Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Šobrīd ir tik karsts, ka vakariņas kļūst arvien vēlākas un brīvdienās tās iestiepjas pat naktī, īpaši, ja ap galdu pulcējas draugi un sarunas nevar vien beigties. Šādai vēlai ēdienreizei tieši laikā būs mazās spāņu uzkodas - tapas.

Klāj galdu ar dažādām mazām uzkodām, klāt liec svaigu un kraukšķīgu maizīti un sajauc lielā traukā kādu sangriju. Vakars var sākties. Pietiek, ja no katra uzkodas veida ir daži kumosiņi. Jo daudzveidīgākas būs uzkodas, jo interesantāks būs vakariņu galds. Katrs varēs mieloties ar to, kas garšo vislabāk. Šādu tapu vakaru noslēdz garšīgs kūkas gabaliņš vai saldējums. Izbaudi našķošanos!

Kraukšķīgie kalmāri ar sīpoliem un papriku

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vasarīga un viegli pagatavojama spāņu uzkoda jeb tapa, piemērota pasniegšanai, gaidot pamatēdienu.

Lasīt vairāk

Ceptas dateles ar kazas sieru un bekonu

Foto: Shutterstock

Neparasta ideja vieglai uzkodai, kas nākusi no vīna un tapu bāra "D'vine" pavāru Līgas Podkaļukas un Viktora Manuela Barahasa Garsijas krājumiem. Izmēģini!

Lasīt vairāk

Gardās čorizo desiņas sidra mērcē

Foto: Shutterstock

Vēlies nobaudīt ko spānisku vai meksikānisku? Izmēģini šo ātro uzkodas jeb tapas recepti, ko iesaka vīna un tapu bara "D'vine" pavāri Līga Podkaļuka un Viktors Manuels Barahass Garsija. Čorizo desiņas, kuras iekļautas receptē, iespējams iegādāties jebkurā Latvijas lielveikalā.

Lasīt vairāk

Gardie vistu spārniņi ar safrānu un ķiplokiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garda spāņu karstā tapa. Safrāns iekrāsos spārnus apetīlīgā, dzeltenbrūnā tonī. Pasniedz ar svaigas bagetes šķēlēm.

Lasīt vairāk

Cepti kartupeļi spāņu gaumē ar pikantu salsu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Cepti kartupeļi ar papriku ir viena no vispopulārākajām un atpazīstamākajām spāņu tapām. Šai uzkodai piemērotāki būs kartupeļi, kas nav pārāk miltaini. Pasniedz ar salsu un ķiploku majonēzi, kuras recepti var izlasīt šeit.

Lasīt vairāk

Ķiploku majonēze

Foto: Shutterstock

Pagatavot mājās majonēzi ir ļoti vienkārši un ātri. Tas burtiski aizņem dažas minūtes. Ja klasiskai majonēzei pievieno sinepes, tad ķiploku majonēzei sinepju vietā izmanto rīvētus ķiplokus.

Lasīt vairāk

Pikantās cāļa akniņas ar ceptiem kartupeļiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Silta uzkoda, kas piesies dūšu. Ja galdā ir daudz un dažādas uzkodas, dotais daudzums būs piemērots četriem ēdājiem, bet kā atsevišķa uzkoda diviem ēdājiem.

Lasīt vairāk

Grilēti vistas filejas un čorizo desas iesmiņi

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vistas filejas un čorizo kebabus var grilēt vai arī cept uz grila pannas. Tos pasniedz ar gardo vīna un sviesta mērci un zaļajām olīvām.

Lasīt vairāk

Mandeļu un apelsīnu sīrupa kūciņas

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Mazās, gardās mandeļu kūciņas, mīkstas, smaržīgas un saldas, mitrinātas ar apelsīnu sīrupu. Tās var pasniegt ar putukrējumu vai saldējumu. No dotā produktu daudzuma var izcept 12 kūciņas.

Lasīt vairāk

Mandeļu kūka ar apelsīniem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garda mandeļu kūka, kurai pa virsu kārto daiviņās sadalītus un no miziņām atbrīvotus apelsīnus. No dotā daudzuma iznāks 25 cm diametra kūka. Izmanto kūkas formu ar noņemamām malām.

Lasīt vairāk

Persiku sangrija

Foto: Shutterstock

Vasarīgs, aromātisks dzēriens, kas veldzēs karstā vasaras pēcpusdienā un darīs to tīksmīgāku.

Lasīt vairāk

Aveņu putas ar vīnu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pieaugušo ballītes deserts, jo aveņu krēmam pievienots gan salds sarkanvīns, gan liķieris. Pēc krēma sakulšanas deserts uzreiz jāpasniedz.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!