Foto: Shutterstock
Ēst maltīti svaigā gaisā pie dabas ir maģiski. Pēc garās ziemas taisīt pikniku ārā a ir ilgi gaidīta un burvīga nodarbe. Protams, piknikam vari sagatavot maizītes un salātus jau iepriekš, bet daudz īpašāks būs kopīgi uz ugunskura gatavotais ēdiens. Lai iedvesmotu gardām brīvdienām pie dabas krūts, esam izvēlējušies 12 receptes. Atliek vien sagādāt produktus un doties brīvdienās!

Svaigā gaisā ēstgriba dubultojas, un vislabāk dūšu piesiet ar ēdienu, kas gatavots lielajā katlā turpat uz ugunskura. Lai virums ātrāk būtu gatavs, soļankas pamatu vari pagatavot jau mājās, tad piknika vietā atliks virumam pievienot tikai kartupeļus un ūdeni. Savukārt zivju zupa ir jāvāra uz ļoti lēnas uguns, tieši tādēļ zivju zupa virs ugunskura sanāk tik ļoti garda. Un, protams, zivju zupa vārīta virs ugunskura nozīmē, ka zivis ir tikko noķertas.

Uz oglēm gatavota dārzeņu un gaļas sautējuma garšas jauda slēpjas tā vienkāršajā pagatavošanā: visu sagriež, saliek kopā un liek karsēties uz karstām oglēm. Kamēr notiek sautēšanās process, pavāram ir brīvs laiks citām nodarbēm.

Bet, ja nav noskaņojuma uz zupu vai sautējumu, pagatavo viegli pikantas cūkgaļas ribiņas ar saldeni skābu, biezu mērci, ko vari baudīt ar svaigiem lapu salātiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!