Tomēr jāatceras, ka, cūkgaļu gatavojot, tai ir jābūt caursilušai cauri. To nedrīkst tikai apcept, līdzīgi kā liellopa vai jēra gaļu, un pasniegt viegli ceptu vai vidēji ceptu. Cūkgaļas cepeša iekšējai temperatūrai ir jāsasniedz vismaz 75ºC. Iedurot nazi cūkgaļas šķēlē, no tās nedrīkstētu iztecēt asiņainas sulas. Ja cep cūkgaļu cepeškrāsnī, aptuvenais cepšanas ilgums ir 30 minūtes uz katriem 450 gramiem, plus 30 minūtes.
Izvēlies recepti un pagatavo sātīgas pusdienas!
Īstais uzbeku plovs
Īstais uzbeku plovs - vienkārši un gardi.
Grilētas cūku ribas, marinētas terijaki mērcē Māra Jansona gaumē
Gardās, mīkstās, smaržīgās grilētās cūku ribiņas. To priekšrocība grila vakarā ir tā, ka ribas pirms marinēšanas tiek novārītas jau gatavas, un, kad ir iekurts grils, tās ir tikai jāapbrūnina, līdz ar to izsalkušie samērā ātri var jau našķoties ar apetelīgo gardumu.
Sivēna cepetis uz iesma
Cepetis uz iesma spēj kārdināt ikvienu. Fantastiskā ceptās gaļas smarža cilvēka smadzenēs sasniedz vissenākos, arhaiskākos apetīti rosinošos refleksus. Uz iesma cepts sivēns nozīmē svētkus un daudz draugu kopīgā mielastā. Piena sivēna gaļa ir ļoti maiga un garda, tādēļ vari izmantot tikai sāli un neaizrauties ar citām garšvielām, tādējādi izceļot dabīgo sivēna garšu.
Falšais zaķis mājas gaumē
Maltās gaļas ruleti, kas daudzās mājās tiek dēvēta par falšo zaķi, var ēst gan siltu ar piedevām, gan aukstu uz maizītes. Ja pērk nezināma sastāva iepriekš samaltu gaļu, tad nekā laba tur patiesi nevar būt. Taču, nopērkot labu gaļu un pašam samaļot, sanāk ļoti gards un veselīgs ēdiens. Recepti iesaka bloga Gards, ka nenoēsties! autore.
Maltās gaļas ligzdiņas ar sēņu un siera pildījumu
Reizēm gadās tādas dienas, kad nav ne spēka, ne iedvesmas radīt jaunus virtuves brīnumus. Tādās reizēs man palīdz maltā gaļa, raksta Milēdija.
Cepta cūkgaļa 'čigānu gaumē'
Lai gan gatavošanas veids ir, varētu teikt, elementārs, ēdiens ir izcili garšīgs un aromātisks. Izmēģini! Neticami vienkārši un ātri!
Cūkgaļas sloksnītes saldskābā mērcē
Cūkgaļas sloksnītes saldskābā mērcē būs lieliskas pusdienas vai vakariņas gardēdim.
Cūkgaļas cauraudzīša gabaliņi ar zaļo pupiņu tapenādi
Kaut kas latviskāks – cūkgaļas cauraudža gabaliņi, ar interesanto tapenādi, kas pagatavota no zaļajām pupiņām, olīvām, ķiplokiem un citām sastāvdaļām. Atstāj cauraudzim ādu, lai cepeškrāsnī sanāktu kraukšķīga garoziņa.
Klasiskās liellopa un cūkas gaļas kotletes
Tasty ielūkojās Latvijas kulinārijas klasisko recepšu apcirkņos un atrada šo Ņinas Masiļūnes visgardāko un sulīgāko kotlešu recepti.
Klasiskais cūkgaļas šašliks
Šobrīd veikalos pieejamas neskaitāmas variācijas gatavai, jau iemarinētai cepamgaļai, tomēr daudz gardāks šašliks būs, ja marinēsiet to paši. Lūk, klasiska šašlika recepte, kurā tiek izmantots baltvīns un citrons. Vispārizplatītais uzskats, ka šašlikam noteikti jābūt marinētam etiķī, ir maldīgs.
Šašliks ar adžiku
Šašliks ar adžiku, tomātu sulu, sīpoliem un baziliku.
Šašliks burkā bez grila
Neticami sulīgu šašliku var izcept cepeškrāsnī, iesmiņus vertikāli liekot sausā 3 litru burkā. Recepte jau ilgāku laiku klejo interneta vidē dažādās blogeru lapās. Nolēmu, ka arī latviešu lasītājiem tā ir jāizmēģina. Vienā burkā varēs ielikt 4 - 5 iesmiņus.
Cūkgaļas šķēles ruma mērcē
Sagribējās gaļu! Tādu kārtīgu gaļu, ar kuru piesiet dūšu uz vairākām dienām. Manā gadījumā tā ir cūkgaļa. Trekna, sātīga un piesien dūšu, tas ir fakts!
Cepta cūkgaļas krūtiņa ar karamelizētu garoziņu
Smaržīgs, skaists cūkgaļas krūtiņas cepetis. To var pasniegt gan kā silto pamatēdienu, gan atdzisušu kā uzkodu. Tā kā cūkgaļas krūtiņa tiek marinēta medus marinādē, tai cepoties veidojas skaista, kraukšķīga karameļu garoziņa. Marinādē gaļa jāiztur vienu diennakti.
Sātīgā ungāru gulašzupa
Tradicionālā ungāru gulaša zupa ir tik bieza un sātīga, ka vakariņās pilnīgi noteikti varēsi iztikt bez pamatēdiena.
Pankūkas ar gaļu un lečo
Pankūkas ar gaļu - kārtīgām brokastīm vai launagam.
Cūkgaļa ābolu mērcē
Svinību reizei - cūkgaļa ābolu mērcē. Pasniedz ar maigu kartupeļu vai ziedkāpostu biezeni.
Cūkgaļas gardums ar tomātiem un sīpoliem
Cūkgaļas gardums ar tomātiem un sīpoliem brangām pusdienām vai vakariņām.
Kakla karbonāde zem zilā siera segas
Īsta cūkgaļas recepte vīrieša gaumē. Kalorijas, protams, šajā ēdienā labāk nezināt, bet garša – neatkārtojama. Un kāpēc gan mēs kādreiz pēc kārtīgas izslēpošanās dzestrajā ziemas gaisā nevarētu baudīt kaut ko tik sātīgu, toties bezgala gardu. Gatavo Dzintars Šteinbergs-Ozoliņš, ēst gatavot mīlētājs, dekorators mākslinieks.
Cūkgaļas veltnīši ar sieru
Vienkārši, bet tajā pašā laikā izsmalcināti - cūkgaļas veltnīši ar pikantu siera un garšaugu pildījumu, ko papildina viegla tomātu mērce.