Foto: Shutterstock

Karbonādes, šniceles, cepta vistas krūtiņa, dārzeņu un vistas gaļas zupa un pat vasarīgi salāti – vistas fileja ir viena no tām sastāvdaļām, kuru var pagatavot tā, lai garšotu pat visprasīgākajam ēdājam. Tāpēc, lai par vakariņām nebūtu jālauza galva, Tasty.lv apkopojis desmit gardas receptes, kurās vistas fileja celta jaunā gaismā. Virtuvē vajadzēs pavadīt vien mazāk par stundu, bet rezultāts būs, ak, cik garšīgs!

Pirms ķeries klāt pie gatavošanas, atceries, ka vistas fileju nav nepieciešams marinēt ilgu laiku un tā itin viegli uzņem mērces un garšvielas. Tā lieliski garšos marinēta sojas vai mango saldskābajā mērcē, ieberzta ar rozmarīnu vai kādu citu izteiksmīgu garšaugu. Lai vista saglabātu sulīgumu, sāli gaļai pievieno vien gatavošanas beigās. Ja vistu cep, jāuzmana, lai tā nekļūtu pārāk sausa – tiklīdz tā no abām pusēm vairs nav sārta, bet, iegriežot ar nazi, tā ir pietiekami elastīga un vidus ir viscaur vienmērīgi izcepies, tā būs perfekta.

Pasta ar vārītu vistu un citronu

Foto: Vida Press

Pasta ar citrusaugļa svaigumu un vistu – kas gan var būt vēl labāks, ko pagatavot vakariņām?

Lasīt vairāk

Makaroni krējuma mērcē ar vistu un šampinjoniem

Foto: Ketija Nuķe

Ārkārtīgi garda un vienkārša recepte bagātīgām pusdienām vai vakariņām divatā reizēm, kad ir vēlme pēc kaut kā vienkārša. Šampinjoni lieliski papildina vistu, bet jaunie pavasara lociņi maltītei piešķirs tik nepieciešamo košumu.

Lasīt vairāk

Vistas filejas šniceles kukurūzas un sinepju panējumā

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ja ierasts gaļu panēt olā un miltos, bet meklē ko citādāku, izmēģini šo recepti, kurā vistas fileja tiek panēta kukurūzas miltos.

Lasīt vairāk

Kuskusa salāti ar vistu Karību gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Īsts garšu sprādziens, kurā saldais mijas ar sāļo un augļi ar "nopietno" ēdienu. Graudaino kuskusu papildinās nedaudz pikanta vista, taču to visu vēl vairāk atsvaidzinās mango, granātābols un garda apelsīnu sulas mērce.

Lasīt vairāk

Vistas fileja estragona mērcē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vienkāršs un ātrs veids, kā sagatavot krēmīgu vistas fileju estragona mērcē. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezputru.

Lasīt vairāk

Vistas filejas un kukurūzas plācenīši

Foto: Tasty

Atšķirībā no kotletēm šoreiz gaļu nevis samaļ gaļas mašīnā, bet smalki, jo smalki sagriež ar nazi. Plācenīši ļoti ātri ir gatavi, jo nelielās gaļas kripatiņas strauji izkarst. Svarīgi ir tos nepārcept, citādi fileja zaudē savu sulīgumu un maigo garšu.

Lasīt vairāk

Sātīgā pankūka ar vistas fileju un lociņiem

Foto: Vida Press

Nedaudz neparasta un sātīga gaļas pankūka, kurai zaļie lociņi piešķir pavasarīgu svaigumu. Ja vēlies, cep vairākas nelielas pankūciņas un pasniedz tās ar mērci un zaļajiem salātiem.

Lasīt vairāk

Veselīga vistas zupa ar grūbām, citronu un čili

Foto: Shutterstock

Grūbas ir mūsu nacionālais lepnums, zirnīši zupai piešķir košumu, bet maigā vistas gaļa, salikumā ar aso čili un veselīgo citronu, rada spēcinošu garšu buķeti, kura palīdzēs noturēt veselību un ātri vien dabūs uz kājām savārgušos .

Lasīt vairāk

Pildīta paprika ar vistas fileju

Foto: Shutterstock

Pildīta paprika ar vistas fileju, sautēta tomātu sulā.

Lasīt vairāk

Krāsnī ceptas vistas karbonādes kārumniekiem

Cepeškrāsnī ceptas vistas karbonādes ar tomātiem, sieru un majonēzi - ne pārāk veselīgi, toties grēcīgi garšīgi!.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!