Gaļas ABC: Kas ir rudens jērs un kā to pagatavot?
Foto: Shutterstock

Pretēji "pavasara jēriem" rudens jēru gaļa ir aromātiskāka un maigāka pēc struktūras, jo pavasarī dzimušie jēri visu vasaru ir pavadījuši ganībās, ēdot zāli un pieņemoties svarā. No septembra līdz novembrim kauto jēru gaļas tauku procents ir augstāks, krāsa ir tumšāka un smarža - izteiktāka. Iegādājoties gaļu veikalā vai tirgū, pievērs uzmanību tās krāsai, vajadzētu izvairīties pirkt gaļu ar brūnu nokrāsu.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Jēra gaļu jāuzglabā ledusskapī tā, lai tā nenonāktu tiešā saskarē ar gatavo pārtiku vai tiem produktiem, kas pirms ēšanas netiks termiski apstrādāti. Jēra gaļa ir piemērota saldēšanai - mazākos gabalus saldētavā var uzglabāt līdz trīs mēnešiem, lielākos - līdz sešiem.

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Jēra gaļa
0
Jēra gaļa
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.
Lasi vēl
 

Comment Form