Foto: Shutterstock
Iegūt melno jostu virtuvē ir vieglāk par vieglu: iemācies gatavot krējuma mērci. Viss! Salds vai skābs krējums, tam pat nav izšķirošas nozīmes. Lai gan ar saldu krējumu viss sanāk īpaši elementāri: piegāz klāt paku saldā krējuma tam, kas cepas pannā, un gaidi, kad sabiezēs. Jebkas, ko pasniedz krēmīgā, sātīgā mērcē, kļūst par dievu ēdienu – vienkārši!

Protams, nav jau gluži tā, ka ar krējuma mērci var pasniegt slaveno cirvja kātu vai krokodilādas somiņu, un neviens neko nemanīs un norīs veselu. Taču skaidrs, ka maiga, krēmīga mērcīte – vai, tieši otrādi, pikanta, sātīga, izteiksmīga krējuma mērce – padara ikvienu ēdienu par baudpilnu piedzīvojumu.

Foto: Shutterstock

Jebkura veida gaļa, izpeldināta krējuma mērcē, kļūst izcili maiga, mīksta un garda. Gaļas bumbiņas saldkrējuma mērcītē, kotletes, kam pārlieta pāri grēcīgi gardā krējuma un sīpolu mērcīte, kas – ak šausmas! – iespējams, pat iebiezināta ar miltiem, kā mūsu mammas to darījušas... Gardumiņš, ko var ēst un ēst, un pat tad, kad omulīgi apaļīgie gaļas izstrādājumi vairs lāga nelien iekšā, šķīvi ar mērces paliekām gribas izlaizīt kārtīgi jo kārtīgi.

Foto: Shutterstock

Par karbonādēm, truša kāju vai vistas gaļas gabaliņiem, kas izsautēti krējuma mērcē jau vispār nevar pat parunāt – siekalu pilna mute! Mājas kārtībā nav ko pārliet visu to krāšņumu baltos porcelānos – visjaukāk tādu pašu cepampannu likt galdā, kurā viss virums vēl verd un burbuļo, izplatīdams dievišķas smaržas.

Foto: Shutterstock

Cilvēks jau nedzīvo no gaļas vien – citkārt viņš dzīvo no pastas ar lasi vai jūras veltēm, piemēram, un tad saldkrējuma mērce, kas apvij katru tagliatelles centrimetru un metru ir gluži nepieciešama pilnai laimei.

Foto: Shutterstock

Par saldkrējuma mērces un gaileņu nedalāmo savienību pēdējā laikā runāts daudz (iespējams, pat mazliet par daudz, bet cik grūtas ir divas lietas pasaulē: nepārēsties un atkal un atkal nerunāt par ēdienu!). Bet nevajag jau nemaz gailenes, šampinjoni krējuma mērcē taču ir vienkārši satriecoši gardi! Un, ja mērcei piedrupina kādu siera kriksīti, bauda ir absolūta, ēd ar griķiem, rīsiem, kartupeļiem, ar jebko, droši servē kaut ar pašu jau minēto cirvja kātu!

Foto: Shutterstock

Lai gardas un baudpilnas vakariņas! "Tasty" te ir dažas krēmīgas idejas – skati zemāk!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!