Foto: Shutterstock

Šobrīd tirgū var iegādāties gan savvaļas purva dzērvenes, gan kultivētās dzērvenes un, nopērkot lielāku daudzumu, var sagatavot veselīgo un krāšņo ogu ziemas krājumus.

Visvienkāršākais veids, kā saglabāt ogas, ir to apliešana ar vārītu, dzesētu ūdeni, bet, lai ogas glabātu, ir nepieciešams labs pagrabs un ogām jābūt ļoti kvalitatīvām. Turklāt dzērvenes var mērcēt ne tikai parastā ūdenī, bet arī ūdenī ar garšvielām. Ogas var arī sasaldēt un gatavot tās, kad pienākusi to izmantošanas reize.

Ja ogas ir saspiedušās un ir ļoti gatavas, tad piemērotāki būs dažādi ievārījumi un sīrupi. Dzērvenes lieliski sader ar āboliem, ķirbjiem, klasiska garšviela ir kanēlis, un īpaši gardu ievārījumu varēs izvārīt, ja tam pievienos nedaudz portvīna.

Dzērveņu ievārījums ar kanēli

Foto: Shutterstock

Dzērveņu ievārījums ar kanēli - gardums ziemas garumā.

Lasīt vairāk

Veselīgais dzērveņu kompots

Visbiežāk par vitamīniem cilvēki atminas jau tad, kad klāt pirmās rudens iesnas un klepus. Un tad tiek steidzīgi lūkots pēc dažādiem dabas līdzekļiem saaukstēšanās ārstēšanai. Saldenieces Ainas Mušas stends rudens tirdziņos ir ļoti iemīļots, jo blakus rindojas gan medus burciņas, gan svaigas lielogu dzērvenes un dažādi dzērveņu pārstrādes produkti.

Lasīt vairāk

'Aukstais' dzērveņu ievārījums

Foto: Shutterstock

"Aukstais" dzērveņu ievārījums top bez vārīšanas.

Lasīt vairāk

Dzērveņu ievārījums ar āboliem

Foto: Shutterstock

Dzērveņu ievārījums ar āboliem - sagatave priekš kūku pildījumiem, riekstiņiem un citiem gardumiem.

Lasīt vairāk

Dzērveņu sīrups

Foto: Shutterstock

Ļoti vienkārši pagatavojams dzērveņu sīrups ziemai.

Lasīt vairāk

Dzērveņu ievārījums ar ķirbjiem

Foto: Shutterstock

Dzērveņu ievārījums ar ķirbjiem ziemas rezervju papildināšanai.

Lasīt vairāk

Mērcētas dzērvenes

Foto: Shutterstock

Mērcētas dzērvenes var pasniegt kā piedevas pie gaļas, zivs vai dārzeņu ēdieniem vai arī pievienot salātiem, bet to šķidrums vai aizstāt skābu sulu vai etiķi.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!