Foto: Shutterstock
Darbīgajā pirmdienā, kad pēc prombūtnes plāno, ko garšīgu pagatavot vakariņās ne tikai sev, bet mājiniekiem, jādomā, kā to paveikt pēc iespējas veiklāk. Kad vēders burkšķ tik ļoti un mazākie ēdāji pēc bērnudārza un skolas gaitām ir dikti nepacietīgi, pateicīga vakariņu maltīte būs kāda ātri pagatavojama makaronu zupa. Lūk, 12 dažādi varianti katra gaumei no "Tasty" pavārgrāmatas!

Gatavojot zupas, kurām pievienoti makaroni (pat ja tā ir tikai sauja), jāņem vērā, ka šo produktu katliņā ber vien uz pašām beigām. Tas tāpēc, lai makaroni vārīšanas laikā nepārvārītos un neizšķīstu – tu taču nevēlies, lai zupa būtu vienā putrā. Lai vakariņas galdā celtu ātrāk, noderēs arī dažas viltības, kas krietni ietaupīs laiku. Piemēram, katlā ber saldētos dārzeņus, bet buljonu pagatavo no kubiciņiem (ja dikti raizējies par to veselīgumu, veikalos nu jau pieejami arī bioloģisko produktu buljona kubiņi). Sātīgām zupām noderēs arī konservētie tomāti – ar tiem panāksi, ka zupa nav pārāk šķidra.

Ja zupā dikti vajag gaļu, tad tā vietā, lai stundu vārītu gaļas buljonu, vistu vari novārīt jau iepriekšējā vakarā un piebērt saplucinātus gaļas gabaliņus mirkli pirms pasniegšanas. Tāpat vari izlīdzēties ar malto gaļu – dažas saveltas frikadeles un zupa būs ieguvusi nepieciešamo sāta devu, lai to varētu uzskatīt par īstu vīru maltīti. Bet, ja bez gaļas vari iztikt, droši gatavo kādu veģetāro makaronu zupu, piemēram, itāliešu daudzināto minestroni. Bērniem noteikti garšos mūsu bērnības klasika – piena zupa ar makaroniem un sviestiņu. Tikai atceries – zupu salej bļodiņās un apēd ātri, citādi makaroni var nejauši arī piebriest, aizmirsti zupas katlā.

Lai labi garšo!

Dārzeņu zupa ar makaroniem

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojama un garda dārzeņu un makaronu zupa žiglām pusdienām vai vakariņām. Ber zupas katlā burkānus, konservētos tomātus un saldētos zirnīšus – tā viss pagatavosies krietni ātrāk.

Lasīt vairāk

Piena zupa ar makaroniem

Foto: Shutterstock

Parastā piena un makaronu zupa. Īpaši garda launaga laikā, lai pabarotu bērnus.

Lasīt vairāk

Vistas un tomātu zupa ar makaroniem

Foto: Shutterstock

Mazliet neierasta kombinācija – vistas un tomātu zupa ar makaroniem un kausēto sieru.

Lasīt vairāk

Makaronu un siera zupa

Pavaicā bērnam, ko viņš vēlas vakariņās. Visticamāk, biežākā atbilde būs - frī kartupelīšus vai makaronus ar sieru. Pavaicā sev kā mamma, ko tu vēlētos, lai bērns ēd vakariņās. Protams, zupu! Šī recepte būs kā kompromiss mammas un bērna vēlmēm. Pagatavo siera zupu ar makaroniem!

Lasīt vairāk

Vistas zupa ar nūdelēm ķīniešu gaumē

Foto: PantherMedia/Scanpix

Vistas zupa ar nūdelēm – variācija par ķīniešu zupām.

Lasīt vairāk

Dārzeņu zupa ar nūdelēm

Foto: Publicitātes foto

Zupa ar nūdelēm daudziem asociējas ar bērnību. Klasiskajā versijā to gatavo vistas buljonā, pievienojot gaļas gabaliņus. Šajā reizē - gavēņa zupa, kas garšos gan bērniem, gan pieaugušajiem. Papildu sātīgumam zupai var pievienot apceptu tofu sieru.

Lasīt vairāk

Minestrone mājas gaumē

Foto: DELFI

Kad aukstums aiz loga pieņēmies spēkā, gribas tikai ko sildošu, tāpēc zupa viennozīmīgi ir šīs sezonas labākā izvēle kā pusdienām, tā vakariņām. No tā, kas bija mājās, arī tapa šī variācija par minestroni, bet neliegšos teikt – izdevās lieliska!

Lasīt vairāk

Zupa minestrone ar cukīni un konservētām pupiņām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pavasara vēsmas zupas šķīvī – gardā makaronu zupa minestrone. Plaukstošo gadalaiku šķīvī izgaršot palīdzēs ne vien redīsi un cukīni, bet arī fenhelis un nedaudz svaigu pētersīļu.

Lasīt vairāk

Minestrone - dārzeņu zupa ar pastu itāliešu gaumē

Foto: Shutterstock

Minestrone - dārzeņu zupa ar pastu, ir viena no retajām zupām, kas atrodama tradicionālo itāliešu restorānu ēdienkartēs.

Lasīt vairāk

Kaltētu sēņu zupa

Foto: Shutterstock

Kaltētu sēņu zupa – ziemas vakaru rudenīgai garšai.

Lasīt vairāk

Buljons ar pildītiem lielajiem makaroniem

Foto: Shutterstock

Garda ziemas zupa, kas nedaudz atgādina zupu ar pelmeņiem. Ja ledusskapī būs noglabāts buljons, šo zupu izvārīsi pusstundas laikā.

Lasīt vairāk

Cāļa zupa ar dārzeņiem un makaroniem

Ātri pagatavojama vistas zupa ar dārzeņiem un makaroniem. Patiks mazajiem gardēžiem!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!