Lai pagatavotu burvīgu un izcili gardu maltīti, nav nepieciešams smērēt piecus dažādus traukus – katliņus, pannas, bļodas un ko tik vēl ne. Šādās reizēs glābiņš būs cepeškrāsns un tās lielā cepamā panna, kurā var satilpināt teju visu, lai ģimene būtu kārtīgi paēdusi. Lielajā traukā varam kārtot ne tikai gardos rudens dārzeņus – ķirbjus, kartupeļus, tomātus, sīpolus, ķiplokus, burkānus un citus – bet arī pievienot pa kādam gaļas gabaliņam, ābolam garšas atsvaidzināšanai un visu apbērt ar zaļumiem un garšvielām.
Krāsnī cepto ķirbi var papildināt ar sarīvētu sieru vai citiem dārzeņiem, piemēram, papriku vai burkāniem. Čaklākām rokām un eksperimentētājiem noteikti iesakām pamēģināt pagatavot kartupeļu vēdeklīšus – iegriezuma vietās pilda kādu bekona šķēlīti, sieru, garšaugu sviestu vai ķiplokus. Bet gaļas ēdāji noteikti novērtēs cepeškrāsnī ceptas jēra karbonādes, vistas gaļas bumbiņas vai cūkgaļas gabalu. Taču veģetāriem garšas baudījumiem iesakām kādu pildīto papriku vai tomātu.
Krāsnī cepts ķirbis ar sieru
Kad šķiet, ka nav ideju pusdienām vai vakariņām, pagatavo cepeškrāsnī ceptu ķirbi ar sieru!
Krāsnī cepti kartupeļu vēdekļi ar bekonu
Ārkārtīgi labas un gardas vakariņas - krāsnī cepti kartupeļi ar bekonu, ķimenēm un sieru. Iesaku visiem, kam gribas lēti, labi un sātīgi paēst. Ij acij tīkami, ij vēderam labi!
Ar 'Sniega bumbām' un grūbām pildīta paprika
Pildīta paprika ir atrodama gluži vai ikvienas ģimenes ikdienas ēdienkartē. Variē tradicionālo recepti un pievieno ko neparastu un gardu. "Sniega bumbas" lieliski papildina mīksto papriku un grūbas gan ar aromātu, gan krēmīgumu. Izvēlies "sniega bumbas" ar ķiploku, papriku, amoliņu vai tomātiem un baziliku. Recepti iesaka bloga "Lindas Virtuve" autore Linda Tellgrena.
Krāsnī cepti rāceņi
Dažādo savu ēdienkarti un ceptu kartupeļu vietā izcep krāsnī rāceņus. Šis cepšanas paņēmiens noderēs arī kāļiem un citām saknēm.
Cepts ķirbis ar burkāniem un papriku
Ja padevusies vareņa ķirbju raža, izmēģini šo recepti - pannā cepti ķirbji ar burkāniem.
Vistas gaļas bumbiņas ar ceptiem puķkāpostiem un brokoļiem
Ļoti maigās vistas gaļas bumbiņas ceptas kopā ar puķkāpostiem un brokoļiem iepriecinās ikvienu. Ēdienu īpaši izcels un papildinās pikantā ķiploku un siera mērce.
Fotorecepte: Jēra cepetis sinepju un medus marinādē
Cepetim vispiemērotākais būs muguras karbonādes gabals ar visām ribiņām. Tas ir ļoti mīksts un maigs izcirtuma gabals un būs gatavs īsā laika sprīdī. Ieteicams ribu galus attīrīt no gaļas un taukiem. Tādējādi cepeti būs vieglāk sagriezt šķēlēs un pasniegt. Jēra karbonādi, līdzīgi kā liellopa steiku, pasniedz vidēji ceptu.
Fotorecepte: Cūkgaļas cepetis ar ābolu mērci
Pamatīga un sātīga maltīte kārtīgiem gaļēdājiem. Rūpīgi pagatavotais cūkgaļas cepetis garšos lieliski ar ābolu mērci. Bet kraukšķīgajā cūkas ādiņā paslēptie ķiploki piešķirs patīkamu aromātu.
Krāsnī cepti puķkāposti ar sieru
Gards veids, kā sagatavot puķkāpostu. Šo ēdienu gandrīz varētu saukt par puķkāposta čipsiem ar sieru.
Jēra gaļas karbonādes ar sviesta ķirbi, valriekstiem un salviju
Ja nu virtuvē vai kādā tumšākā stūrītī vēl atrodams kāds gardais sviesta ķirbis, liec to lietā! Pagatavo gardas pusdienas vai vakariņas saviem mīļajiem, liekot galdā gardas jēra karbonādītes ar kauliņu, kuras paspilgtinās krāsnī cepts ķirbis ar sīpoliem un valriekstiem.
Pildīti tomāti ar kuskusu un fetas sieru
Lieliska pusdienu vai vakariņu alternatīva pildītajām paprikām – pildītie tomāti. Šoreiz ar uzbriedinātu kuskusu, kurā iemaisīts sāļais fetas siers, melnās olīvas un piparmētru lapiņas aromātam. Tos bauda kamēr vēl karsti, kopā ar kādu sauju lapu salātu.
Cepti dārzeņi Vidusjūras gaumē
Jaunie kartupelīši turpina iekarot mūsu pusdienu un vakariņu galdus. Šoreiz nedaudz citādāk pagatavoti, iedvesmojoties no Vidusjūras ēdienu vienkāršības. Ņem jaunos kartupeļus, tomātus un ķiplokus, piešauj klāt nedaudz anšovu un olīvu, un iegūsi pasakaini gardu maltīti!