Foto: Shutterstock kolāža
Dzimšanas dienas, vārda dienas vai citu zīmīgu svētku priekšvakarā ir kāds nemainīgi aktuāls jautājums – kādu cienastu nest uz darbu, lai izpatiktu kolēģiem? Ja mājas svinībās viss ir vienkārši un var izlīdzēties ar lielo zupas katlu vai šašliku, tad darba ballītes našķiem jābūt ne vien garšīgiem, bet arī līdzņemšanai ērtiem, apetītlīgiem no skata un, ļoti vēlams, – vienkārši pagatavojamiem.

Lai pamielotu lielāku bariņu izsalkušu ļaužu, neiztērējot pēdējos spēkus virtuves darbiem, laba izvēle ir sātīgi salāti vai sāļie krēmi, ko var ātri ievīstīt lavašā vai veikli sapildīt teju katrā veikalā nopērkamos mīklas groziņos.

Foto: Shutterstock

Groziņus var gatavot arī saldajā versijā, piepildot ar dažādiem saldajiem krēmiem un dekorējot ar vasaras sezonā aktuālajām ogām.

Foto: Shutterstock

Kraukšķīgas ķiploku brusketas un zeltaini krostini grauzdiņi ar visneiedomājamākajiem papildinājumiem Itālijā ir atrodami gan restorānu ēdienkartēs, gan gozējas uz galda ballītēs. Un, kāds gan tur brīnums, jo, pirmkārt – šis uzkodas ir supervienkārši pagatavojamas, otrkārt – tik kārdinoši fotogēniskas, ka mutē sariešas siekalas, jau skatoties vien, treškārt – debešķīgi gardas un, kas pats galvenais – garšu variācijām nav ne gala, ne malas. Lai iepriecinātu kolēģus, tev atliks vien izvēlēties kādu no 12 mūsu piedāvātajām receptēm.

Foto: Shutterstock

Kad apnikušas mūžīgās desmaizes un veikalā nopērkamie, bieži vien pārsālītie šķiņķi, jādomā citas sviestmaižu aizdara alternatīvas. Mājās gatavota aknu pastēte ir īsta delikatese, ko tavi darbabiedri noteikti novērtēs. Mūsu kolekcijā atradīsi septiņas recepšu variācijas.

Foto: Shutterstock

Suši, nenoliedzami, ir viens no pēdējo gadu trendiem. Iemācoties, tos pagatavot mājās, varēsi ietaupīt krietnu summiņu, pie viena pārsteidzot visus ar savām kulinārajām dotībām. Ja suši rullēšanai esi par slinku, piedāvājam suši salātu receptes tiem, kas birojā vēlas "paspīdēt" ar ko šikāku nekā tradicionālais rasols.

Neatņemama darba ballīšu klasika ir dārzeņu salmiņi, čipsi un siera standziņas, kas galdā tiek celti ar dažādām mērcēm. Ideju trūkuma dēļ nereti aprobežojamies ar ķiploka pierīvēšanu jogurtam, majonēzei vai skābajam krējumam – nav jau slikti, bet ar šādu garšu salikumu vairs nevienu nepārsteigsi. "Tasty" recepšu izlase pierāda, ka, gatavojot uzkodu mērces, ir iespējams improvizēt daudz krāsainākos un radošākos veidos.

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pasākuma noslēgumā neiztikt bez saldajiem našķiem un lielās kūkas. Mums padomā ir vairākas lieliskas receptes fiksajiem kārumiem (kurš gan spēs atteikties no saldās desas?!) un maciņam draudzīgas receptes kūkām, ko varēsi pagatavot bez cepeškrāsns darbināšanas, izmantojot cepumus, zefīrus vai veikalā nopērkamās biskvīta ripas.

Foto: Shutterstock

Lai garšīgi svētki!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!