Fiksās pupiņu zupas bez gaļas: 16 receptes vieglākai pirmdienai
Foto: Shutterstock kolāža

Vienkāršai pupiņu zupai nevajag daudz – pietiks ar kādu dārzeni, nedaudz buljona un aromātiskām garšvielām vai garšaugiem. Sātīgumam liec klāt sēnes, saujiņu makaronu, kādu karoti kausētā siera vai šļuciņu saldā krējuma. Ja esi biezzupu fans, tad no konservētām pupiņām pavisam ātri var pagatavot arī gardu krēmzupu. Vārot zupu bez gaļas, sātīgu virumu varēsi pagatavot pat pārdesmit minūšu laikā. Lūk, 16 receptes iedvesmai!

Pupiņu zupu varēsi pagatavot pavisam ātri, izmantojot konservētas pupiņas, ko vari pievienot zupai ar visu šķidrumu, šādi pie viena zupu arī iebiezinot. Pupiņu zupas iebiezināšanai var izmantot arī makaronus, kā to dara itāļi, gatavojot savu tradicionālo minestroni.

Ja tomēr vēlies izmantot kaltētas pupiņas, tad tās iepriekš jāpārlej ar ūdeni un jānomērcē. Izlasi šo rakstu, kurā atklājam noderīgus knifus, kā izvārīt pupiņas bez ilgstošas mērcēšanas.

Lai pupiņu krēmzupas krāsa būtu pievilcīga, labāk izvēlies baltās pupiņas, piešķirot krēmzupai dažādas nokrāsas, piemēram, ar spinātu, kurkumas, ķirbja vai burkānu palīdzību.

Viena no lietām, kas jāatceras, gatavojot ēdienu no konservētām pupiņām, – ja nevēlies, lai tā izšķīstu, iemaisi pupiņas zupā vien pāris minūtes pirms gatavošanas beigām. Tā kā pupiņas jau ir vienreiz pagatavotas, tās pietiks vien izsildīt. Kaltētas un izmērcētas pupiņas var sautēt ilgāku laiku.

Lai labi garšo!

Tags

Zupas receptes Veģetārieši Baltās pupiņas Konservētas pupiņas Pupiņas Zupas un buljoni
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form