Foto: Shutterstock

Lai pagatavotu burvīgu un izcili gardu maltīti, nav nepieciešams smērēt piecus dažādus traukus – katliņus, pannas, bļodas un ko tik vēl ne. Šādās reizēs glābiņš būs cepeškrāsns un tās lielā cepamā panna, kurā var satilpināt teju visu, lai ģimene būtu kārtīgi paēdusi. Lielajā traukā varam kārtot ne tikai gardos rudens dārzeņusķirbjus, kartupeļus, tomātus, sīpolus, ķiplokus, burkānus un citus – bet arī pievienot pa kādam gaļas gabaliņam, ābolam garšas atsvaidzināšanai un visu apbērt ar zaļumiem un garšvielām.

Krāsnī cepto ķirbi var papildināt ar sarīvētu sieru vai citiem dārzeņiem, piemēram, papriku vai burkāniem. Čaklākām rokām un eksperimentētājiem noteikti iesakām pamēģināt pagatavot kartupeļu vēdeklīšus – iegriezuma vietās pilda kādu bekona šķēlīti, sieru, garšaugu sviestu vai ķiplokus. Bet gaļas ēdāji noteikti novērtēs cepeškrāsnī ceptas jēra karbonādes, vistas gaļas bumbiņas vai cūkgaļas gabalu. Taču veģetāriem garšas baudījumiem iesakām kādu pildīto papriku vai tomātu.

Krāsnī cepts ķirbis ar sieru

Foto: Shutterstock

Kad šķiet, ka nav ideju pusdienām vai vakariņām, pagatavo cepeškrāsnī ceptu ķirbi ar sieru!

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti kartupeļu vēdekļi ar bekonu

Ārkārtīgi labas un gardas vakariņas - krāsnī cepti kartupeļi ar bekonu, ķimenēm un sieru. Iesaku visiem, kam gribas lēti, labi un sātīgi paēst. Ij acij tīkami, ij vēderam labi!

Lasīt vairāk

Ar 'Sniega bumbām' un grūbām pildīta paprika

Pildīta paprika ir atrodama gluži vai ikvienas ģimenes ikdienas ēdienkartē. Variē tradicionālo recepti un pievieno ko neparastu un gardu. "Sniega bumbas" lieliski papildina mīksto papriku un grūbas gan ar aromātu, gan krēmīgumu. Izvēlies "sniega bumbas" ar ķiploku, papriku, amoliņu vai tomātiem un baziliku. Recepti iesaka bloga "Lindas Virtuve" autore Linda Tellgrena.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti rāceņi

Foto: Shutterstock

Dažādo savu ēdienkarti un ceptu kartupeļu vietā izcep krāsnī rāceņus. Šis cepšanas paņēmiens noderēs arī kāļiem un citām saknēm.

Lasīt vairāk

Cepts ķirbis ar burkāniem un papriku

Foto: Shutterstock

Ja padevusies vareņa ķirbju raža, izmēģini šo recepti - pannā cepti ķirbji ar burkāniem.

Lasīt vairāk

Vistas gaļas bumbiņas ar ceptiem puķkāpostiem un brokoļiem

Foto: Shutterstock

Ļoti maigās vistas gaļas bumbiņas ceptas kopā ar puķkāpostiem un brokoļiem iepriecinās ikvienu. Ēdienu īpaši izcels un papildinās pikantā ķiploku un siera mērce.

Lasīt vairāk

Fotorecepte: Jēra cepetis sinepju un medus marinādē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Cepetim vispiemērotākais būs muguras karbonādes gabals ar visām ribiņām. Tas ir ļoti mīksts un maigs izcirtuma gabals un būs gatavs īsā laika sprīdī. Ieteicams ribu galus attīrīt no gaļas un taukiem. Tādējādi cepeti būs vieglāk sagriezt šķēlēs un pasniegt. Jēra karbonādi, līdzīgi kā liellopa steiku, pasniedz vidēji ceptu.

Lasīt vairāk

Fotorecepte: Cūkgaļas cepetis ar ābolu mērci

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pamatīga un sātīga maltīte kārtīgiem gaļēdājiem. Rūpīgi pagatavotais cūkgaļas cepetis garšos lieliski ar ābolu mērci. Bet kraukšķīgajā cūkas ādiņā paslēptie ķiploki piešķirs patīkamu aromātu.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti puķkāposti ar sieru

Foto: Shutterstock

Gards veids, kā sagatavot puķkāpostu. Šo ēdienu gandrīz varētu saukt par puķkāposta čipsiem ar sieru.

Lasīt vairāk

Jēra gaļas karbonādes ar sviesta ķirbi, valriekstiem un salviju

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ja nu virtuvē vai kādā tumšākā stūrītī vēl atrodams kāds gardais sviesta ķirbis, liec to lietā! Pagatavo gardas pusdienas vai vakariņas saviem mīļajiem, liekot galdā gardas jēra karbonādītes ar kauliņu, kuras paspilgtinās krāsnī cepts ķirbis ar sīpoliem un valriekstiem.

Lasīt vairāk

Pildīti tomāti ar kuskusu un fetas sieru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Lieliska pusdienu vai vakariņu alternatīva pildītajām paprikām – pildītie tomāti. Šoreiz ar uzbriedinātu kuskusu, kurā iemaisīts sāļais fetas siers, melnās olīvas un piparmētru lapiņas aromātam. Tos bauda kamēr vēl karsti, kopā ar kādu sauju lapu salātu.

Lasīt vairāk

Cepti dārzeņi Vidusjūras gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Jaunie kartupelīši turpina iekarot mūsu pusdienu un vakariņu galdus. Šoreiz nedaudz citādāk pagatavoti, iedvesmojoties no Vidusjūras ēdienu vienkāršības. Ņem jaunos kartupeļus, tomātus un ķiplokus, piešauj klāt nedaudz anšovu un olīvu, un iegūsi pasakaini gardu maltīti!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!