Foto: Shutterstock
Gaileņu dzīvespriecīgā krāsa, brīnišķīgi svaigais meža aromāts un ne ar ko nesajaucamā viegli rūgtenā, sulīgā garša – tā ir īsta laime burciņā. Jo visu jau nevar apēst uzreiz, daļu no Latvijas skaistā un garšīgā augusta gribas iekonservēt ziemai.

Gailene ir skaistule un, kā jau visas skaistules, mazliet kaprīza. Ar viņu ir jāpadarbojas. Vispirms jau, mājās, atnesta, tā uzmanīgi jānotīra. Un arī tad tā neļaujas uzreiz burkā bāzties. Esam sagatavojuši vairākas pārbaudītas gaileņu ieziemošanas receptes un groziņu ar padomiem, kā labāk sēnes notīrīt un apstrādāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!