Foto: Shutterstock

Kad Līgo vakars lustīgi pavadīts, un pietuvojusies Jāņu diena, der pasaudzēt ne tikai savu galvu, bet arī vēderu un aknas pēc brangas miestiņa baudīšanas. Tāpēc paģiru dienā, kad ir jāatkopjas no grādīgo dzērienu lietošanas un jāsagatavojas darbadienai, dienas garumā ēd tādus ēdienus, kuri ir ne tikai kreptīgi, kā soļanka un citas zupas, bet arī organismu attīroši. Ēdienkartē bez treknajām zupām noteikti iekļauj smūtijus, kuru sastāvā ir ingvers, citrusaugļi un arbūzs, auzu pārslu putras, kā arī olas. Neaizmirsti arī par pietiekamu daudzumu ūdens un svaigi spiestajām sulām. Priecīgus Jāņus!

Spēcinošā brokastu omlete ar zaļumiem mafinu izskatā

Foto: Shutterstock

Atraktīvs veids, kā baudīt brokastu omleti – izcep to mafinu pannā! Sakul olas, pievieno papriku, tomātus, šampinjonus un zaļumus, un lej individuālās porcijās. Ar 12 omletes gabaliņiem pietiks, lai pabarotu visu ģimeni.

Lasīt vairāk

Auzu pārslu un banānu biezputra 'Bananarama'

Foto: Vida Press

Veselīgam dienas sākumam - brokastu auzu pārslu biezputra ar banāniem. Vēl labākam noskaņojumam - parūpējies par to, lai mazajam ēdājam patiktu brokastu noformējums! Mīļākā bļodiņa un dzērveņu ievārījuma smaidiņš noteikti uzlabos apetīti!

Lasīt vairāk

Bumbieru smūtijs ar ingveru un zīdkoka ogām

Kā iesaka veselīgā dzīvesveida piekritējas no bloga Keepitsimpleandfit.com, smūtijs ir ne tikai ļoti garšīgs dzēriens, bet arī lielisks veids kā parūpēties par savu imunitāti un cīnīties pret nogurumu! Sastāvā esošais ingvers ir vērtīgs vitamīnu, minerālvielu un aminoskābju avots. Saldās un avenēm līdzīgās zīdkoka ogas samazina nogurumu un nespēku, jo ir dabisks dzelzs un kalcija avots. Baudi to pēc rīta skrējiena vai kopā ar draugiem nesteidzīgā maltītē!

Lasīt vairāk

Arbūza un laima kokteilis

Ideāls dzēriens karstai vasaras dienai. Izvēlies gatavu un ļoti saldu arbūzu, kuru pirms izmantošanas dažas stundas paturi ledusskapī.

Lasīt vairāk

Fiksā paģiru zupa

Foto: Shutterstock

15 minūtēs pagatavojama paģiru zupa.

Lasīt vairāk

Soļanka no trīs veidu gaļas

Foto: Shutterstock

Soļanka no trīs veidu gaļas - daudz vienkāršāk un ātrāk, nekā izklausās.

Lasīt vairāk

Kreptīgā skābu kāpostu zupa

Foto: iStock

Janvāris ir īstais laiks, kad gatavot spēcinošas un sildošas zupas, piemēram, šo skābu kāpostu zupu, kurai neierastu garšu piešķirs pievienotā selerijas sakne.

Lasīt vairāk

Fiksā un pavisam vienkāršā omlete

Foto: Shutterstock

Šī omlete būs īsti laikā, kad ir vēlme pēc neapstrīdamas klasikas. Viss, kas vajadzīgs, ir pāris olas, garšvielas un zaļumi garnēšanai. Viegli un ātri!

Lasīt vairāk

Sātīgā ungāru gulašzupa

Foto: Shutterstock

Tradicionālā ungāru gulaša zupa ir tik bieza un sātīga, ka vakariņās pilnīgi noteikti varēsi iztikt bez pamatēdiena.

Lasīt vairāk

Apelsīnu un godži ogu smūtijs

Annija Sauka un Anna Dzene no www.keepitsimpleandfit.com piedāvā gardā apelsīnu supersmūtija recepti. Par tādu to padara godži ogas, kas Ķīnas medicīnā tiek izmantotas jau tūkstošiem gadu un tiek uzskatītas par ogām, kuras pagarina dzīves ilgumu. No minētā produktu daudzumu sanāks 1 litrs dzēriena.

Lasīt vairāk

Pēcsvētku rīta kreftīgā pelmeņu zupa

Foto: PantherMedia/Scanpix

Pelmeņu zupa ir tieši tas, kas vajadzīgs nākamajā dienā pēc trakas ballītes. Tā ir ātri pagatavojama, sātīga, garda un piepilda vēderu ar mierinošu siltuma sajūtu.

Lasīt vairāk

Ūdens ar arbūziem un piparmētrām

Foto: Shutterstock

Lielisku, atsvaidzinošu dzeramo ūdeni var pagatavot, to aromatizējot ar arbūzu un piparmētrām.

Lasīt vairāk

Jāņu mātes vasaras tomātu zupa - gaspačo

Netradicionāla, garšīga un veselīga recepte Līgo svētku galdam, kas piemērota arī tiem, kuru ikdiena ir cukura diabēts. Receptes autore - uztura speciāliste Liene Sondore.

Lasīt vairāk

Arbūzu gaspačo

Foto: Shutterstock

Vasaras karstumā veldzējumu sniegs arbūzu gaspačo. Nelielais asumiņš uzmundrinās un dos enerģiju.

Lasīt vairāk

Ūdens ar zemenēm, citronu un baziliku

Foto: Shutterstock

Aromātisks un atsvaidzinošs būs ūdens ar zemenēm, citronu un bazilika lapiņām. Atdzesē apmēram stundu, lai garšas sadraudzējas.

Lasīt vairāk

Smiltsērkšķu un medus dzēriens ar ingveru

Rudens ir laiks, kad nepieciešams stiprināt organismu, un tieši maltītes dažādošana un papildināšana ar vitamīniem bagātiem produktiem, kā arī tējām un karstajiem dzērieniem palīdzēs stiprināt imunitāti un "uzlādēt" enerģiju. Veselīgu dzēriena recepti iesaka Jūrmalas restorāna 36. līnija īpašnieks, šefpavārs Lauris Aleksejevs.

Lasīt vairāk

Sātīgais olu kultenis

Baudot atvaļinājumu un pavadot daudz ēdienreižu ārpus savas virtuves, vienā no savām mīļākajām kafejnīcām notiesāju sviestmaizi, kas kalpoja par iedvesmu šai receptei - olas ar spinātiem, sarkano sīpolu, krēmsieru un žāvētu lasi. Sātīgā kulteņa pagatavošana ir ļoti vienkārša un tā ir ideāli piemērota maltīte pirmajām vēsajām rudens dienām.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!