Fokača – Itālijas saule, kas iecepta maizē: 14 receptes siltākai dienai
Foto: Shutterstock

Fokačas maize radusies Itālijā vēl ilgi pirms picas – tādēļ tiek saukta gan par picas vecmāmiņu, gan maizes itāliešu māsīcu. Siltā, mīkstā maizīte ar kraukšķīgo apakšiņu, nokaisīta ar rozmarīnu, ir gards brokastu vai otro brokastu paēdiens, ko bauda, laužot maizīti ar roku un pēc vēlēšanās pamērcējot olīveļļā. Silta virtuve, burvīga svaigi ceptas maizītes smarža – tas palīdz justies saulaināk.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Mīklas iejaukšanai vajadzēs labas domas un dažus produktus, ko atradīsi receptēs, raudzēšanai kādas stundiņas trīs paies – tikmēr var darīt, kas jādara. Un tad jau nāk pati cepšana, kas, ļoti iespējams, būs viens no dienas labākajiem brīžiem.

Gatavojot fokaču cepšanai, to izrotā ar visu, kas garšo un liekas skaists kulinārijas pasaulē – ķiploka daiviņas, sīpolu gredzeni, čili, olīvas, saulē kaltēti tomāti, kāds rozmarīna zariņš, timiāna lapiņas… Pat kādu desas šķēli var uzlikt uz fokačas – patālu no oriģinālās receptes, bet aizliegts tas nav. Kurš var kaut ko aizliegt cilvēkam, kurš cep fokaču? Ar fokaču mēs katrs varam izpaust savu radošo būtību un sūtību. Un sūtība mums šai pasaulē ir viena: būt laimīgiem, sēdēt olīvkoku ēnā, lauzt svaigi ceptas fokačas gabaliņus un piedzert atdzesētu baltvīnu.

Un, pat jau sauli Latvijā šodien kāds aizmirsis ieslēgt, mēs varam ieslēgt cepeškrāsni vai iekurināt plīti un iejaukt mīklu. Būs mums fokača, kas silti smaržos pa visu māju, un maizes smarža mājās – tā ir viena no dzīves laimītēm.

Dalāmies ar fokaču receptēm – izvēlies, kura liekas visgardākā, un cep tik augšā! Ja nav pārliecības, ka izdosies, te ir daži vienkārši knifiņi: "Pieci knifiņi, lai fokača izdotos vienmēr".

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Maizes cepšana cepeškrāsnī Itāļu virtuve Fokača Fokačas maize Itālija
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form