Foto: Shutterstock

Kamēr laiks vēl ir silts un lutina, ir grēks neiekurt grilu un nepagatavot ko izteikti sātīgu un garšīgu. It īpaši, ja pavisam karstās dienas ir beigušās. Tāpēc, domājot par brīvdienām laikus, lai var, kā pienākas, sagatavoties, Tasty.lv piedāvā desmit burvīgas un ārkārtīgi garšīgas burgeru receptes. No burgeru klāsta ikviens varēs atrast ko tādu, kas būs piemērots individuālajai gaumei – paēduši būs gan gaļēdāji, gan veģetārieši.

Pirms ķeries pie gatavošanas, noteikti pārliecinies, vai ir visas nepieciešamās sastāvdaļas burgeriem – maizītes, maltā gaļa, sīpoli, tomāti, salātu lapas un citi gardumi. Neaizmirsti arī par garšīgu mērci – mājās gatavotās tomātu un jogurta mērces būs visgaršīgākās. Bet liekot grilēto jēra, liellopa, cūkgaļu vai vistas gaļu starp maizītēm, neaizmirsti iestarpināt arī kādu siera šķēlīti. Lai garšīgi!

Veģetārais kuskusa un pupiņu burgeris ar pildītiem asajiem pipariem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kuskusa un pupiņu burgeris ar pildītiem halapenjo pipariem būs īsts pārbaudījums garšas kārpiņām. Nenoliedzami, baudāms un atkārtojams vēl. Izmēģini!

Lasīt vairāk

Austrumnieciskie cūkgaļas burgeri ar svaigiem ananasiem un gurķiem

Foto: Vida Press

Kurš teicis, ka burgeri ir neveselīgi? Viss atkarīgs no tā, kāds ir pildījums! Brīvdienu pusdienām vai vakariņām ģimenes vai draugu lokā izmēģini šo interesanto recepti, kurā cūkgaļu izcili papildina svaigs ananass un karijs.

Lasīt vairāk

Mazie jēra un biešu burgeri

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Nelieli, gardi un īpaši – mini burgeri no jēra maltās gaļas. Īstu mājās gatavotu burgeru sajūtu piešķirs neparastās kārtas ar bietēm un fetas sieru.

Lasīt vairāk

Sulīgi cūkgaļas burgeri ar timiānu un karamelizētu ābolu

Foto: Vida Press

Šie burgeri noteikti garšos bērniem, jo tie ir vienkārši - bez asām mērcēm un neskaitāmām grūti savaldāmām sastāvdaļām. Turklāt, pateicoties pievienotajam rīvētajam ābolam un timiānam, gaļa izdodas īpaši sulīga un aromātiska.

Lasīt vairāk

Cūkgaļas burgers ar bietēm un saldā kartupeļa daiviņām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kurš gan spēj atteikties no burgera? Ja burgers tiek gatavots mājās, tas noteikti ir veselīgāks par ātro ēstuvju piedāvājumiem, turklāt tad var eksperimentēt ar dažādām sastāvdaļām. Šajā gadījumā frī kartupeļi tiek gatavoti no saldā kartupeļa, savukārt burgeram ir pievienotas bietes, kas šo ēdienu padara ne tikai neparastāku, bet arī vērtīgāku.

Lasīt vairāk

Sulīgs liellopa gaļas burgers ar ceptiem sīpolu gredzeniem mājas gaumē

Foto: Vida Press

Sulīga liellopa gaļas kotlete, kraukšķīga salātlapa un marinēti gurķīši, grauzdēta maizīte un pikantas sinepes - izcila kombinācija! Bruņojies ar mājās gatavotiem burgeriem, kraukšķīgiem kartupeļu frī un ceptiem sīpolu gredzeniem, sagādā piemērotu dzērienu un izbaudi vakaru, piemēram, šo piektdien skatoties, kā brašie Rīgas "Dinamo" hokejisti cīnās ar Zagrebas "Medveščak" ledus bruņiniekiem.

Lasīt vairāk

Apetīti rosinošais liellopa gaļas burgers

Siltais laiks jābauda ar gardām maltītēm. Kafejnīcas Šķūnis šefpavāre Dana Ivanova iesaka apetīti rosinoša liellopa gaļas burgera recepti, kuras pamatā ir klasiskas virtuves vērtības, ko papildina pāris knifiņi.

Lasīt vairāk

Burgeris ar olu un bekonu

Manuprāt, reti ir tie ēdieni, kurus nevar uzlabot, pievienojot bekonu un olas. Pareizi pagatavota ola kļūst par brīnumgardu, krēmīgu mērci, bet bekons.. Nu, jā, bekons ir bekons! Tiesa, es nenojautu, ka staigāju pa plānu ledu, mēģinot šo burgera recepti. Protams, mēs visi zinām, kā bekons spēj uzlabot burgera garšu, bet - atteikties no kečupa, tā vietā liekot olu? Vai tas būs labi? Man šķiet, jūs jau nojaušat atbildi!

Lasīt vairāk

Sulīgi burgeri ar gurķu-sinepju mērci

Foto: DELFI

Sulīgi burgeri, kas garšos visiem, bet īpaši iecienīti būs bērnu un jauniešu ballītēs.

Lasīt vairāk

Veģetārie riekstu burgeri ar sēnēm

Foto: J.Roze

Pikantie riekstu burgeri ar kuskusu, papriku un ceptiem šampinjoniem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!