Foto: Shutterstock

Reizēm vajag ļauties kārdinājumam un brīvdienu ēšanas priekiem, apēdot kādu ātro uzkodu jeb fast food. Taču, tā vietā, lai dotos uz burgeru ēstuvi, virtuļu kafejnīcu vai kādu citu vietu, pagatavo našķus mājās pats!

Mājās gatavotas ātrās uzkodas būs krietni vien garšīgākas, bet gatavošana un ēšana pārvērtīsies jautrā procesā. Ja gribi sātīgi paēst, iesakām pagatavot tako ligzdiņas, kādu burito, sātīgu burgeru vai picu ar daudz jo daudz siera. Ja mājās ir vafeļu panna – padari virtuvi par vafeļu konusu darbnīcu un pasniedz tajos mājās gatavotu krējuma saldējumu. Kārumnieki noteikti novērtēs arī saldos virtuļu gredzenus vai ar ievārījumu pildītus berlīnerus.

Pildītas tako ligzdiņas ar Holandes sieru


Pelēkajās dienās šī priecīgā maltīte būs tā, kas noteikti uzmundrinās ēdājus. "Sātu dod vistas fileja, kraukšķīgumu salāti un paprika. Izvēlies dārzeņus pēc savas gaumes – plāni grieztu burkānu, gurķa vai baltā redīsa šķēlītes, Ķīnas kāpostu vai ledus salātus," norāda receptes autore Linda Tellgrena no bloga Lindas Virtuve. Punkts uz "i" būs gardais, izkusušais Holandes siers.

Lasīt vairāk

Biezpiena bumbiņas gluži kā bērnībā

Foto: DELFI


Ņemam biezpienu, olas, mazliet cukura un pamats gardu biezpiena bumbiņu jeb pončiku mīklai gatavs. Saldais bērnības gardums būs lielisks našķis, kuru pagatavot it nemaz nav sarežģīti.

Lasīt vairāk

Vafeļu konusi ar mājās gatavotu saldējumu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press


Mājās cepti vafeļu konusiņi, kuros ieliktas skaistas, apaļas mājas saldējuma bumbas. Našķis, kuru nemaz nevajag doties baudīt kādā kafejnīcā, bet var pagatavots pats.

Lasīt vairāk

Virtuļi ar kanēli un pūdercukuru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press


Silti, smaržīgi un, ak, cik kārdinoši – mājās gatavoti virtuļi. No rauga mīklas pagatavotos gardumus pēc novārīšanas eļļā pārkaisa ar pūdercukura un kanēļa maisījumu. Pasniedz, kamēr vēl silti, tad tie garšos debešķīgi.

Lasīt vairāk

Alus mīklā panēta zivs fileja ar kartupeļu salmiņiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press


Gaisīgā alus mīklā pagatavota mencas fileja ar kartupeļu salmiņiem jeb variācija ap britu slaveno ēdienu "fish and chips". Pasniedz kā uzkodu kopā ar mērcīti un salātiem vai citām piedevām.

Lasīt vairāk

Liellopa gaļas burgeri, ko pagatavot mājās

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press


Sātīgs liellopa maltās gaļas burgers ar tomātiem, sarkanajiem sīpoliem un saldo kukurūzas mērci. Ātrā uzkoda, kuru pagatavot mājās – patiks kā mazākajiem ēdājiem, tā pieaugušajiem.

Lasīt vairāk

Garneles alus kausā un kokteiļu mērce

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press


Gardās tīģergarneles ar paša gatavotu kokteiļu mērci – klasiska garšu kombinācija reizēm, kad ir vēlme našķoties ar ko ekskluzīvāku par čipsiem. Pasniedz garneles lielā alus kausā – tas ne tikai kalpos kā labs dekors, bet arī padarīs trauka padošanu ēdājiem ērtāku.

Lasīt vairāk

Ātri pagatavojami lavaša čipsi ar siera mērci


Vienkārši pagatavojama veikalā nopērkamo čipsu alternatīva – nepieciešams vien lavašs, garšvielas un eļļa. Bet siera mērci pagatavo no ne visai trekna siera, piena un mazliet kurkumas, kas piešķirs skaisto, dzelteno krāsu. Recepti sagatavojusi Linda Tellgrena, bloga Lindas Virtuve autore.

Lasīt vairāk

Čebureki no mīklas ar ūdeni

Foto: Shutterstock


Čebureki, kas pagatavoti no mīklas ar ūdeni. Rezultāts būs tik gards, ka viesi saimnieci slavēs.

Lasīt vairāk

Ātrā bezrauga mīklas pica

Foto: Shutterstock


Pica steidzīgajiem, kad nav vēlēšanās raudzēt picas mīklu, bet ļoti gribas sātīgo gardumu.

Lasīt vairāk

Burito ar cūkgaļu

Foto: Shutterstock


Burito ar cūkgaļu - kārtīgai pusdienu maltītei.

Lasīt vairāk

Virtuļi ar ievārījuma pildījumu jeb berlīneri

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press


Grēcīgi gards rauga mīklas našķis, no kura grūti atteikties. Vēl jo vairāk, ja tas ir tik gaisīgs un apviļāts pūdercukurā. Īstais laiks virtuļus gatavot ir tieši tagad, kad ievārījums ir tik svaigs!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!