Foto: Shutterstock kolāža
Vienkāršai pupiņu zupai nevajag daudz – pietiks ar kādu dārzeni, nedaudz buljona un aromātiskām garšvielām vai garšaugiem. Sātīgumam liec klāt sēnes, saujiņu makaronu, kādu karoti kausētā siera vai šļuciņu saldā krējuma. Ja esi biezzupu fans, tad no konservētām pupiņām pavisam ātri var pagatavot arī gardu krēmzupu. Vārot zupu bez gaļas, sātīgu virumu varēsi pagatavot pat pārdesmit minūšu laikā. Lūk, 16 receptes iedvesmai!

Pupiņu zupu varēsi pagatavot pavisam ātri, izmantojot konservētas pupiņas, ko vari pievienot zupai ar visu šķidrumu, šādi pie viena zupu arī iebiezinot. Pupiņu zupas iebiezināšanai var izmantot arī makaronus, kā to dara itāļi, gatavojot savu tradicionālo minestroni.

Ja tomēr vēlies izmantot kaltētas pupiņas, tad tās iepriekš jāpārlej ar ūdeni un jānomērcē. Izlasi šo rakstu, kurā atklājam noderīgus knifus, kā izvārīt pupiņas bez ilgstošas mērcēšanas.

Lai pupiņu krēmzupas krāsa būtu pievilcīga, labāk izvēlies baltās pupiņas, piešķirot krēmzupai dažādas nokrāsas, piemēram, ar spinātu, kurkumas, ķirbja vai burkānu palīdzību.

Viena no lietām, kas jāatceras, gatavojot ēdienu no konservētām pupiņām, – ja nevēlies, lai tā izšķīstu, iemaisi pupiņas zupā vien pāris minūtes pirms gatavošanas beigām. Tā kā pupiņas jau ir vienreiz pagatavotas, tās pietiks vien izsildīt. Kaltētas un izmērcētas pupiņas var sautēt ilgāku laiku.

Lai labi garšo!

Aromātiskā pupiņu biezeņzupa

Foto: Shutterstock

Aromātiskā pupiņu biezeņzupa ar čili un ķiploku. Sātīgām un sildošām pusdienām.

Lasīt vairāk

Minestrone - dārzeņu zupa ar pastu itāliešu gaumē

Foto: Shutterstock

Minestrone - dārzeņu zupa ar pastu, ir viena no retajām zupām, kas atrodama tradicionālo itāliešu restorānu ēdienkartēs.

Lasīt vairāk

Burkānu zupa ar pupiņām

Foto: Shutterstock

Vienkārša un ļoti garda burkānu krēmzupa, kurā iemaisītas konservētās pupiņas. Zupai svaiguma noti piešķirs svaigā citronu sula.

Lasīt vairāk

Ātrā nūdeļu zupa ar konservētiem zirņiem un pupiņām

Foto: Shutterstock

Ātrā versija par klasisko itāliešu "minestrone" – garda un sātīgā dārzeņu zupa ar nūdelēm, kas būs īsts glābiņš reizēs, kad maltītes gatavošanai ir pavisam maz laika, jo šo zupu iespējams pagatavot vien 20 minūšu laikā.

Lasīt vairāk

Ziedkāpostu krēmzupa ar pupiņām un kartupeļu čipsiem

Tradicionālie ēdieni vai to sastāvdaļas atklāsies jaunās garšās, ja nomainīsi to gatavošanas veidu. Šī zupa tam ir labs pierādījums. Baltās pupiņas kopā ar puķkāpostiem veido ne tikai veselīgu, ar olbaltumvielām bagātu kombināciju, bet arī negaidītu garšu. No kartupeļiem gatavotie čipsi zupai piešķir negaidītu efektu.

Lasīt vairāk

Minestrone mājas gaumē

Foto: DELFI

Kad aukstums aiz loga pieņēmies spēkā, gribas tikai ko sildošu, tāpēc zupa viennozīmīgi ir šīs sezonas labākā izvēle kā pusdienām, tā vakariņām. No tā, kas bija mājās, arī tapa šī variācija par minestroni, bet neliegšos teikt – izdevās lieliska!

Lasīt vairāk

Ātrā tomātu zupa ar konservētām pupiņām

Foto: Privātais arhīvs

Lasīt vairāk

Pupiņu un lapu kāpostu zupa

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ja ir vēlme atsvaidzināt savu ēdienkarti, tad tradicionālā zupa, kuras sastāvā ir neparastās kale jeb lapu kāposta lapas, būs īstā izvēle. Zaļais kāposts kombinācijā ar pupiņām zupu padarīs krāsainu, bet Parmezāns finālā tai piešķirs nedaudz pikantāku garšu.

Lasīt vairāk

Zupa minestrone ar cukīni un konservētām pupiņām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pavasara vēsmas zupas šķīvī – gardā makaronu zupa minestrone. Plaukstošo gadalaiku šķīvī izgaršot palīdzēs ne vien redīsi un cukīni, bet arī fenhelis un nedaudz svaigu pētersīļu.

Lasīt vairāk

Tomātu biezzupa ar pupiņām

Šai biezzupai ir ne tikai koša krāsa, bet arī izteiksmīga garša. Sātīga, aromātiska ar kraukšķīgiem ķiploku grauzdiņiem un nedaudz asu pēcgašu - tomātu zupa atgādina saulaino Provansu un gaidāmo vasaru...

Lasīt vairāk

Fasolada – pupiņu zupa grieķu gaumē

Foto: Shutterstock

Baltās pupiņas ar dārzeņiem var reižu reizēm aizstāt kartupeļus un rīsus kā piedeva pie gaļas ēdieniem. Ja pupiņām beigās pievienos dārzeņu buljonu, iznāks vienkārša veģetārā pupiņu zupa grieķu gaumē.

Lasīt vairāk

Pavasarīga pupiņu zupa ar sparģeļiem

Foto: Shutterstock

Pavasarīga un viegla, neticami ātri pagatavojama. Pavasarīgo vieglumu piešķirs jaunie kabacīši, sparģeļi un saldo zirnīšu pākstiņas. Dārzeņi būs gatavi piecās minūtēs. Šai zupai pievieno arī jebkāda veida saldētus vai konservētus zirnīšus un pupiņas. Brīnišķīgs papildinājums būs, ja saldētavā būs vēl aizķērušās saldētās cūku pupas. Lai saglabātu buljona dzidrumu, makaronus novāri atsevišķā katliņā.

Lasīt vairāk

Pupiņu zupa ar sēnēm

Foto: Shutterstock

Sātīgai maltītei - pupiņu zupa ar sēnēm.

Lasīt vairāk

Pupiņu zupa ar papriku, rīsiem

Foto: Shutterstock

Pupiņu zupa ar papriku, rīsiem sātīgām pusdienām.

Lasīt vairāk

Minestrone – garda dārzeņu zupa itāliešu gaumē

Foto: DELFI

Pēc lielās izēšanās brīvdienu piknikos, kādu laiku par gaļu negribas ne domāt. Šādās reizes viegla un ātri pagatavojama dārzeņu zupiņa būs lieliska izvēle. Pagatavojot lielo katlu, varēsi ar minestroni mieloties vairākas dienas pēc kārtas, jo aromātiskā zupiņa pēc uzsildīšanas kļūs arvien gardāka.

Lasīt vairāk

Makaronu-pupiņu zupa

Foto: Shutterstock

"Nabaga itālis" - makaronu un pupiņu zupa, kas pagatavojama 35 minūtēs.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!