Foto: Shutterstock
Šajās dienās veicam revīziju visur, arī virtuvē. Gan šis tas ar novecojušu termiņu sakrājies, gan šis tas tā arī neattaisīts un nekad tā arī nepamēģināts, gan... Dziļākajos plauktu stūros ir dažādas lietas no skolēnu pārtikas paciņām, kam uzreiz nav atradies pielietojums.

Laiks pārskatīt dziļākajos plauktos noliktās pārtikas rezerves! Galu galā, lietošanas termiņš ir visam, arī konservētajiem produktiem. Būtu žēl izmest ārā pārtiku tikai tāpēc, ka pielietojums uzreiz neatradās, stāvēja mēnešiem ilgi, līdz izbeidzās lietošanas termiņš.

Skolēnu pārtikas pakas bija dažādas. Pārsvarā jau ļoti labas lietas, ko varēja realizēt uzreiz. Bet ko darīt ar to, kas iekrājies un kam, šķiet, pielietojuma nebūs?

Viena no idejām noteikti ir paraudzīties apkārt – varbūt tuvumā dzīvo kāds, kuram šī pārtika lieti noderētu. Noteikti ir arī lietas, kuras iespējams pašiem izmantot, turklāt darīt to garšīgi! Piemēram, konservēti persiki, jā, dažu skolu pakās bija arī tādi! Ir īstais brīdis vērt vaļā persiku bundžas un iecept persikus gardās kūkās!

Kuri produkti jūsu skolēnu pakās vienmēr paliek pāri un ko jūs ar tiem darāt? Pastāstiet to mums, rakstot uz receptes@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!